Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Od kámošky známá má a říkají mu Vinci, Centíku a nebo Vinyle ![]()
Jinak jméno úžasné ![]()
Pokud se ti líbí a chceš ho dát, tak ho dej, úpravy a zdrobněliny už přijdou samy, až se mimi narodí
Dali jsme synovi jméno Vilém, taky jsem nevěděla, jk mu budu říkat. A pak se to nabídlo samo, říkám Vilémku, Viloušku, Vilouchu, Vilémečku… Kupodivu ani nehledám nic krátkého
Ale na dětském hřišti jsem na něj ještě nevolala, uvidíme, co přijde ![]()
V práci jsem jednoho Vincenta měla
A říkali jsme mu Venoušku,Vendo.
„Vensán“ pro francouzku mu říkáme taky ![]()
Já si zase myslela, že mu nikdy nebudeme říkat Vincour, zní to jak pinďour a nakonec, když zlobí, tak na to slyší líp než na VIncenta ![]()
V knížkách se ještě uvádí, že z Vincetna vzniknul Čenda a zdrobněliny s tím spojené ![]()
Vinyl mi nějak nepasuje, ale třeba na něj taky dojde jako na Vincoura ![]()
Vilémovi bych říkala třeba i Vilíku ![]()
Vilémek je nádherné jméno. taky jsme ho měli vybrané, a místo toho máme Dorotku ![]()
Vincenta máme v rodině a říkají mu Vindo,je to krásný jméno a neobvyklý já mám chlapečka Samuela a na druhýho bych chtěla něco co by se k tomu hodilo moc se mi líbí Sebastián ale fakt mě nenapadá jak tohle dlouhý jméno zdrobnit a zkrátit..
Mně se právě Vilík úplně nelíbí, stejně tak Vilda. Ale třeba na ně ještě dojde ![]()
Sebastián - Sebík, Seb (měli jsme kluka v oddíle, už byl v pubertě - kámoši mu říkali Sebe).
mikki 25 píše:
Vincenta máme v rodině a říkají mu Vindo,je to krásný jméno a neobvyklý já mám chlapečka Samuela a na druhýho bych chtěla něco co by se k tomu hodilo moc se mi líbí Sebastián ale fakt mě nenapadá jak tohle dlouhý jméno zdrobnit a zkrátit..
Na Sebastiána bych asi volala Sebíku, Sebi ![]()
A na Vincenta asi Vinci, Vincíku ![]()
Jsme se ptala manži jak by na ně volal a ten zabráný do hry na PC mi odpověděl „Ahoj“
to je jak s kameňáku ![]()
tak Sebastiana jsme chtěli taky, respektive zvažovali jsme ho pro druhého kluka.. pak to měl být Max, nebo Daniel a nakonec jsme vybrali Fabiana. taky mě trošku odrazovali ty zdrobnělilny, ale co, už ted mu říkám Fabínku, Fabíšku, Fabi, určitě se pak najde dalších 100 různých a jiných jmen, jak mu říkat.. náš Mathias je taky Pupítko ![]()
alvapinka píše:
tak Sebastiana jsme chtěli taky, respektive zvažovali jsme ho pro druhého kluka.. pak to měl být Max, nebo Daniel a nakonec jsme vybrali Fabiana. taky mě trošku odrazovali ty zdrobnělilny, ale co, už ted mu říkám Fabínku, Fabíšku, Fabi, určitě se pak najde dalších 100 různých a jiných jmen, jak mu říkat.. náš Mathias je taky Pupítko
Fabian(o) je moc moc hezký jméno, poznala jsem pár Italů s tímto jménem.....
Taky se mi líbí Fabio, Fabrizio, Flavio
Můj prasynovec se jmenuje Kilián,taky jsme kouleli očima,kde na tom jméně byli.Dnes mi to už nepřijde,říkáme mu Kili,Kildo,Kilinku a jde to z pusy.Vnuk je František,taky jsoem to nemohla přežvejknout a dnes je to můj Fanoušek,Fanda,každé jméno je hezké,když se hezky řekne.
hezky napsané ![]()
bamba píše:
Můj prasynovec se jmenuje Kilián,taky jsme kouleli očima,kde na tom jméně byli.Dnes mi to už nepřijde,říkáme mu Kili,Kildo,Kilinku a jde to z pusy.Vnuk je František,taky jsoem to nemohla přežvejknout a dnes je to můj Fanoušek,Fanda,každé jméno je hezké,když se hezky řekne.
Fabian je taky moc pěkný,manžel Sebastiana za žádnou cenu nechce tak když si to neprosadím musím hledat nějaký alternativy a něco co by se hezky hodilo k Samuelovi