Jóga v těhotenství

32
3.1.24 09:58

Joga v tehotenstvi

Ahoj holky, cvicitelky i cvicenky jogy:) pravidelne (bavime se o 3 letech 2-3× tydne hodina) cvicim jogu (spis flow). jsem takova prumerna cvicenka, zadny extremni pozice, proste mi to jen dela dobre.
ted jsem 2 mesice tehotna, zadne potize nemam, zatim ani bricho:), tak se chci zeptat zkusenejsich z vas - jsou nejaka omezeni ve cviceni? mysleno co se tyka pozic asi hlavne..? uz ted nejak intuitivne nedelam mosty a nedavam nohy za hlavu, ale mozna je to jen v hlave..?

zajima me zkratka, co se nedoporucuje uz takhle na zacatku a pak i v pokrocilem tehotentstvi, aby se neublizilo miminku - co vite vy samy nebo vam treba bylo na lekcich receno :)

diky moc za rady!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Hanka1
3.1.24 10:33

Kolegyně z prace chodila primo na tehotenskou jógu, tak zkus pohledat nebo se jednoduše zeptat cvicitelky co ani a co ne….

• Citovat
  • Upravit
2733
3.1.24 10:51

@thatslife porad se primo s lektorkou. Obecne se nedoporucuji obracene pozice krome strechy, pozice, kde se macka bricho, pozdeji muze vadit lezet na zadech..takze misto pozice mrtvoly je lepsi lezet na boku a dat si blocek mezi kolena, atd. Taky se nema zadrzovat dech.. no a proste pozoruj telo, co mu dela a nedela dobre😊 🙏

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2223
3.1.24 10:56

Klidně můžeš cvičit jogu i jako těhotná, ale určité omezeni tam jsou. Jak tu už někdo poznamenal, tak kromě pozice střechy žádné další obrácené pozice, žádné cviky, kde je tlak na břicho. Velice dobrá je pozice dítěte, v pokročilejším stadiu roztáhonout kolena víc od sebe, aby se ti tam vešlo břicho. Žádné zádržové pozice, ani balanční - nebo si pomáhat a naslouchat svému tělu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6703
3.1.24 11:19

Hrozně moc záleží na tom, jak na tom jsi. Mně třeba teď strašně tvrdne břicho (17+0) i v klidovém stavu, ale když jsem si včera dala yogu a pořádně se protáhla (strašně mi tuhnou záda, hormony) bylo vše ok, prostě je to občas na hlavu.

Nejvíc musíš vnímat své tělo ty sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
3.1.24 14:42

Ja vynechavala twist pozice, vse na prime brisni svaly i prkna nebo loďku, svicku, ujjayi dech (zahřívá). Ale pořád jogovych pozic vhodnych pro těhotné je kopec. Začni cvičit tehotenskou jogu a nemusíš na to myslet, videí je vsude plno, případně i lekcí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
3.1.24 16:41

Diky holky.
cvicim online, tak se cvicitelky neptam:) strecha tedy ok. zatim vsechno samozrejme pohodlne zvladam, uvidime, co dal. pojedu tedy dle pocitu.
jde mi ale i o „nasledky“ pro porod a po porodu - proto se tedy nedoporucuje prkno napr.? ze by se pred porodem melo spis uvolnovat, nez zpevnovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
23.1.24 09:05

Idealni leginy na jogu v teho

Holky ahoj, jeste bych vyuzila vasich tipu na dobry leginy na cviceni jogy v teho.
teoreticky by nemusely byt ani tehotensky, jen abyste mely overeny, ze byly pohodlny i v tom pokrocilejsim teho:)
kriteria pro me dulezity: neprusvitny, idealne bezesvy a ne z takovyho toho neprijemnyho polyesteru, nesklouzavaji.

dekuju moc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Jahodová tyčinka

• (4.2) + 56 recenzí

Sirup