Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Znám jednu rodinu, kde mají taky Jonáše a Jáchyma bratry a další, kde mají Jonáše. Dneska už snad žádné jméno není neobvyklé.
Znám dva Jáchymy a jednoho Jonáše, jsou to pro mě běžná jména. Jonáš se mi moc líbí.
Pro mě to jsou moderní, poměrně často dávaná jména (obě varianty mám ve svém okolí), ale pořád je vnímám jako decentnější varianty a ničím mi nevadí (to třeba Sebastian, Oliver, Damián, Maxmilián se mi nelíbí vůbec, já jsem na klasiku).
@bony58
nečetla jsem co se píše přede mnou…
za sebe - Jáchym mi vůbec nepřijde neobvyklé, znám několik malých kluků (starších lidí ale ne)… Jonáše žádného neznám, ale jméno mi nepřijde nějak neobvyklé.
Znám Dvě rodiny co mají Jonáše a Jáchyma
ta jména jdou k sobě a neobvyklá mi nepřijdou. Jáchymu znám dost.
@bony58 píše:
Mám doma dva čtyřleté čertíky Jonáše, tomu říkáme ˇJoňa, Jonášku a Jáchyma, ten je pro všechny Jáša. Znáte někoho, kdo by se jmenoval stejně? U nás na vesnici je to samý Kubík, Honzík. Jména jsem si na ex vyzdorovala, už tenkrát jsme se rozcházeli, myslíte si že to jsou fakt tak moc neobvyklá jména? Zajímá mě jen váš názor, nic víc. Jonáše jsem chtěla vždycky a Jáchym je po dědečkovi.
pro mne neobvyklá nejsou, JOnášů i Jáchymů znám hodně. Jáchym byla i moje volba, ale je jich tu fakt moc, tak to neprošlo..
Jonáš je hezké jméno a Jáchym také. Nepřipadá mi na nich nic neobvyklého
.
Jen tedy nechápu, proč nyní řešíš jména. Předpokládám, že přejmenovat kluky nechceš
![]()
Jsou to pěkná jména, tak neřeš ![]()
Já kdysi znala Heřmana. A to si fakt neumím představit, jak mu doma jako malému říkali, asi Heřmánku ![]()
@martina.se
Nevadí, že u vás Jáchym neprošel. Vítek je nádherné jméno ![]()
Obe jmena jsou moc krasna! chtěla jsem je pro syna, ale doma mi to neproslo, manzelovi se nelibi
tak kmame nakonec Jakuba. a Jonas jsem o par mesicu později pojmenovala kocourka ![]()
ted cekame druhé, mozna bych i chlapa na Jachyma premluvila, ale uz slysim, jak si to lidi pletou…' Jakub, Jachym, Jonas - kruci který z nich je ta kocka?!' ![]()
a neobvykla uz v dnesni dobe urcite nejsou.
Znám Jonáše (3) i Jáchyma (7) jsou to bratránci… jména mi přijdou úplně normální:-)
@tterka píše:
@martina.se
Nevadí, že u vás Jáchym neprošel. Vítek je nádherné jméno
Jonáše mám doma, před 7 lety to bylo poměrně neobvyklé, teď už jsem jich pár zaregistroval.
Spíš naopak, přijdou mi modní, aby se „nepřemnožili“ jak např. Elenky nebo Emičky. Jonášů se v okolí vyskytuje hodně a Jáchyma znám taky.Taky jsem o tomto jménu uvažovala u syna - před 9 lety, nám ale nešlo k příjmení.
Každopádně jsou to pěkná jména.
@NoraDoma píše:
Nejsou tak častá, ale neobvyklá nejsou. To já se snažím prosadit mnohem víc neobvyklé jménoRáda bych malého Zachariáše, ale to se okolí moc nelíbí. Když to neprojde, je v záloze právě Jonáš.
Zachariáš zní skvěle ![]()