Jsem asi magor, bojím se jezdit autem

1234
9.10.13 09:57

Jsem asi magor ale bojím se jezdit autem

Když jsem otěhotněla udělala jsem si řidičák. jenže dcerce uz budou 3 roky a jsem zatu doby jela sai tak 3krat..ted zacala chodit do skolky a musim pro ni jed…ale mam z toho fakt nervi…je nekdo taky s timto problemem???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
50725
9.10.13 10:00

Nedávno jsem se bavila s paní, která má podobný problém - celkem humorně vyprávěla, jak v půlce lekce autoškoly smykem zastavila a přes pole se vydala pěšky asi 10 km k domovu :mrgreen: Ale je to opravdu problém, řeší to s psychologem, je to nějaký blok… Přímo myslím říkala fobie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25221
9.10.13 10:01

Neměla jsem takový problém, ale přesně vím, čím to je. Že nejezdíš. Já když měla jet poprvé někam sama v těch 18ti, když jsem si dělala papíry, tak jsem se taky hrozně bála. První jízdou se to zlomilo. Ale člověk musí fakt jezdit, jinak ten strach bude větší a větší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
9.10.13 10:01

@Marrcela20 jo, jsem z auta podělaná a vyhýbám se :mrgreen: asi to chce prostě řídit a překonat to, nejspíš to přejde praxí, ale té já se vyhýbám, takže u mě nic :nevim:

• Citovat
  • Upravit
951
9.10.13 10:05

Nevyhybej se tomu a jezdi, jezdi, jezdi ;) Casem te strach prejde, protoze ti to pujde lepe a tim padem te to treba i zacne bavit :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
9.10.13 10:06

@Marrcela20 když nejezdíš, tak je jasné, že se bojíš. Protože nemáš praxi. Zkus vzít auto, jezdit po málo frekventovaných cestách, parkovištích atd. Vem chlapa, projeďte a natrénujte trasu, kterou musí zdolat. A hlavně se nenech otrávit, existují pitomci, co budou troubit vždy a všude. Minule na mě troubil jeden Eda, bo jsem pouštěla sanitku :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18285
9.10.13 10:06

Já jsem řidičák dělala jako těhotná, musela jsem pro riziko přerušit a dodělávala ho už s malou. Taky mám větší respekt, s dítětem vzadu (popravdě víc než sebe se bojím ostatních, když vidím některé blázny :-) ), řídím docela často, ale manžela mám vedle sebe (psychická podpora, že :-) ). Sama s malou jsem jela párkrát, a to mám řidičák skoro rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
_Kaczenkaa_
9.10.13 10:10

Nejsi magor, každej má strach, než se rozjezdí, to přejde neboj, jenom prostě musíš jezdit, časem Ti to přijde jako samozřejmost… :kytka:

• Citovat
  • Upravit
12743
9.10.13 10:11

@Marrcela20 jezdi když je na silnicích klid. ideálně v noci. prostě to chce jezdit jezdit jezdit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
9.10.13 10:11
@Marrcela20 píše:
Když jsem otěhotněla udělala jsem si řidičák. jenže dcerce uz budou 3 roky a jsem zatu doby jela sai tak 3krat..ted zacala chodit do skolky a musim pro ni jed…ale mam z toho fakt nervi…je nekdo taky s timto problemem???

Já začínala před pár lety - bylo STRAŠNÉ! Nevolnost, nervozita, unava po jízdě… A to jsem zpočátku jezdila jen tři kilmetry na logopedii.
neboj, musíš prostě jen jezdit, naučíš se. Dneska už jezdím každý den do práce, nemám problém s provozem, ani s jízdou po městě. Ale zpočátku jsem si neuměla ani představit, že vyjedu na hlavní cestu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
9.10.13 10:12

Dík holky.za chvilku pro ni musim jed.je to asi 3 km tak snad dorazim ok… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
9.10.13 10:13

@Marrcela20 :palec: neboj.. zvládneš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234

@Lesina Jj přesně to co popisuješ mam taky…takze nezbyde mi nic jineho nez zacit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
585

Měla jsem stejný problém. Řidičák mám už 14 let, jezdila jsem po zkoušce snad půl roku a pak už ne. Po nějaké době jsem si prostě přestala věřit, tak jsem za volant už nesedla. Před 2 lety jsme se přestěhovali a já každé ráno při cestě do práce lítala pěšky jak trouba na zastávku (cca 2km). Podotýkám, že jsem musela vyrazit cca kolem 4h ráno..v zimě v létě. Manžel mi nabízel auto, ale já hrdě tvrdila, že mi to vůbec nevadí :roll: :mrgreen: Nakonec mi koupil auto vlastní a k tomu kondiční jízdy v autoškole. Byla jsem týden uražená a trucovala jsem :D Pak jsem se překonala a do autoškoly šla. První jízda byla děsná..třásly se mi ruce, ledový pot, měla jsem chuť utéct :mrgreen: Teď zpětně jsem neskutečně ráda, protože bez auta by byla pro mně spousta situací neřešitelných. Takže vše je jen o praxi..chce to jezdit, jezdit a jezdit a strach přejde :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18285

@Marrcela20 to bude dobrý, hlavně se nenechat vyprovokovat nějakým blbcem a jet tolik, na kolik si věříš :kytka: však on ten, co nutně potřebuje jet přes devadesátku, si tě někde předjede ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí