Brigádnice na DPP – jak postupovat s dovolenou ve výplatnici?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Cenarius píše: Více
Pane bože já se nedohaduju. Já jen napsala jak je to u mně. Dál se nehádám, to ty tady z toho děláš vědu, já už jen reaguju na tebe, jinak bych tu dávno nebyla. tak tím to můžeme klidně ukončit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U DPP je dovolená nad rámec pracovní doby (na rozdíl od DPČ), takže se směny, na kterou se dovolená píše, musejí plánovat navíc k těm, který člověk odpracuje.
Pokud není transparentně veden systém docházky, může se někdy zdát, že dovolenou zaměstnavatel proplácí i v době trvání Dohody, ale není tomu tak, jenom se prostě zaměstnanci naplánují směny, na které vůbec nejde, ale má na ně vypsanou dovolenou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pamina takhle úplně doslova to není. Ta dovo u DPP byla do zákona dána z důvodu, aby se dohody více přiblížily ke klasickému poměru. Pokud mám např. u jednoho zaměstnavatele HPP jako účetní a zároveň u něj mám DPP, že každý pátek ve firmě 2 hodiny uklízím, pak chci jet na dovču, tak kromě dovo u HPP si vezmu dovo i u DPP. K čemu by mi bylo, kdyby mi naplánovali fiktivní směnu třeba měsíc dopředu, jen aby se vyčerpala dovo a já stejně na ten úklid nemohla. Takže není pravidlo, že se musí plánovat směny navíc, tak aby se dovo vyčerpala. Klidně to může být naplánované stejně a klasický se dovo vyčerpá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hanula1212
S tím souhlasím, ale já jsem reagovala na to, že tady další přispěvatelé diskutovali o proplácení či neproplácení dovolených při DPP a o fiktivních směnách.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pamina já zase reagovala na to, že je u DPP dovo nad rámec pracovní doby a směny se musí plánovat navíc. Sice se to dělá ale správně to není. Zakladatelka si ji klidně může vyčerpat. Záleží na zaměstnavateli.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit