Zvýšení platu - důvod k vyhazovu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
13.11.25 20:56

Zvýšení platu - důvod k vyhazovu

Ahoj, zrovna včera jsem v televizi viděla reportáž ohledně toho jak se Češi bojí říkat o zvýšení platu. Jakou máte zkušenost? Kladnou nebo negativní? Já to zkusila a byl to důvod k neprodloužení pracovní smlouvy. Nejsem v té společnosti nováček, něco už tam mám odpracováno. Zvyšováno nebylo delší dobu. Nejde o žert.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13095
13.11.25 21:06

Nejsi nováček a máš smlouvu na dobu určitou? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.11.25 21:08

@Magical-eyes 3× prodlužovaná. Od nového roku měla být na neurčito.

• Citovat
  • Upravit
360
13.11.25 21:12

Říkat si o vyšší plat moc nefunguje, je potřeba občas změnit práci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.11.25 21:13

@AdamMoudrý No ale proč odcházet, když tě ta práce tam baví? To nedává logiku.

• Citovat
  • Upravit
13095
13.11.25 21:13

Napsala jsi toho málo, ale dneska se spíš nepropouští. Nicméně je divné, že ty si myslíš, že si zasloužíš vyšší finanční ohodnocení a zaměstnavatel si myslí, že tě vůbec nepotřebuje. To se ve svých představách zásadně rozcházíte. Zřejmě tvá pozice tak silná nebyla a je dost možné, že by ti smlouvu na neurčito nedali ani kdyby sis o zvýšení platu nepožádala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360
13.11.25 21:24
@Anonymní píše: Více

Jinde může bavit taky, nebo bavit za víc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.11.25 21:25

@Magical-eyes Chápu jak to myslíš. Ale 5 let není tak krátká doba, aby nepoznali, že pro ně nejsem přínosem. Bylo mi vyčteno, že jsem si dovolila požádat o zvýšení platu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.11.25 21:26

@AdamMoudrý Samozřejmě, ale já bych raději jistotu v této době :)

• Citovat
  • Upravit
360
13.11.25 21:33

Bud ráda za příležitost najít si lepší práci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13600
13.11.25 21:35

Doba pořád shánění nové práce přeje. Hledej nějakou jinou, za více peněz, která tě bude bavit stejně. Zaměstnavatel ti udělal laskavost, pracovat pět let za stejné peníze je strašný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.11.25 21:36

@AdamMoudrý Máš pravdu. Děkuji. Někdy je potřeba lekce.

• Citovat
  • Upravit
43
13.11.25 21:49

Podívej, buď plat zvýšit chceš nebo ne. Pokud ano, musíš počítat s variantou nezvýšení nebo i vyhazovu / neprodloužení smlouvy. A počítat s variantou nové práce, kde ten vyšší plat dostaneš.

Vyhazuje a šetří se teď úplně všude. U nás v práci jsme za poslední 2 roky propustili plánovaně kolem 300+ lidí a zbylo nás lehce přes 100. Aby firma nezkrachovala úplně. I tak jsem si požádala o výrazné zvýšení ( mám k tomu opodstatněné důvody). A počítám s tím, že mi přidají a když ne, přinejhorším půjdu jinam, kdyby mě vyrazili. Vím, že jinde bych ty KČ dostala. Pointa je, že s tím prostě musíš v dnešní době počítat… nikdo ti nic nezaručí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.11.25 22:10

U nas v korporatu maji novacci vic, nez zamestanci, kteri jsou tam delsi dobu.
Pro vedeni je ocividne lepsi nabirat a zaucovat neustale nove :nevim: Vsak je to nepali, zaucovani hodi na nas.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.11.25 22:33
@AdamMoudrý píše: Více

Ale funguje :-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat