Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Normální by to bylo, kdyby se o dítě staral přítel a ne ty. Já bych si s ním o tom promluvila, vadilo by mi to hodně. Jde hlavně o přístup partnera, ne přítomnost o chlapečka (to by měla být samozřejmost, ale po domluvě).
@LauraLola píše:
Normální by to bylo, kdyby se o dítě staral přítel a ne ty. Já bych si s ním o tom promluvila, vadilo by mi to hodně. Jde hlavně o přístup partnera, ne přítomnost o chlapečka (to by měla být samozřejmost, ale po domluvě).
Souhlasím, partner ti hodí na krk dítě a ty se máš o něj starat. Mě osobně by to také vadilo, (ale já partnera s dítětem nemám). Kor aby on se sbalil, šel do práce a ty se starej. To bych mu dala.
Vídá jej párkrát do roka, takže bych mu řekla, ať si veme dovolenou a užije si ho a né že mi jej hodí na krk.
@Ali-Ali Nejsi divná, taky by mě to štvalo. Je to normální, tvoje dítě to není a navíc na něj nejsi zvyklá. Ano, jsi s chlapem, co už dítě má, ale všechno by mělo mít nějaká pravidla a tohle je hodně nečekané. Řekni mu jak to cítíš, že to chápeš, ale že je to na rychlo a na dlouhou dobu v kuse. Ať si malého vyzvedne až 28-tého, že to tak bude pro všechny lepší. Ty si užiješ svátky, jak jsi chtěla a zbytek pak už zvládneš levou zadní. Jinak budeš vypruzená a odnesou to všichni. Držím palce, ať máš hezké vánoce ![]()
Kdyys viděla své osmiměsíční dítě párkrát do roka, bydlelo od tebe 300km a najednou bys ho mohla mít na vánoce a až do ledna, co bys udělala? A kdyby ti tvůj partner řekl, hele, vánoce ne, jeď si pro něj až 28. a Silvestra už jsem taky plánoval jinak, co bys udělala? Samozřejmě jela hned pro své dítě. Ovšem nechť se o něj stará, to bych mu řekla kategoricky.
Příspěvek upraven 22.12.15 v 20:24
@misa5504 píše:
@SAJ Ano sobec jsem, to máš pravdu a řekla bych, že víc než by bylo zdrávo, ale nějak s tím neumím pracovat
Víte, on mi řekl, že má dítě až po půl roce, a já už byla tak zamilovaná, že mi to bylo fuk, říkala jsem si, že ho stejně nemívá…
Ale konec výmluv, budu si to muset nějak v sobě srovnat, snad to prcek nepozná, to bych nerada
Tak už tady bych viděl problém ve vztahu. Abys jednou s prvkem nedopadla stejně… Jinak ano, sobectví z tvé strany tam taky vidím, ale nemam ti to az tak za zlé, jelikož si toho jsi sama vědoma. No a pritel je tatar, no.. Mel to s tebou probrat, i kdyz bys stejne souhlasit musela
Tak divna nejsi. Já jsem exka. A mě by vadilo, ze prijede za tatou a nakonec s nim neni a je s jeho novou…
Kdyby k vam jezdil pravidelne, tak by to bylo jedno, ale jestli k vam jezdi parkrat do roka, tak i pro toho kluka jsi pomalu cizi. (Pod párkrát si predstavuji, že dny dohromady nedají ani měsíc)
@hudečice píše:
Souhlasím, partner ti hodí na krk dítě a ty se máš o něj starat. Mě osobně by to také vadilo, (ale já partnera s dítětem nemám). Kor aby on se sbalil, šel do práce a ty se starej. To bych mu dala.
Vídá jej párkrát do roka, takže bych mu řekla, ať si veme dovolenou a užije si ho a né že mi jej hodí na krk.
Hmm a co kdyby měli klasicky styk? Jednou za 14 dni víkend nebo nedejbože střídavou péči? Proste ma povinnosti k nezletilemu dítěti, zakladatelka to věděla a pres to s ním založila rodinu. To dítě k němu proste patří
@misa5504 píše:Říct mi chlap po pul roce že má někde dítě, tak o něm začnu pochybovat, to není uplně fér
@SAJ Ano sobec jsem, to máš pravdu a řekla bych, že víc než by bylo zdrávo, ale nějak s tím neumím pracovat
Víte, on mi řekl, že má dítě až po půl roce, a já už byla tak zamilovaná, že mi to bylo fuk, říkala jsem si, že ho stejně nemívá…
Ale konec výmluv, budu si to muset nějak v sobě srovnat, snad to prcek nepozná, to bych nerada
Pro tebe je rodina ty, tvůj syn a přítel… ale váš malej má bráchu a jestli je to fajn kluk, tak s osmiměsíčním už se může zabavit a pro tebe to ve výsledku můžou bejt ještě klidnější a pohodovější svátky, než sis plánovala…
a i když se počítá s tvým souhlasem, bylo by samozřejmě vhodnější aby se přitel zeptal, než jen oznámení…
@terinka4444 Nojo, ale jestli se to dozvěděl pár dní před vánoci, tak si v mnoha pracech prostě tak narychlo dovolenou těžko vezme, takže těžko argumentovat tím, že se o něj má starat sám, jasně, když je doma, tak určitě.
@MilijonDolarBejby píše:
Hmm a co kdyby měli klasicky styk? Jednou za 14 dni víkend nebo nedejbože střídavou péči? Proste ma povinnosti k nezletilemu dítěti, zakladatelka to věděla a pres to s ním založila rodinu. To dítě k němu proste patří
To už by bylo o něčem jiném, to je pravda.
Ale pokud se mám stýkat s dítětěm, které je u nás doma 5× do roka, chlap za mými zády domluví, že dítě přijede a sám si jde do práce je docela masakr.
Navíc láska je slepá, jí až „tento“ chlap řekl, že má dítě „po půl roce“
už tady bych si začala ťukat na čelo, co je to za exota, který půl roku tají dítě.
@misa5504 píše:
Holky chci znát váš názor. Jsem s přítelem tři roky, máme 8měsíčního syna, máme ve vztahu problémy, ale jakž takž to funguje. Přítel má z předchozího manželství 7 letého syna, je to fajn kluk, hodný, ale…Jeho ex dala pár dní před Vánoci vědět, jestli si pro něho přítel nechce po štědrém dni přijet- bývá u nás jen pár dní v roce, bydlí tři hodiny cesty.
Já se strašně těšila na první společné Vánoce, všechno jsem si naplánovala, domluvila dokonce Silvestra a teď tohle, bude u nás až do ledna. Jsem z toh strašně smutná a naštvaná. Nejvíc mě mrzí, že přítel se ani nezeptal, jak to vidím já, kdyby pro něho jel třeba 28. tak bych to zkousla.
Te´d vím, že místo pohody mě čeká další lítající capart o kterého se budu muset starat, až bude přítel mezi svátky v práci.
Mám trošku pochybnosti o tom, jak mě to vzalo, jsem normální? Nebo spíš, myslíte, že to cítím je adekvátní situaci? Mám pocit, že od porodu strašně všechno prožívám
Díky
Snaz se vzít do kůže toho prcka. A uvidíš jak by ti bylo, kdybys cítila z macechy ze nejsi vitana. Ten prcek za to nemůže! Hlavu vzhůru a nebud smutna
Krásné vánoce..
Fakt to je někde tak, že dítě jezdí za otcem párkrát za rok? Jaký to je pro to dítě a pro tátu…asi divný, ne?
@Izzz píše:Častěji než si myslíš
Fakt to je někde tak, že dítě jezdí za otcem párkrát za rok? Jaký to je pro to dítě a pro tátu…asi divný, ne?
@misa5504 Chápu tě a divná rozhodně nejsi, vnímám to stejně a v podstatě zažívám podobné situace. V loni jsem dokonce návštěvu přítelovo syna o vánočních prázdninách zakázala. Malé byly 4.měsíce práce jsem kolem ní měla dost, přítel neměl dovolenou, já jsem neměla chuť se zabývat jeho synem když on je celé dny v práci a to klukovi bylo v té době 11let a celé dny jen sedí u PS. Kdyby měl dovolenou, tak by návštěva samozřejmě proběhla, podle mě se tě tvůj chlap aspoň mohl zeptat jestli s tím souhlasíš ![]()