Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@misa5504 píše:
Problém je v to, že malého vůbec neznám. nevím, co má rád a upřímně ani nevím, jak se k němu chovat, stresuje mě, že s ním budu sama. Nejradši by pořád seděl u PC a já moc nevím, jak hpo zabavit
Tak ho nech sedět u toho PC, sice to zrovna výchovné není, ale na druhou stranu, od tebe se výchova neočekává, případně jestli máte doma nějaké společenské hry, tak bych nabídla to a jít někam ven. Plus ať v době kdy je doma se věnuje tatínek a to tak, že plně. Víc bych si s tím hlav nedělala… jinak my takhle měli partnerovu dceru u nás přes 2 měsíce - nějak byl problém doma, tak než to uklidní, vyšlo přesně přes můj porod prvního dítka a taky jsem z toho nebyla dvakrát nadšená, ale přišla s tím, tak ji člověk neřekne, že to nejde.
@Netopirek píše:
Snadný to se mnou není, to je pravda. Já jsem zjistila, že z praktických hlediska chlapa vůbec neptrebuju. Mám ho protoze chci, ale jinak neumí nic co bych nezvládla sama.
si teda fandíš
ale jo je to hezký, když se bez něj dokážeš postarat sama o sebe, ale nesmí se to přehánět, aby nezanikla ženskost ![]()
@Inaris píše:
A vzniká otázka: když mám šunku a nechci se podělit s kocourem, ale podělím se, tak jsem sobec (že nechci) nebo blbec (že to nakonec udělám)?![]()
Jak se říká: skutky jsou důležité, nicméně neméně důležité jsou pocity.![]()
@kdochcekam Myslím, že zakladatelka není rozhozená z kluka, ale spíš z toho, že se k ní „partner“ chová jako ke služce. Kdyby ji bral jako rovnocennou partnerku, tak se nejdříve domluví s ní.
Zakladatelko, tvoje pocity jsou pochopitelné. Nejnáročnější bude první den než se sehrajete. Nicméně po prvním dnu pravděpodobně zjistíš, že sedmiletý kluk bude vetší pomoc s mrnětem, než tvůj manžel. Když mu ukážeš, co a jak může s batoletem dělat, tak ti zabaví batole (pravděpodobně zvládne i dávat mu příkrmy, které nachystáš), sám to bude považovat za zábavu, a ty si konečně v klidu budeš moct dát třeba kafe. A nakonec si třeba budeš přát, aby ho manžel zval častěji. ![]()
Holky děkuji za názory i ty, které se mi zrovna nelíbí, i na těch něco je. Přítel se o tom odmítá bavit, u nás každý rozhovor skončí tím, že přeháním a že se nic neděje. Někdy si říkám, co jsem si to proboha našla za idiota…
Prostě moje pocity nejsou důležité. Někdy si připadám, že asi vůbec nejsem vidět, přitom nejsem typ, který by si nechal s..t na hlavu…
Rozhodla jsem se, že si nezkazíme Vánoce, překonám se a pokusím se být v pohodě. A po Vánocích budeme muset vztah s přítelem začít řešit. @alifie Máš pravdu, pocit, že jsem služka mám už od těhotenství, přítel s ničím nepomůže a právě proto jsem se těšila na ty 4dny, kdy bude mít volno a postará se o mimčo a já budu moct konečně nedělat nic, vařit, uklízet atd…Tak mi to opět nevyšlo, nedá se nic dělat ![]()
@misa5504 píše:
Máš pravdu, pocit, že jsem služka mám už od těhotenství, přítel s ničím nepomůže a právě proto jsem se těšila na ty 4dny, kdy bude mít volno a postará se o mimčo a já budu moct konečně nedělat nic, vařit, uklízet atd…Tak mi to opět nevyšlo, nedá se nic dělat
Tak nic nedělej, ne, jen ať se snaží, to zvládne i se sedmiletým.
@j.a.n.i1 To je na dlouhé vyprávění, určitě by to zvládl, ale mu se NECHCE, vždycky má miloion výmluv nebo to udělá blbě, neví ani kde co je a tak…Takže mi spíš ještě práci přidá než že by mi pomohl a ještě se u toho tváří ![]()
@misa5504 Nojo, ale tohle nebude problém toho, že má na svátky přijet jeho syn… jinak mě se taky nechce ![]()
No nechce, ale musíš, ne??? ![]()
Asi to fakt moc hrotím, ale jaksi to co cítím, nezměním, tak to prostě je…A ať se snažím sebevíc, jsem prostě naštvaná ![]()
@MilijonDolarBejby no většinou se prostě snažím strefit, ale možná po Vánocích budu hledat nový způsob ![]()
@misa5504 já tvoje obavy chápu… Jestli chce sedět u PC, tak ho nech. Já si myslím, že on taky nebude nadšený, že tam bude s tebou a s miminem. Ale s tím, bohužel ani jeden z vás nic neudělá
@ontario7 píše:
si teda fandíšale jo je to hezký, když se bez něj dokážeš postarat sama o sebe, ale nesmí se to přehánět, aby nezanikla ženskost
Bohužel to vím jistě. Musela jsem se starat sama o sebe a dceru, takže vím, že to zvládnu. Ale to neznamená, že to dělám, když toho chlapa mám ![]()
@Netopirek píše:
@MilijonDolarBejby no většinou se prostě snažím strefit, ale možná po Vánocích budu hledat nový způsob
Az po Silvestru. Jak na novy rok… ![]()
@Netopirek píše:
@misa5504 já tvoje obavy chápu… Jestli chce sedět u PC, tak ho nech. Já si myslím, že on taky nebude nadšený, že tam bude s tebou a s miminem. Ale s tím, bohužel ani jeden z vás nic neudělá
Souhlasím. Proto je zbytečný se Tim trápit. A třeba bude ještě zakladatelka mile překvapená ![]()
@MilijonDolarBejby ja to nechám až po porodu.
Ja si myslim, ze bude. Tedy pokud kluk jede dobrovolne
ale to zjisti az prijede