Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Electrolux88 píše:
Ja reaguji na celek. Opravdu neni normalni se partnera jak kolovratek porad ptat, jestli neco nepotrebujeJsi partnerka, nikoliv jeho gejsa.
A nebylo by to u gejši ještě otravnější? Furt ji ujišťovat, že jsi spokojený a nic ti nechybí a ještě jí za to platit? ![]()
@Anonymní píše:![]()
dík, tohle vědět se hodí
No, je lepsi s tim pocitat, vyjimka mile prekvapi ![]()
Musím souhlasit s většinou. Hodně by mi vadilo, kdyby se mě partner pořád vyptával, jestli je vše o. k. atd.
Proč to děláš???
Já se chlapa taky vždycky na všechno ptala: jestli je všechno OK, jestli mezi námi všechno OK, co dělal, jak se má, kdo co říkal atd. atd. Taky mu to lezlo na nervy, tak jsem se přestala ptát a teď se ptá on, jestli někoho nemám, že se ho na nic neptám a že mě už asi nezajímá…v chlapech se člověk nevyzná
![]()
Každopádně z toho co jsi psala mám pocit, že on se snažil být milý, když se tě zeptal na ten karbenátek a ty jsi po něm zbytečně vyjela…se nedivím, že mu ruply nervy… ![]()
Zkus se zamyslet na vaším vztahem a vlastní vyspělostí. a měj reálná očekávání o fungování vztahu a soužití. Zbytečně si prkotinami ničíte vztah.
Pojmout celek komplexně..když jsi vypíchla karbenátkovou story..asi těžko jde. Ptala ses kdo je mimo, a v této otázce jsi to ty. On se naštval jako asi by to udělal každej. Ale pitvat dva dny to nemusíte. Buďte na sebe milejší, nepitvejte se v malichernostech. Nikdo není dokonalý a musíte se naučit správně komunikovat a soužít spolu.
Bud ráda, že to postřehnul a že z toho měl radost, já nedávno dělala mému snídani a marmeládou mu na chleba s máslem udělala dvě srdce, něž jsem se otočila měl ho v sobě, srdce nesrdce
![]()
Úplně stejné reakce jako ty má moje švagrová a řeknu ti někdy bych jí nejradši nakopala do zadku i když postupem času vím že to myslí jinak ![]()
@Kamkam píše:
Já souhlasím s tím, že ptát se pořád, jestli je všechno v pohodě, je na palici…
ale s karbanátkovou story budu asi divná, ale taky se občas takovym tim, nevim, jak to napsat, tónem, z kterýho je poznat, že to neni myšlený vážněškádlíme s přítelem (a vůbec s celou rodinou) a ještě se mi nestalo, že by kvůli tomu někdo po někom vyjel… a že by chlapi nerozeznávali tóny, to mi taky nepřijde… ale zakladatelčin přítel takovou zábavu zřejmě nebere, takže neni nic jednoduššího než to prostě nedělat
jo dík! „škádlivý ton, z kterýho je poznat, že to není myšlený vážně“ to je přesně ten kterym sem to řekla. sem ráda, že aspon nekdo ví ![]()
jinak sem taky dost vypozorovala, že tyhle jeho přehnaný výlevy jsou po práci, v který ho to nebaví
bohužel to si člověk uvědomí zpětně.
NO dle mého názoru jsi ale slovně „zaútočila“ Ty, když jsi řekla vadí nebo co?… Možná jsi to myslela jinak, ale pánové fakt moc nerozeznávají tóny - zvláště, pokud se vrátil z práce, měl toho plné brejle, jak se říká, všimne si, že mu uděláš srdíčkový karbenátek, řekne to nahlas - toto vše bych brala jako pozitiva od chlapa - a Ty na něj vyjedeš, vadí nebo co?… tak to se nedivím, že pak reagoval tak, jak reagoval…
Takže fakt to není na jeho triko…
Zakladatelkio a jak se v tom vztahu citis ty? uplne z toho citim tvoji nejistotu, ze neco je porad spatne a proto se stale musis utvrzovat, ze vse je ok a prave z te nejistoty muzes reagovat, tak jak jsi reagovala.
Ja se ptam zasadne jestli ma cisty monterky, co cchce na svacu a nma kolik mam sehrat nebo uvarit obed.. ![]()
@Anonymní píše:
Hele ale vztah není bojiště, kdo s koho..jo, taky mě někdy štve, taky mě na začátku enormně vytáčelo, že „žehlit“ musím já, že já ho akceptuju a on mě ne..smiřuju se s tím a pokud se mě jeho připomínka nebo nálada nedotýká fakt osobně, nechám to být..a pokud se mě dotýká, tak si stojím za svým..a musím říct, že to je lepší, kolikrát se mi pak už omluvil a věděl, že to přehnal..
B.
JJ přesně o to mi de, jak si to popsala, mám pocit, že vždycky musim žehlit já, a myslím, že mě to za čas otráví ![]()
Proste porad ja musim delat ustupky vysvetlovat atd.
Já sem třeba dost splachovací typ. Když se pohadame, stačilo by i říct něco ve stylu: „já to tak nemyslel“ a sem okamzite vklidu, on ne, dokaze se se mnou nebavit celej den a to mě dost se*e.
@Anonymní píše:
Ahoj holky,předem se omlouvám za anonym, snad pochopíte a předem děkuji za názory.
S přítelem jsme něco málo přes rok a chvilku spolu bydlíme, o to ale nejde.
Mám z něj pocit, že nedokáže uznat chybu, a že je hrozný cholerik. Naštve se kvůli takovým prkotinám.Nevím proč, ale mám nějak naučené se pořád ptát jestli něco nechce, jestli je vše ok apod. a hrozně ho to štve. Už jsem se odnaučila mu pořád něco nabízet, když mu to lezlo krkem, ale to jestli je vše ok, jsem ještě neodbourala. Každopádně si nemyslím, že to je důvod k tomu, aby byl na mě hnusnej.
Včerejší story: Jsem marod (nic vážného) a tak jsem mu udělala večeři, aby měl jídlo až přijde z práce. Zeleninové karbanátky a jeden jsem uplácala do tvaru srdce, a když se toho všimnul tak mi hezky mile řekl: „jeee tys mi udělala jeden srdíčkovej?
“ a já na to: „no a proč neee, vadí nebo co?
“ jasně mohla sem říct třeba, „anooo, to je z lásky“ ale prostě jsem něco plácla automaticky a nepřemýšlela jsem nad tím, bylo to ale řečený s milým tonem a byla to spíš řečnická otázka… následoval jeho protáhlej xicht oči v sloup a totalne hnusným tonem mi řekl: „ježišmarja, to se už jako nesmim ani na nic zeptat nebo co?!!!“
přišlo mi to hrozně líto, ja se tam patlám s karbanátkem, aby vypadal jak srdce, a on to takhle musí zabít… neřešila sem to, protože s ním se tyhle věc moc řešit nedají, začne mi vysvětlovat, že to vubec hnusnym tonem nerekl, a že sem ja měla hnusnej ton atd.
Myslela jsem že to rozdejchám do rána, ale ne. Tak sem mu napsala jen zpravu a doted to resime.. on si mele svou, ze musim chapat ze ty my vecny dotazy jestli je vse ok apod. ho proste vytaci.
Mně by stačilo říct, že to tak nemyslel, a bylo by to vyřešený.Mám z něj pocit, že za všechno furt mužu já a myslím, že to není dobrej krok k tomu, aby vztah fungoval, házet vše na toho druhýho a nějak se mi to nedaří mu vysvětlit.
Pište mi cokoliv, podobný zkušenisti, jestli ste našli řešení nebo názory na to, jestli sem mimo spíš já nebo on.
Dík všem
Jaj.. To musí být na nervy.. Nečetl jsem diskuzi, jen úvodní příspěvek.
Tak se rozejděte a hotovo ne? Když vám to komunikačně neklape, změnit se to nedaří.. ![]()