Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Vezmu to z té druhé strany, mám manžela co se zajímá, je milý pozorný, ale je fakt že když se mě pořád ptá jestli je vše ok, ptá se mě na každou blbůstku jestli má udělat tak něco tak abych byla spokojená, tak jsem též někdy z toho mimo a dělá se mi černo před očima. ![]()
Na druhou stranu je to člověk co vylítne a vytočí sám sebe kvůli věcem u kterých já se s klidem zasměji a v tomhle zas vytáčí on mne, každý je prostě jiný, jak se říká chlapi z Marsu a ženy z Venuše, sem tam se kousni do jazyka, nebo se budete za chvíli hádat kvůli drobnostem a vybudujete si averzi j sobě ![]()
@sparaxis píše:
Zakladatelkio a jak se v tom vztahu citis ty? uplne z toho citim tvoji nejistotu, ze neco je porad spatne a proto se stale musis utvrzovat, ze vse je ok a prave z te nejistoty muzes reagovat, tak jak jsi reagovala.
ne to vubec naopak. já sem typ, kterej si nenecha moc veci libit, vzdycky sem ukoncovala vztahy já, a muj rekord na dylku vztahu je zatim on. on měl dycky dloholetý vztahy a snazil se to udrzet za vsech okolností a to měl teda hodne zoufaly pripady partnerek, asi to zni blbe, ale mel fakt slepice bez zájmu, alkoholičku co vymetala kalby, dalsi nechala tancovani jen pro to, aby mohla byt porad s nim. já mám několik svych aktivit, na enm vubec zavisla nejsem, vicemene v tydnu se temer nevidime, protoze mám dve prace a konícky. jsem akcní atd. vím že je se mnou spokojenej. takže strach, že by mě nechal fakt nemám.
snažím se ale žít trochu buddhisticky
neubližovat, chápet ty druhé atd, a le občas na mě dolehne to, že on mě seřve kvuli nesmyslu.
kdyby to bylo obracene a byla sem na jeho miste, tak to proste prejdu tichem a myslim si něco pro sebe, nebo řeknu naprosto vklidu, at se me už nepta, dám mu pusu a řeknu, že příšt chci karbanatkovejch srdíček teda víc
nebo tak něco.
Mě taky přijde, že sama si tím vztahem asi nejsi moc jistá… utvrzuješ se, že je vše OK, ale proč? Nedá Ti to najevo?…
A co když po hádce to „promiň, já to tak nemyslel/a“ čeká on od Tebe? Taky se může cítit podobně. Mě to přijde, že si neumíte sednout a komunikovat spolu. Je to možná i tím, že spolu bydlíte krátce a vztah se posunuje vždy jinam, když dva spolu začnou bydlet a musí se to spolu vlastně naučit…
@Anonymní píše:
JJ přesně o to mi de, jak si to popsala, mám pocit, že vždycky musim žehlit já, a myslím, že mě to za čas otrávíProste porad ja musim delat ustupky vysvetlovat atd.
Já sem třeba dost splachovací typ. Když se pohadame, stačilo by i říct něco ve stylu: „já to tak nemyslel“ a sem okamzite vklidu, on ne, dokaze se se mnou nebavit celej den a to mě dost se*e.
Jo, ale tohle než řekne, tak u nás uběhne asi den
(normálně nedávno se mi omluvil za jednu věc, co se stala asi před rokem
) Fakt na to nezabere nic jiného, než přestat vysvětlovat. Když se nebaví celý den, říkám si, holt na to potřebuje asi delší čas na vstřebání, než ta situace uzraje a dá se řešit víc v klidu. A taky mi pomohlo uvědomit si - má cenu omluvit se, pokud k tomu cítím pádný důvod, ne protože „se potřebujeme udobřit“ ![]()
B.
@Anonymní píše:
ne to vubec naopak. já sem typ, kterej si nenecha moc veci libit, vzdycky sem ukoncovala vztahy já, a muj rekord na dylku vztahu je zatim on. on měl dycky dloholetý vztahy a snazil se to udrzet za vsech okolností a to měl teda hodne zoufaly pripady partnerek, asi to zni blbe, ale mel fakt slepice bez zájmu, alkoholičku co vymetala kalby, dalsi nechala tancovani jen pro to, aby mohla byt porad s nim. já mám několik svych aktivit, na enm vubec zavisla nejsem, vicemene v tydnu se temer nevidime, protoze mám dve prace a konícky. jsem akcní atd. vím že je se mnou spokojenej. takže strach, že by mě nechal fakt nemám.
snažím se ale žít trochu buddhistickyneubližovat, chápet ty druhé atd, a le občas na mě dolehne to, že on mě seřve kvuli nesmyslu.
kdyby to bylo obracene a byla sem na jeho miste, tak to proste prejdu tichem a myslim si něco pro sebe, nebo řeknu naprosto vklidu, at se me už nepta, dám mu pusu a řeknu, že příšt chci karbanatkovejch srdíček teda vícnebo tak něco.
Buddhismus je fajn..ale někdy není nad to se pořádně naštvat ![]()
B.
@Clau.Zuzu píše:
Mě taky přijde, že sama si tím vztahem asi nejsi moc jistá… utvrzuješ se, že je vše OK, ale proč? Nedá Ti to najevo?…A co když po hádce to „promiň, já to tak nemyslel/a“ čeká on od Tebe? Taky se může cítit podobně. Mě to přijde, že si neumíte sednout a komunikovat spolu. Je to možná i tím, že spolu bydlíte krátce a vztah se posunuje vždy jinam, když dva spolu začnou bydlet a musí se to spolu vlastně naučit…
já bych s nim ráda komunikovala, ale problém je, že on si ani za 5 minut nepamatuje co řekl a tvrdí opak.. btw. dělá to jeho táta s kterým se rozhádal a přesně na to nadává, že to dělá ten jeho táta. škoda že nikdy nevim kdy ta hadka prijde, zapnula bych telefon na nahtravani, aby videl kdo si zacal ![]()
@Anonymní píše:
Jo, ale tohle než řekne, tak u nás uběhne asi den(normálně nedávno se mi omluvil za jednu věc, co se stala asi před rokem
) Fakt na to nezabere nic jiného, než přestat vysvětlovat. Když se nebaví celý den, říkám si, holt na to potřebuje asi delší čas na vstřebání, než ta situace uzraje a dá se řešit víc v klidu. A taky mi pomohlo uvědomit si - má cenu omluvit se, pokud k tomu cítím pádný důvod, ne protože „se potřebujeme udobřit“
B.
No jako když už se on naštve, tak sem se naučila dělat jakože nic…protože u něj ani omluvan nezabere - tak proč si zbytečně sypat popel na hlavu, že…
takže když je nastvanej, sem chvili ticho a pak si du třeba udelat caj, zeptam se jestli chce taky, odpoved vetsinou strohá, a tak pokarcuju, dokud se neodurazí
a jeho nastvani trva min nez kdybych se omlouvala a vysvetlovala…
Zaladatelko, myslim ze mimo je on. nemel by vylitnout jen kvuli takove tve odpovedi, jeste pronesene normalnim tonem.spis si myslim, jestli ho neco netrapi, ze tak nesmyslne vylitl jak certik z krabicky. prijde mi to divne, no…
@Anonymní píše:
snažím se ale žít trochu buddhistickyneubližovat, chápet ty druhé atd, a le občas na mě dolehne to, že on mě seřve kvuli nesmyslu.
Tak proč se ho pořád ptáš, jestli je vše v pořádku??? ![]()
@Verunecka289 píše:
Sory, ale to tvý vyptávání by nevydržel ani svatej
Ja to taky nemyslim zle, ale zas chapu, ze pokud se porad na neco ptas,18× denne,365dni v roce, tak je jeho odpoved pochopitelna.My to tu vidime jen jako to, co jsi napsala, ale nevidi vam domu. Takze je to vlastne tezke napsat, kdo je vic mimo. JKazdopadne se ceni, ze vis o svych chybach, za to pochvala zakladatelce ![]()
Chtěla si znát názor a když ho napíšeme, tak se nás snažíš přesvědčit, že to tak není. No tak v tom případě asi víš sama, kde je chyba a vyřeš ji ![]()
@marmelada78 píše:
Tak to je zas trochu hysterická reakce ne
Taky myslím. Takové závažné téma jako karbenátek (EDIT: a navíc zeleninovej) by nám doma „vydrželo“ tak minutu a rozhodně kvůli tomu nikdo nikam nechodil ![]()
Příspěvek upraven 04.02.15 v 15:04
Prosim zachovejte mi anonym. Dale pochopite proc.
dospej.
Zakl. mimo jsi rozhodne ty. Tvuj prispevek jsem se zajmem precetla protoze mam doma taky takovej exemplar co se neomluvi nikdy a dela ze nic. ALE ja cekam na omluvu za to, ze sel v sobotu na dve, vratil se v nedeli rano kdy po me stekal ze chce klice od auta aby mohl jet vyzvednout na nadrazi jednoho cloveka kterymu to predtim slibil. Takze jak jiste uznate mile citatelky ze udelal pekny pr..er a ze omluva pripadne kvetina by byla na miste. A cekam dodnes je fakt ze se chova mile a snazi se ale ja jsem se schovala za hradbu mlceni. Jinak je to skvely tata a stara se o nas aby nam nic nechybelo ale jednou za cas udela takovouhle botu ze se zpije do nemoty. Tohle jsou opravdove problemy a ne pitome reseni tonu odpovedi