Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, jdu si k Vam pro radu. S pritelem jsme spolu 4 roky, z toho 3 roky spolu bydlíme v létě jsme si poridili pejska.Ale abych presla k veci pred vanoci jsme se nejak bavili a doslo k tomu ze jsem zeptala zda-li mi miluje a on mi odvetil ze me nemiluje a nemiloval nikdy, pak dodal ze nevi, ze me ma hrozne rad a ze jsem pro nej dokonala a kdyz jsem se zeptala proc mi to teda rikal tak odvetil ze byl opily (rikal mi to i jindy kdyz nebyl opili) na to nic nerekl, byl to pro me takovy sok ze se stym nedokazu smirir. K vanlcum ačkoli jsme si rekli ze si nic davat nebudeme tak mi dal retizek ( kdyz jsem mu v hadce rekla ze to nechci at si ho necha, tak mi rekl ze kvuli tomu projezdil veskere zlatnictvi a ze vi ze mi strasne ublizil tak me chtel udelat radost, rekla jsem mu ze si mi nekoupí. Je to prez mesic a ja na to furt myslim bulim jako zelva kdyz jsem sama a tvarim se jako ze se nic nedeje.Ja ho miluju a nedokazu si ti bez nej představit, nemam ani kam jit, byt sama neutahnu.Ani nemam se komu sverit bydlime v novem meste a nemam kamaradky? co by jste delali vy?
Já bych si ujasnila, zda chci dál žít s mužem, který mě pravděpodobně nemiluje, ale je se mnou rád. Přemýšlela bych o tom, proč ho miluji - co je pro mě ve vztahu důležité a zda a do jaké míry mi to on poskytuje.
Poté, co bych si tyto věci v klidu ujasnila, bych se rozhodla, co dál.
@beruska23 Jsem na tom bohužel dost podobně z rozdílem, že my jsme spolu byli 8 dlouhých let a máme spolu dvě děti
.I když spolu již 8 měsíců nebydlíme tak se s tím nedokážu za žádnou cenu vyrovnat…Už to došlo tak daleko, že…Taky nemám kamarádky, ale ani rodinu nic ![]()
Pokud chceš, písni SZ ![]()
Situace to není záviděníhodná, co si budeme namlouvat. Mě řekl kluk po 3 letech vztahu, že mě má rád, ale už nemiluje, ale chce se mnou zůstat. Odešla jsem během minuty, rád může mít psa, ale pokud mě nemiluje, tak jsem si nedokázala s ním plánovat život, natož děti. Jasně, bolelo to a dost dlouho, ale teď mám někoho, kdo mě miluje jako ještě nikdo před ním a jsem maximálně spokojená
…měla by ses nad tím zamyslet, jestli má cenu ve vztahu pokračovat.
Jinak není dobré, že píšeš, že být sama „neutáhneš“ - pochopila jsem, že myslíš finančně…v čem je problém? V práci? V malém příjmu? Nemáš ani na nájem garsonky? Nemůžeš se vrátit k rodičům?…to není dobré ![]()
@beruska23 Já bych to neviděla tak tragicky. Nemiluje tě…někdo se nezamiluje za celý život ani jednou a možná je to tak dobře. Měla bych radost, že mě má rád a že jsem pro něj dokonalá (no, není to jinými slovy to samé…?!) Každý neumí vyznávat lásku jak v hollywoodském filmu. Dobře uvaž, co ti tenhle vztah dává a co chceš, nedělej ukvapené závěry.
Můj muž mi taky řekl, že mě nemiluje, Už je to několik let. Tehdy mě to hodně zasáhlo, ale pak jsem pochopila, že jeho cit je mnohem hlubší a že vlastně jen nemá rád tohle slovní označení.
Asi bych nezůstala, jednou může přijít, že se zamiloval do jiné ![]()
@Sinquinita to asi nemelo znamenatt být sama neutahnu, ale byt. Tudiz ani garsonku.
JInak nemyslim si, ze Te nemiluje, kdyz objizdel vsechna zlatnictvi.
@Sinquinita Rodice bydli 50 km daleko v male vesničce kde nejde sehnat prace, tak jsme sli do mesya v praci vydelavam 7000,– coz se tyce garsonek tak nejlevnější stoji kolem 6800,– coz je spatne ale nerozumím tomu ze kdyz mi to rekl a ja jsem si brala veci v afektu ze pujdu ppd moat tak brecel zw o me nechce prijit tak neco musi citit.On nikdy nedaval noc najevo.Ano obcac me i obejme chytne za ruku a kdyz mu nedam pusu před spanim tak je nevrlej ![]()
@Karleon píše:
Můj muž mi taky řekl, že mě nemiluje, Už je to několik let. Tehdy mě to hodně zasáhlo, ale pak jsem pochopila, že jeho cit je mnohem hlubší a že vlastně jen nemá rád tohle slovní označení.
taky bych radila si s partnerem ujasnit, jak to myslel. i kdyby to mel byt velmi bolestny rozhovor.
hlavne si vyjasnete plany do budoucna, jestli s tebou chce byt, jeslti s tebou chce planovat rodinu a hlavne PROC. je rozdil, jestli ti chlap, rekne, ze proto, ze jsi podle nej „idealni“-tzn. uvaris, postaras se, delas servis. Nebo proto, ze proste tebe ma rad a s nikym jinym si to neumi predstavit.
Mluvte spolu a mluvte hodne. Z par slov se nekdy nafoukne bublina zbytecne - je treba vyjasnit, zda problem existuje nebo ne.
Ale na druhou stranu, on se s tebou přece nechce rozejít nebo ano? V klidu si všechno promysli a pokud se k tobě chová hezky, s úctou, jsi pro něj dokonalá…
Jako myslíš, že člověk, který miluje, se chová jinak, než tvůj přítel? To si musíš zvážit sama. A plánuje s tebou budoucnost, děti? ![]()
Co porad vede zenskou k tomu, aby se chlapa ptala „a milujes mne?“ To snad musis citit, treba pro nej ty slova nejsou dulezita a ani nezna ten vyznam. Musis sama vedet, jak se k tobe chova, to je totiz dulezitejsi. Jaky je vas vztah jinak? Byla si spokojena do te doby, co si se ho na to zeptala? Zamysli se…
A priste se ho uz na to neptej.
@beruska23 píše:
@Sinquinita Rodice bydli 50 km daleko v male vesničce kde nejde sehnat prace, tak jsme sli do mesya v praci vydelavam 7000,– coz se tyce garsonek tak nejlevnější stoji kolem 6800,– coz je spatne ale nerozumím tomu ze kdyz mi to rekl a ja jsem si brala veci v afektu ze pujdu ppd moat tak brecel zw o me nechce prijit tak neco musi citit.On nikdy nedaval noc najevo.Ano obcac me i obejme chytne za ruku a kdyz mu nedam pusu před spanim tak je nevrlej
Já bych řekla, že tohle ale není bez citu. Každý se nemusí na veřejnosti objímat, olizovat nebo vodit za ručičku. My to taky neděláme a milujeme se. ![]()
Našla jsem diskusi, kterou jsem tehdy zakládala. No další rok byla svatba, rok po ní další dítě. Letos jsme spolu 10 let a o tom, jestli mě miluje nebo ne už vůbec nepochybuju. Ať si říká, co chce ![]()
Kolik vám je? Já obecně nemám moc ráda, když se to spojení „miluju tě“ moc užívá, někteří partneři mě pořád tlačili do toho, ať to říkám, a když jsem řekla „Je mi s tebou dobře“, přišlo jim to taky málo. Mě tím akorát odradili, a nikdy bych se na tohle nezeptala, to přeci musíš cítit, jak to má. Pokud jste mladí, tak prostě vztah vyprchal, a je na čase jít dál. Nevidím nic špatného na tom, že mezi 20-30lety lidé ten protějšek hledají, nejsou si jistí, nevědí přesně, co očekávat a chtít.