Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@silvik.sk píše:
Co porad vede zenskou k tomu, aby se chlapa ptala „a milujes mne?“ To snad musis citit, treba pro nej ty slova nejsou dulezita a ani nezna ten vyznam. Musis sama vedet, jak se k tobe chova, to je totiz dulezitejsi. Jaky je vas vztah jinak? Byla si spokojena do te doby, co si se ho na to zeptala? Zamysli se…
A priste se ho uz na to neptej.
@beruska23 píše:
@Sinquinita Rodice bydli 50 km daleko v male vesničce kde nejde sehnat prace, tak jsme sli do mesya v praci vydelavam 7000,– coz se tyce garsonek tak nejlevnější stoji kolem 6800,– coz je spatne ale nerozumím tomu ze kdyz mi to rekl a ja jsem si brala veci v afektu ze pujdu ppd moat tak brecel zw o me nechce prijit tak neco musi citit.On nikdy nedaval noc najevo.Ano obcac me i obejme chytne za ruku a kdyz mu nedam pusu před spanim tak je nevrlej
Ty ani sama nevis, co chces. Pripisuji tvoje detinske chovani tomu, ze budes pravdepodobne jeste hodne mlada.
Hele ja se sveho muze taky obcas zeptam, jestli mne miluje. Sama to nemyslim vazne, jde spis o legraci. Proto taky vzdy pocitam s priblblou reakci, kdy odpovi s ocima v sloup „strasne!“ ![]()
@Pincenza Aha, ono se to bez čárek dá přeložit ledajak
ale význam je stejný… ![]()
@Pincenza píše:
JInak nemyslim si, ze Te nemiluje, kdyz objizdel vsechna zlatnictvi.
Přesně tak. Někdo může svého partnera milovat víc než mnohý, kdo o tom x-krát za den svůj protějšek slovně ujišťuje. Jen ta slova mu nějak „nejdou přes pysky“
@Anonym X píše:
Přesně tak. Někdo může svého partnera milovat víc než mnohý, kdo o tom x-krát za den svůj protějšek slovně ujišťuje. Jen ta slova mu nějak „nejdou přes pysky“
Mícháte jabka s hruškama
pokud by si zakladatelka stěžovala, že jí (vůbec) neříká, že ji miluje, tak Vaše příspěvky chápu. Ale ona přece píše, že jí řekl přímo že jí nemiluje, ale má jí rád (+ jiné…), tím pádem mu přece nemá co „jít přes pysky“
Jesli to teda chápu dobře…
Na hloupou otázku i taková odpověď. Jednej podle toho jak se spolu cítíte. Slova jsou jen slova a třeba je neumí používat. určitě to není konec. Vysvětlíte si to. Proč si balíš věci, když víš, že nikam jít nemůžeš???
@lovesmile píše:
Já bych řekla, že tohle ale není bez citu. Každý se nemusí na veřejnosti objímat, olizovat nebo vodit za ručičku. My to taky neděláme a milujeme se.
to nemusi, taky to nedelame. ani slovne to nprehanime. na duhou stranu, kdybi mi partner na rovinu rekl, ze me nemiluje a nikdy nemiloval, tak bych teda v klidu nebyla. je rozdil mezi nerikat „miluji te“ a rict „nemiluji te“.
podstata vztahu ale fakt lezi jinde - je ti oporou, muzes se na nej spolehnout? nemyslim, jestli prijde domu vcas a podobne blbiny. ale jestli ti dokaze pomoc, kdyz mas problem. jestli vis, ze kdyz ti bude nejhur, tak stoji vedle tebe.
Podle mě slovo milovat znamená chvilkový stav - prvních pár let. Pak už přichází to slovo mít rád - tolerovat se a společně proplouvat životem. Láska trvalá prostě není, pak už je to zvyk a pocit, že bez toho druhého prostě nemůžeš žít.
Ale do vztahu a manželství jdeš s tím, že toho druhého miluješ a doufáš, že on to cítí stejně, jinak by to přece nedělal..a když ti řekne ten dotyčný, že tě nemiluje a nemiloval, tak bych se hodně rozmýšlela jestli ve vztahu dál zůstávat nebo ne..
A taky si musíme uvědomit, že chlap tu lásku cítí prostě jinak..občas to správně neumí pojmenovat ![]()
@Sinquinita píše:
Mícháte jabka s hruškamapokud by si zakladatelka stěžovala, že jí (vůbec) neříká, že ji miluje, tak Vaše příspěvky chápu. Ale ona přece píše, že jí řekl přímo že jí nemiluje, ale má jí rád (+ jiné…), tím pádem mu přece nemá co „jít přes pysky“
Jesli to teda chápu dobře…
jsem rada, ze si nekdo toho zasadniho rozdilu vsimnul ![]()
ja jsem totiz taky zazila v okoli par pripadu, kdy slecna byla naprosto spokojena, planovala dalekou budoucnost, jista si svym partnerem a od nej pozdeji slysela veci jako: vsak ja jsem ti nic nesliboval, vzdyt jsme spolu jen tak byli, ja te nemiluju a nikdy jsem ti v tom nelhal.
takze spolehat na to, ze kdyz dotycny nic nerika, tak je vsechno v pohode, to bych taky nedelala ![]()
@ka2ka píše:
Asi bych nezůstala, jednou může přijít, že se zamiloval do jiné
Což se může stát i když ji bude denně vykládat, jak ji miluje…
@Ali-Ali
A kdo rika, ze je to ten sami pripad? Jde o to, ze sama musi citit, jak to je. Rekl ji - mam te rad, jsi pro mne dokonala, necci te ztratit. A to je jako malo?
„miluju“ je pro mě taky jenom snadno zneužitelný a prázdný výraz. „Mám tě rád“ a „Chci s tebou být“ je pro mě daleko víc. Ale hlavně rozhodujou skutky a ne řeči…
@silvik.sk píše:
@Ali-Ali
A kdo rika, ze je to ten sami pripad? Jde o to, ze sama musi citit, jak to je. Rekl ji - mam te rad, jsi pro mne dokonala, necci te ztratit. A to je jako malo?
Ono to je ještě jinak…Ano, on jí řekl: Mám tě rád, jsi pro mě dokolaná, nechci tě ztratit. Ale taky jí předtím řekl, že jí nemiluje a nikdy nemiloval.
Pokud by mi chlop neříkal, že mě miluje, ale že mě má rád, tak by to bylo relativně OK, ale pokud jí ten její řekne po 4ech letech vztahu „nemiluju tě a nikdy jsem tě nemiloval“…jako sorry, ale chápu, že je z toho zakladatelka rozhozená…to by snad byla každá normálně uvažující baba…toť můj názor… ![]()