Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A není lepší mít chlapa, pro kterého jsi dokonalá, chce být s tebou a má tě rád, než někoho, kdo ti jen řekne, že tě miluje? Myslím, že slovo miluji tě je moc přeceňované. Až spolu budete 20 let, budeš moc ráda, když tě obejme a řekne ti, že tě má moc rád.
@dalimil no a proč je teda obecně pro chlapy takovej problém to vůbec vyslovit?
@Sinquinita
Souhlasím, zakladatelka to podělala tím, že se otevřeně zeptala, a vlastně očekávala jen jednu odpověď, ale přišla jiná. Na druhou stranu je rozdíl říct „Nevím, co přesně milovat znamená, ale vím, že pro mě hodně znamenáš a chci sbtebou být.“ nebo říct „Nemiluju a nikdy jsem nemiloval.“, protože to svědčí o tom, že partner asi tuší, co to milovat je, zažil to, ale ne se zakladatelkou.
Jo, ptát se má člověk jen v případě, že je dost silný a připravený slyšet odpověď ![]()
@zrcadlo píše:
@Sinquinita
Souhlasím, zakladatelka to podělala tím, že se otevřeně zeptala, a vlastně očekávala jen jednu odpověď, ale přišla jiná. Na druhou stranu je rozdíl říct „Nevím, co přesně milovat znamená, ale vím, že pro mě hodně znamenáš a chci sbtebou být.“ nebo říct „Nemiluju a nikdy jsem nemiloval.“, protože to svědčí o tom, že partner asi tuší, co to milovat je, zažil to, ale ne se zakladatelkou.
Jo, ptát se má člověk jen v případě, že je dost silný a připravený slyšet odpověď
Přesně tak…Mám pocit, že jí tady všichni „kamenují“ za to, že se zeptala, jestli jí miluje…ale podle mého ji se*e více to spojení „Nemiluju a nikdy jsem nemiloval“… ![]()
@Pincenza píše:
nevím, já neříkám „miluji“ proto, co jsem psal výše. Říkám „mám tě rád“, asi to neříkám tak často, jak žena očekává, ale ona to taky moc často neříká a navíc, to přece musí vidět a cítit, že je pro mě ta jediná. ne? Tak na co zbytečné řeči
.
Něco jiného je začátek vztahu, tam to člověk říká často a sám od sebe, postupně ale ta potřeba vyprchá, promění se v pevný vztah, kde si lidi náklonost dokazují vzájemnou pomocí, tolerancí a potřebou tomu druhému dělat radost.
Ale nebo taky ne ![]()
@dalimil píše:
„miluju“ je pro mě taky jenom snadno zneužitelný a prázdný výraz. „Mám tě rád“ a „Chci s tebou být“ je pro mě daleko víc. Ale hlavně rozhodujou skutky a ne řeči…
@dalimil píše:
nevím, já neříkám „miluji“ proto, co jsem psal výše. Říkám „mám tě rád“, asi to neříkám tak často, jak žena očekává, ale ona to taky moc často neříká a navíc, to přece musí vidět a cítit, že je pro mě ta jediná. ne? Tak na co zbytečné řeči.Něco jiného je začátek vztahu, tam to člověk říká často a sám od sebe, postupně ale ta potřeba vyprchá, promění se v pevný vztah, kde si lidi náklonost dokazují vzájemnou pomocí, tolerancí a potřebou tomu druhému dělat radost.
Ale nebo taky ne
Moc hezky napsane a pravdive ![]()
@Pincenza píše @dalimil no a proč je teda obecně pro chlapy takovej problém to vůbec vyslovit?
Proč myslíš, že jen pro chlapy? Třeba mě to taky nejde přes pusu
podle mě se to moc často říká
jsem s mým skoro sedm let, první to musel říct on a i tak to ode mě mohl slyšet tak dvakrát
mě by spíš zajímalo, proč má někdo potřebu se na to ptát a nebo to pořád říkat
pak se to stává jen obyčejnou frází jako třeba dobrý den ![]()
@Pincenza píše:
A proč bych to vykládal? Však pozná, podle toho, jak se k ní chovám ne?
Tak zas na druhou stranu, komu by to mel rict, kdyz ne ji, po ctyr letech vztahu ze. ![]()
@Honza 12 a proc ne, co je na tom za vedu probuh?? Kazda to rada slysi.
Nekterej to staci jednou, nekterej ani obden.
@Pincenza píše:
Tak zas na druhou stranu, komu by to mel rict, kdyz ne ji, po ctyr letech vztahu ze.
On jí řekl že ji má rád, chce s ní ží, t nechce o ni přijít. A pokuď se i tak chová, tak mohl říct, ale jo prosím tě miluju tě. A měl by klid. ![]()
@Sinquinita píše:
Ono to je ještě jinak…Ano, on jí řekl: Mám tě rád, jsi pro mě dokolaná, nechci tě ztratit. Ale taky jí předtím řekl, že jí nemiluje a nikdy nemiloval.Pokud by mi chlop neříkal, že mě miluje, ale že mě má rád, tak by to bylo relativně OK, ale pokud jí ten její řekne po 4ech letech vztahu „nemiluju tě a nikdy jsem tě nemiloval“…jako sorry, ale chápu, že je z toho zakladatelka rozhozená…to by snad byla každá normálně uvažující baba…toť můj názor…
Tak taky jinak: nemilujes? Muzi muj, denne mi svoji lasku dokazujes, si ke mne pozorny, rikas, jak jsem pro tebe dokonala, ze mne nechces stratit a chces se mnou byt. To JE laska. Jsem si jista, ze mne milujes a kazdy den dokazuji svoji lasku ja Tobe ![]()
By mne zajimalo, co by ji na to chlap rekl…?
Ale snazsi je propadnout panice…
@Pincenza píše:
@Honza 12 a proc ne, co je na tom za vedu probuh?? Kazda to rada slysi.Nekterej to staci jednou, nekterej ani obden.
ale jasně. Tak jí to řeknu, pro její klid.. ![]()
Souhlasím. To je nejhloupější otázka, na kterou se může žena zeptat. Přeci vidíš, jak se k tobě chová, ne???
Chlap ti buď odpoví, aby měl klid, klišé které se očekává a pokud ne, je zle, viz zakladatelka.
Zařiď se podle toho, jak se k tobě chová a příště se takhle hloupě neptej.