Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Honza 12 píše:
A co teda o lásce vypovídá? Slova, která můžu říct každé.. Nebo láskyplné chování, které stojí energii? Hm?
to se právě snažím zjistit
upřímně řečeno nevím… podle mně se to poznat nedá nijak… činy pro mně osobně nic neznamenají nebo je nechápu, jako náhražku za vy jadření citů.. slovům se zase nedá věřit
@Honza 12 píše:
A co teda o lásce vypovídá? Slova, která můžu říct každé.. Nebo láskyplné chování, které stojí energii? Hm?
Obojí. záleží v jakém kontextu, jak se ti dva znají.. Vždyť tohle přeci nelze paušalizovat.. ![]()
@Venetia píše:
to se právě snažím zjistitupřímně řečeno nevím… podle mně se to poznat nedá nijak… činy pro mně osobně nic neznamenají nebo je nechápu, jako náhražku za vy jadření citů.. slovům se zase nedá věřit
Necito! ![]()
Vyjadreni citu jde podle tebe tedy nejlepe vyjadrit slovy?
![]()
@Electrolux90 píše:
Necito!Vyjadreni citu jde podle tebe tedy nejlepe vyjadrit slovy?
![]()
![]()
píšu, že nevím, ne ![]()
@Venetia píše:
píšu, že nevím, ne
Vzdyt uz na tachometru neco mas, ne? To v tom jeste nemas jasno? ![]()
Na tohle nejde hodit jednu kostru. Moje kamarádka kdysi chodila s jedním.. no, s jedním de.ilem (z mého pohledu), který si ji nezasloužil.. To, že to není de.il (no, možná i tak je), ale že ji miluje, jsem si uvědomila, když mi vyprávěla, že nějak uklouzla na schodech, a on k ní skočil a popadl ji tak, aby spadla na něj, ne na zem.. Takže se trochu pomlátil, ale jako první se jí ptal, jestli se jí něco nestalo..
No.. Hloupý příklad, ale když jej pominu, tak z mého pohledu se láska dá poznat ve chvíli krize. Tam se okamžitě ukáže, kdo z těch dvou chce odejít, a kdo to chce týmově vyřešit..
@Electrolux90 A hele, ty ses vrátil ![]()
Tak pro jistotu píšu ještě v této diskuzi - na každou svini, která v rámci falešné morálky práská adminům, se škvaří voda ![]()
@Electrolux90 píše:
Vzdyt uz na tachometru neco mas, ne? To v tom jeste nemas jasno?
že mám na tachometru, neznamená, že jsem to poznala… nejlepší léta jsem strávila v manželství
zkušenosti sbírám až ted
@Sluka píše:
Na tohle nejde hodit jednu kostru. Moje kamarádka kdysi chodila s jedním.. no, s jedním de.ilem (z mého pohledu), který si ji nezasloužil.. To, že to není de.il (no, možná i tak je), ale že ji miluje, jsem si uvědomila, když mi vyprávěla, že nějak uklouzla na schodech, a on k ní skočil a popadl ji tak, aby spadla na něj, ne na zem.. Takže se trochu pomlátil, ale jako první se jí ptal, jestli se jí něco nestalo..
No.. Hloupý příklad, ale když jej pominu, tak z mého pohledu se láska dá poznat ve chvíli krize. Tam se okamžitě ukáže, kdo z těch dvou chce odejít, a kdo to chce týmově vyřešit..
jj, to asi ano..ale jelikož, kromě manželství jsem s nikým žádnou krizi nezažila, nemám podle čeho soudit.
Teda krizi z mého pohledu…jeden to ukončil po prvním nedorozumění a jiný po problémech z jeho strany.. takže o nějaké lásce nemohlo být ani řeči
@Venetia Přesně tak.. My si s mužem uvědomili, že nejsme zamilovaní, ale že se i milujeme po pár měsících, kdy jsme řešili jeden dost zásadní problém a skončilo to rozchodem..
Po týdnu bulení do polštáře jsem překonala svoji hrdost, čest zahodila do popelnice a rozjela se za ním, jestli to fakt myslí vážně.. No.. Prý by to samé udělal asi o den později, protože celý týden bulel do polštáře ![]()
Uvědomili jsme si, že chceme být spolu, a že se máme rádi i ve chvíli, kdy se hádáme a nesnášíme a jsme na sebe naštvaní a unavení ze vztahu.. - a tenhle pocit i po letech trvá.. Já právě tohle považuji za lásku.
Ale nebudu kvůli tomu vyvolávat krize, abych se ujistila, že z jeho strany stále trvá.. Takže jsem ráda, když mi to občas připomene nějakým nečekaným gestem, či vyznáním..
@Electrolux88 píše:
Proc bys neporucila emocim? Emocim snad clovek porouci dnes a denne, ne?
to tedy gratuluju, já to neumím… pouze nedávat je najevo
Mimochodem, když má v práci období drtivých přesčasů, tak jsem u nich jediná, kdo mu tam občas vozí jídlo.. Ostatní ženské podávají žádosti o rozvod a stěhují se k maminkám, protože si jsou jisté, že ti jejich je podvádí..
@Sluka píše:
@Venetia Přesně tak.. My si s mužem uvědomili, že nejsme zamilovaní, ale že se i milujeme po pár měsících, kdy jsme řešili jeden dost zásadní problém a skončilo to rozchodem..
Po týdnu bulení do polštáře jsem překonala svoji hrdost, čest zahodila do popelnice a rozjela se za ním, jestli to fakt myslí vážně.. No.. Prý by to samé udělal asi o den později, protože celý týden bulel do polštáře
Uvědomili jsme si, že chceme být spolu, a že se máme rádi i ve chvíli, kdy se hádáme a nesnášíme a jsme na sebe naštvaní a unavení ze vztahu.. - a tenhle pocit i po letech trvá.. Já právě tohle považuji za lásku.
Ale nebudu kvůli tomu vyvolávat krize, abych se ujistila, že z jeho strany stále trvá.. Takže jsem ráda, když mi to občas připomene nějakým nečekaným gestem, či vyznáním..
no já to cítila stejně, jak píšeš..ale on mně prostě ukončil, už jsme se osobně neviděli, takže nebyla žádná šnce si to vysvětlit
@Venetia píše:
no já to cítila stejně, jak píšeš..ale on mně prostě ukončil, už jsme se osobně neviděli, takže nebyla žádná šnce si to vysvětlit
Ne vždycky jsou emoce, ale i představy o ideálním fungování vztahu oboustranné..
@Sluka píše:
Ne vždycky jsou emoce, ale i představy o ideálním fungování vztahu oboustranné..
u mne nikdy, bohužel