Nemiloval mě nikdy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20155
5.2.15 12:11
@Honza 12 píše:
Naštěstí nešlo o nic tak strašného jako jsou přibraná dvě kila. Nějaká blbina, zrovna jsme se nad ní tak sešli, a já měl pocit :jazyk:, že se to má udělat naprosto obráceně. Chtěla mě potvůrka touto větičkou vmanipulovat do toho, abych to udělal podle jejího očekávání. Tak jsem se nedal.. Mě zajímá kdo v případě problému, který jde řešit stejně účinně dvěma naprosto různýmy způsoby určí, která varianta je ta nechci říct správná, ale nakonec použitá? Ten kdo přijde s tím jak cítí že by to mělo být vyřešeno první? Nebo myslíš, že by z nějakého důvodu měla dostávat žena přednost? Nebo to brát na střídačku? Minule jsme to udělali podle tvých představ, teď to bude podle mého očekávání? Tak mohl jsem z pozice síly použít něco takovýho, je to moje domácnost, tak bude po mém.. Ale tohle je trošku nefér způsob, ale když mluvilas o útoku smeči a obraně.. :mavam:

To máš těžké, nevím :think: U nás to funguje tak, že ustoupí ten, komu na výsledku méně záleží - např. já trvám na tom, že koupelna bude bílá, muž by možná bral šedou, ale vcelku mu bílá nevadí, důležité pro něj je, aby to nebylo barevné.. Takže je jasné, jak to dopadne.
Jindy zase hledáme nějaké kompromisy oba - já chci mít syna Radka, muž chce mít syna Vincenta.. Oběma se z toho druhého jména zvedá husí kůže, takže je jasné, že syn se nebude jmenovat ani tak, ani tak.. Oba vezmeme kalendář a kroužkujeme všechna jména, která nám přijdou hezká.. Pak ty kroužky porovnáme a vybíráme ze shody..
Jindy já něco chci tak a trvám na tom, muž to chce jinak a taky na tom trvá.. Pak buď jeden druhého přesvědčí argumenty, nebo se pohádáme a pak to necháme na chvíli u ledu.. Ono se to mezitím stejně nějak vyvrbí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
5.2.15 12:15
@Honza 12 píše:
No jo, ženy jsou stvoření, poháněné emocema.. :mrgreen:

A vy ne? Já bych bez nich umřela :D Emoce řídí celý můj život..
Nicméně, přemýšlela jsem nedávno nad jedním pokusem, který by mi potvrdil, či vyvrátil, jak to mají muži.. Totiž.. Nějak najít pár desítek chlapů, kteří uvažují, že si během příštích pár týdnů až měsíců koupí „nějaké“ nové auto..
Detailně se jich pak vyptat, jaké přesně musí být, případně, co je jim jedno, či je vůbec nezajímá, ale znát do detailu vše, co vyžadují..
Pak od nich zjistit, která auta mají v užším výběru.. A mezitím postavi no name značkové auto přesně dle jejich požadavků, ale v tom, kde je jim to jedno, udělat něco, aby to auto nebylo tak atraktivní.. (Asi už stačí ta neznačka). A nabídnout jim ho..
Následně zjistit, proč ho nechtěli, a proč si vybrali to, které si vybrali..
A nebo bez té stavby, čistě jen porovnat koupený vůz s jejich požadavky, či dle těch požadavků skutečně systematicky vybrat vhodné vozy a dát jim je ke konečnému výběru..
Tam by se pak vidělo, co skutečně rozhoduje..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30147
5.2.15 12:25
@Sluka píše:
Nicméně, přemýšlela jsem nedávno nad jedním pokusem, který by mi potvrdil, či vyvrátil, jak to mají muži.. Totiž.. Nějak najít pár desítek chlapů, kteří uvažují, že si během příštích pár týdnů až měsíců koupí „nějaké“ nové auto..
Detailně se jich pak vyptat, jaké přesně musí být, případně, co je jim jedno, či je vůbec nezajímá, ale znát do detailu vše, co vyžadují..
Pak od nich zjistit, která auta mají v užším výběru.. A mezitím postavi no name značkové auto přesně dle jejich požadavků, ale v tom, kde je jim to jedno, udělat něco, aby to auto nebylo tak atraktivní.. (Asi už stačí ta neznačka). A nabídnout jim ho..
A nebo bez té stavby, čistě jen porovnat koupený vůz s jejich požadavky, či dle těch požadavků skutečně systematicky vybrat vhodné vozy a dát jim je ke konečnému výběru..

Hm.. Jak vysvětlit ženě, když má pocit… Že se zmýlila, a že její pocit neodpovídá skutečnosti? Když skutečnost je doopravdy jiná? Jak jí vysvětlit že vlastně na ten konkrétní pocit nemá právo? :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
5.2.15 12:30
@Honza 12 píše:
Hm.. Jak vysvětlit ženě, když má pocit… Že se zmýlila, a že její pocit neodpovídá skutečnosti? Když skutečnost je doopravdy jiná? Jak jí vysvětlit že vlastně na ten konkrétní pocit nemá právo? :jazyk:

Na pocity má právo každý.. Ani dětem nezakazuji vztekat se či vřeštět, když se cítí ukřivděni..
Durhá otázka je, co je objektivní skutečnost a co jsou subjektivní pravdy, a zde asi budeme na nepochopení narážet stále :lol: Zkrátka dotyčné zkus osvětlit své vidění světa - jako já zde potila krev, abych vám vysvětlila, jak je to „miluji tě“ taky důležité :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30147
5.2.15 12:36
@Sluka píše:
Na pocity má právo každý.. Ani dětem nezakazuji vztekat se či vřeštět, když se cítí ukřivděni..
Durhá otázka je, co je objektivní skutečnost a co jsou subjektivní pravdy, a zde asi budeme na nepochopení narážet stále :lol: Zkrátka dotyčné zkus osvětlit své vidění světa - jako já zde potila krev, abych vám vysvětlila, jak je to „miluji tě“ taky důležité :andel:
Dobře.. To jsem čekal.
@Sluka píše:

Já se takhle rozhodoval v koupi foťáku.. Vybral jsem podle parametrů a pak objednal.. Pomůže ti to? V ruce sem ho do tý doby neměl. Podle parametrů na netu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30147
5.2.15 12:38
@Sluka píše:
Durhá otázka je, co je objektivní skutečnost a co jsou subjektivní pravdy, a zde asi budeme na nepochopení narážet stále :lol: Zkrátka dotyčné zkus osvětlit své vidění světa - jako já zde potila krev, abych vám vysvětlila, jak je to „miluji tě“ taky důležité :andel:

Tak třeba pocit naštvanosti na partnerku, když zjistím že to byl omyl, a ono to bylo jinak.. Když vím, že vlastně ten důvod, ze kterého pocit vznikl, neexistuje a neexistoval, tak vím, že nemám právo na pocit naštvanosti vůči partnerce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
5.2.15 12:43
@Honza 12 píše:
Já se takhle rozhodoval v koupi foťáku.. Vybral jsem podle parametrů a pak objednal.. Pomůže ti to? V ruce sem ho do tý doby neměl. Podle parametrů na netu.

Fakt? Úplně čistě jenom na základě parametrů? No.. Uznávám, že asi někde to umím pochopit :think: Já si takhle onehdá vybírala mobilní telefon.. Čistě na základě parametrů mi vycházely takové zrůdy, že jsem nakonec kapitulovala u do té doby pro mě zásadní věci, kterou byl aktivní displej, a koupila si po tři čtvrtě roce jedno véčko od Samsungu, co vypadalo jako vajíčko, a bylo ohromně roztomilé :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
5.2.15 12:46
@Honza 12 píše:
Tak třeba pocit naštvanosti na partnerku, když zjistím že to byl omyl, a ono to bylo jinak.. Když vím, že vlastně ten důvod, ze kterého pocit vznikl, neexistuje a neexistoval, tak vím, že nemám právo na pocit naštvanosti vůči partnerce.

To chápu, to je jasné.. Nicméně emocím neporučíš.. Jdou korigovat do jisté míry. Ale v případě psychicky zdravých jedinců je nelze zcela eliminovat, to umí pouze jedinci určité rasy ve Star Treku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30147
5.2.15 12:50
@Sluka píše:
Fakt? Úplně čistě jenom na základě parametrů? No.. Uznávám, že asi někde to umím pochopit :think: Já si takhle onehdá vybírala mobilní telefon.. Čistě na základě parametrů mi vycházely takové zrůdy, že jsem nakonec kapitulovala u do té doby pro mě zásadní věci, kterou byl aktivní displej, a koupila si po tři čtvrtě roce jedno véčko od Samsungu, co vypadalo jako vajíčko, a bylo ohromně roztomilé :srdce:

Fakt? 8o Vybírat telefon a hraje roli roztomilost.. Ale co je to tvůj telefon… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30147
5.2.15 12:55

Už jsem se smířil s tím, že ženu člověk (pardon muž, tedy já) nedokáže odhadnout. Často pod vlivem emocí je to chování těžce nelogické.. Mě se líbí jak někdy ženská jedná zmatečně. Protože se v ní perou 2 naprosto protichůdné pocity a emoce zaráz.. To u mě je velice výjmečné.. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Electrolux_88
5.2.15 12:59
@Honza 12 píše:
Fakt? 8o Vybírat telefon a hraje roli roztomilost.. Ale co je to tvůj telefon… :mrgreen:

Bohuzel to je casty jev, nikoliv jen u mobilu :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Electrolux_88
5.2.15 13:00
@Sluka píše:
To chápu, to je jasné.. Nicméně emocím neporučíš.. Jdou korigovat do jisté míry. Ale v případě psychicky zdravých jedinců je nelze zcela eliminovat, to umí pouze jedinci určité rasy ve Star Treku :lol:

Proc bys neporucila emocim? Emocim snad clovek porouci dnes a denne, ne? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
20155
5.2.15 13:02
@Honza 12 píše:
Fakt? 8o Vybírat telefon a hraje roli roztomilost.. Ale co je to tvůj telefon… :mrgreen:

no, tak koukám na něj několikrát denně.. Momentálně mám jakousi bílou ohavnost, jako dárek od muže.. Poté, co vyprchalo děkovací období, jsem hledala tatkní způsob (nejsem diplomat, a tohle mi opravdu nejde), jak od něj zjistit, co ho vedlo k tomu, koupit mi takový hnus.. No.. Byly to čistě altruistické pohnutky, takže ten hnus nebudu ničit vědomě, počkám, až odejde sám 8) Čili takto se v praxi projevuje zase moje láska k mému muži.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
5.2.15 13:05
@Electrolux88 píše:
Proc bys neporucila emocim? Emocim snad clovek porouci dnes a denne, ne? :nevim:

Pasla jsem, že nejdou zadupat do země, lze je jen do určité míry korigovat. Např. když mám sto chutí hodit na Zemana granát, tak to samozřejmě neudělám, a budu ještě, tuším, tři dlouhé roky pouze uvnitř soptit.. Ale to že si logicky odůvodním, že ho, tuším, 20 % Čechů zvolilo, tak je legitimním prezidentem, čili ho mám respektovat, mi k tomu, abych ho nesnášela o to méně, opravdu nepomůže :nevim: Prostě ty emoce vygumovat logikou neumím, no :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30147
5.2.15 13:06
@Sluka píše:
no, tak koukám na něj několikrát denně.. Momentálně mám jakousi bílou ohavnost, jako dárek od muže.. Poté, co vyprchalo děkovací období, jsem hledala tatkní způsob (nejsem diplomat, a tohle mi opravdu nejde), jak od něj zjistit, co ho vedlo k tomu, koupit mi takový hnus.. No.. Byly to čistě altruistické pohnutky, takže ten hnus nebudu ničit vědomě, počkám, až odejde sám 8) Čili takto se v praxi projevuje zase moje láska k mému muži.

Být ta moje drahá žena, tak bych spíš ocenil, kdybys mě mile, nikoli však taktně se optala, co mě to napadlo koupit za hnus. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí