Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Veškeré babské rady jsem vyzkoušela tak první dva roky snažení, pak přišlo takové „asi smíření“, takže jsem měla tři roky pokoj. Užívala jsem si, pracovala, cvičila, běhala, bavila se a radovala.
A poslední rok to ve mně zase začlo pracovat, ale už jsme šli rovnou k odborníkům do CARu.
jaji3 píše:
Ahoj holky, já jsem na tom naprosto přesně, jak vy tady píšete a už nevím co bych dělala, abych myslela trochu pozitivněji. Snažíme se už cca 2,5 roku, 2× neúspěšné IVF, špatný spermiogram (který se sice trochu zlepšil a navnadili nás, že bysme mohli zkusit iui, ale když k tomu mělo dojít, tak zase byl spg. špatný)… Takže tak. Rady typu nemysli na to a podobně… to je kapitola na vraždu
![]()
Po těch dvou nepovedených ivf jsem už myslela, že skončím u chocholouška… sice jsem to nějak překonala, ale každý pohled na všudypřítomné těhotné, případně kočárky s miminkama mě dostávají a pak doma bulím![]()
Jaji my si tady všichni můžeme podat ruce. Já už snad abych ani nikam nechodila, stačil blbej výlet na pouť asi před měsícem, a měla jsem ho zkažený. Jedna těhule za druhou a jedna holka mě teda dostala. Měla tam zhruba měsíční (možná asni ne, bylo malilinkatý) miminko a ta hudba tam děsně řvala a všude lidí a bacilů a hulili tam. no prostě pipka, vezme hned narozený dítě na pouť ![]()
Akorát mám strach, aby nám z tohohle šílenství kolem mimča neskřípal vztah, protože Petr je už ze mě někdy na mašli. Přijde domů a já řvu a řvu…jak želva fakt
nemůžu za to, nejde to zadržet. Mě už by nepomohl asi ani ten Chocholoušek ![]()
Veve, mně strašně pomáhá pohyb, sport, prostě ten stres, který nám způsobuje neplodnost, ze sebe nějak vypotit.
Jenže teď po embryotransferu nemůžu a jsem na dně.
A nejlepší ze všeho jsou ti známí, co se ptají: " A kdy vy budete mít dítě?"
To mě fakt může nas…
![]()
emma12 píše:
Já bych jedla i žížaly kdyby to pomohlo
Tak žížaly jsem ještě nezkoušela…
![]()
Jj taky dávám nohy nahoru. Koupila jsem si čaj na neplodnost, jenže jsem ho zatím nepila. Zapomněla jsem se v Caru zeptat, jestli to nevadí, když beru utrogestan. Holky nemáte ho někdo? Já mám strach hoo pít aniž bych se poradila s doktorem. Třeba kontryhel se pije od zač cyklu do ovulky a tak nevím, jestli to u tohohle není taky tak. Na balení nic napsaný není. Už jsem tady i založila diskuzi, ale nikdo mi neodpověděl. Je v tom srdečník, třezalka, přeslička, mateřídouška, dub.kůra, rozmarýn, jalovec, meduňka, hluchavka a řebříček. Myslím, že je vše ok, ale nevím jak ta třezalka. Někde jsem četla, že způsobuje potraty, tak co?
monaxx píše:
To mě fakt může nas…![]()
Monaxxx, tak to si vybavuju jednu naší situaci. Byla jsem na pohřbu, takový nesrdečný, bez pláče. Jenže se mě v průběhu jedna příbuzná zeptala, kdy budeme mít druhý? A už to ve mě začlo pracovat, prořvala jsem snad jako jediná celý pohřeb. Všichni si mysleli, že jsem nebožku musela mít hodně ráda… ![]()
Veve, tak s čajem neporadím. Pila jsem jen kontryhel na sliznici. Ale to už jsem taky před pár lety vzdala.
veve já myslím, že čaj a Utroš by se neměli tlouct, ale radši se třeba zeptej v lékárně, tam vědí kolikrát víc než dokotři - tyhle interakce přírodních a umělých léčiv
Dotaz kdy už budeme mít dítě naprosto nenávidím a můj s prominutím debilní tchán se na to neopomene zeptat cca 2× do měsíce…
asi mu nikdo nevysvětlil, že počít dítě lze většinou jen v jednom období v měsíci
monaxx píše:
To mě fakt může nas…![]()
veve jinak s tím vztahem to taky občas docela začíná drhout, jak jsem furt v těch depresích a při sebemenších podnětech brečím - to on prostě nechápe a je ze mně taky vedle, přijde mi, že už mu je skoro jedno, že brečím… oni ti chlapi to berou uplně jinak. On dítě taky moc chce, ale ty city teda najevo moc nedává ![]()
Tak já jsem dnes taky na dně 8 pokus nevyšel a během 7 dnů mi psalo okolí ,že se jim celkem narodily tři děti tak mě je z toho hodně moc smutno.Tuto bezmoc pochopí jen ten kdo toto všechno absolvoval a zatím bez úspěchu.
veve: třezalka by snad neměla vadit. Já ji beru v kapkách, když mám depku nebo nemůžu usnout.