Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Holky a zkoušely jste některá lázně ? já jsem tam byla letos v březnu…před lázněma jsem byla 3× neúspěšně na IVF, 5 let jsme to zkoušely bez jakéhokoliv úspěchu… a pak po lázních se to hned podařilo…sice to skončilo jako mimoděložní, ale ty lázně tomu určitě pomohly…
![]()
Neuvažovaly jste o tom ?
jaji3 píše:
veve jinak s tím vztahem to taky občas docela začíná drhout, jak jsem furt v těch depresích a při sebemenších podnětech brečím - to on prostě nechápe a je ze mně taky vedle, přijde mi, že už mu je skoro jedno, že brečím… oni ti chlapi to berou uplně jinak. On dítě taky moc chce, ale ty city teda najevo moc nedává
no jo oni chlapy totiž nesnesou, když ženský nedokáží pomoci…pak mají na sebe zvtek
u nás je to to samé, já jsme na psycho z toho že pokaždé ta MS přijde, břečím a přítel je na nervy, že mi nemůže pomoci.
kasporka píše:
Holky a zkoušely jste některá lázně ? já jsem tam byla letos v březnu…před lázněma jsem byla 3× neúspěšně na IVF, 5 let jsme to zkoušely bez jakéhokoliv úspěchu… a pak po lázních se to hned podařilo…sice to skončilo jako mimoděložní, ale ty lázně tomu určitě pomohly…![]()
Neuvažovaly jste o tom ?
kasporko, taky jsem o tom uvažovala. Kde jsi byla? V Klimkovicích nebo Františkách? A po lázních se Vám to povedlo otěhotnět přirozeně?
Ahoj holky, můžu se k vám přidat? Sice zatím nechodím do CARu, ale asi na to brzy dojde. Červen je 12 měsíc snažení. V květnu laparo - všo ok, akorát mám nějakou menší dělohu, ale jsem mladá (29), tak to prý nevadí. To sice moc nechápu - jak nevadí? Že kdyby mi bylo třeba 40, tak už to vadí? Četla jsem, že každým těhotenstvím se děloha zvětšuje, ale že malá děloha způsobuje potraty, tak nechápu, jestli to jako mysleli, že jsem mladá, tak si můžu ještě před mimčem potratit, nebo co. Nemáte někdo zkušenost?
Jinak spermio OK.
Jo a doktorka už mluví o inseminaci…
29 mám taky a připadám si na prví dítko stará… ![]()
Ty alespoň víš, že máš malou dělohu. já nevím nic. Můj gyndař mě pořádně ani nevyšetřil.
Před půl rokem mi jenom vzal krev na hladinu prolaktinu, který jsem měla zvýšený a od té doby mi ho ani nezkontroloval.
Z šesti cyklů při clostylbegytu měli 3 krát když jsem měla jít na folikulometriii dovolenou… a podobné.
Těžce přemýšlím, že od něho odejdu…
monaxx píše:
29 mám taky a připadám si na prví dítko stará…
Ty alespoň víš, že máš malou dělohu. já nevím nic. Můj gyndař mě pořádně ani nevyšetřil.
Před půl rokem mi jenom vzal krev na hladinu prolaktinu, který jsem měla zvýšený a od té doby mi ho ani nezkontroloval.
Z šesti cyklů při clostylbegytu měli 3 krát když jsem měla jít na folikulometriii dovolenou… a podobné.
Těžce přemýšlím, že od něho odejdu…
Tak to neváhej a utíkej co ti nohy stačí
Je to hrůza s těma doktorama, fakt.
Já zase za sebou nemám hormonální profil a imunologii a kdybych nechodila na emimino, tak se mi nikdo o tom ani nezmíní. Teď přemýšlím, že vysadím ten clostilbegyt - psala jsem do poradny, tak jsem zvědavá, co mi odpoví. Nechápu to - snižuje děložní sliznici, doktorka vždycky říká, že folící super, ale sliznice nic moc a stejně mi ho pořád dává
Asi ji o tom ani neřeknu a vyprdnu se na to. Minulý měsíc po laparce jsem closti nebrala a když jsem šla pak na ultrazvuk, tak mi folíci narostli.
zerezmijka píše:Zerezmijko byla jsem v Klimkovicích… musím říct, že jsem si takhle snad ještě neodpočinulakasporka píše:kasporko, taky jsem o tom uvažovala. Kde jsi byla? V Klimkovicích nebo Františkách? A po lázních se Vám to povedlo otěhotnět přirozeně?
Holky a zkoušely jste některá lázně ? já jsem tam byla letos v březnu…před lázněma jsem byla 3× neúspěšně na IVF, 5 let jsme to zkoušely bez jakéhokoliv úspěchu… a pak po lázních se to hned podařilo…sice to skončilo jako mimoděložní, ale ty lázně tomu určitě pomohly…![]()
Neuvažovaly jste o tom ?
Konévko vítej ![]()
tak vyzkoušej CAR, je pravda, že některé jsou takové, že Tě hned tlačí do IVF, protože jsou to jejich prachy…ale je jich spousta i s lidským přístupem, kde se Ti opravdu snaží pomoct… Na netu je spousta informací i CARech, určitě si nějaký vybereš ![]()
Monaxx prchej od takového doktora
zbytečně se cpeš hormony a ani nevíš, jestli to vůbec k něčemu je… ![]()
kasporka píše:
Konévko vítej
tak vyzkoušej CAR, je pravda, že některé jsou takové, že Tě hned tlačí do IVF, protože jsou to jejich prachy…ale je jich spousta i s lidským přístupem, kde se Ti opravdu snaží pomoct… Na netu je spousta informací i CARech, určitě si nějaký vybereš
Monaxx prchej od takového doktorazbytečně se cpeš hormony a ani nevíš, jestli to vůbec k něčemu je…
To jo no a hlavně clostík se nemůže užívat dlouhodobě, je to taky sajrajt ![]()
Přesně…prý 6 měsíců je maximum a dokonce by se měl brát nejdéle 3 měsíce po sobě…
Ale jenom jsem to četla, třeba je to jinak ![]()
Veve, už je líp ? ![]()
kasporka píše:
Přesně…prý 6 měsíců je maximum a dokonce by se měl brát nejdéle 3 měsíce po sobě…
Ale jenom jsem to četla, třeba je to jinak
Veve, už je líp ?
Jj už trochu jo. Nejradši bych posunula čas, abych už byla aspoň po té laparce ![]()
mala_rostanda píše:
holky, ani nevite jak vam vsem rozumim:-(() ach jo…
Třeba už za 4 dny najdeš //
![]()
mala_rostanda píše:
holky, ani nevite jak vam vsem rozumim:-(() ach jo…
Držím palce, ať najdeš //… ty 4 dny sice budou dlouhé, ale určitě to vyjde… každý, kdo kvůli miminku musí až na IVF, ten si ho zaslouží…
Budu moc držet palce, ať to klapne… a třeba to budou dvojčátka ![]()
veve.m píše:kasporka píše:Jj už trochu jo. Nejradši bych posunula čas, abych už byla aspoň po té laparce
Ale jenom jsem to četla, třeba je to jinak
Veve, už je líp ?
To je dobře
a laparka je celkem v pohodě, tam Tě protáhnou
a pak se bude těhotnět ![]()