Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
To bude určitě dobré
budu moc držet palce
odpočívej, užívej si ten pocit
a hlavně nezapomeň nahlásit HCG… třeba budou miminka opravdu dvě ![]()
No já už to taky musím vzít do svých rukou a začít to řešit. protože, kdybych to měla nechat jenom na svém gyndařovi, tak se asi nedočkám…
Zítra čekám výsledky spermiogramu a potom hned volám do CARu a zjistím co a jak.
veve ja sem se snazila o miminko 3 roky a kdyz jsem moc o miminko snazis tak ty to neslo?nesmis se snazit me to poradila jedna kamaradka ja sem to taky prozivala jak ty? byla jsem sklamana
ale pak jsem otehotnela a zistila jsem to az kyz jsem byla v 5
mesici
a ted my mala roste rychle? ![]()
monaxx píše:monaxx, držím palce na spermiogram
No já už to taky musím vzít do svých rukou a začít to řešit. protože, kdybych to měla nechat jenom na svém gyndařovi, tak se asi nedočkám…
Zítra čekám výsledky spermiogramu a potom hned volám do CARu a zjistím co a jak.
Ahoj Holky, tak jsem zpátky z chaty ![]()
A vidím dobré zprávy!
Zerezmijko a Rostando gratuluji mám radost ![]()
Já jsem to v úterý dostala, ale aspoň se mi krátí cyklus z 33 na 30 dnů.
Holky, psala jsem tady do poradny, jak je to s tou ovulací po Pregnylu a napsali, že je to ZA 34-36 hod. Takže my se
ve špatný čas ![]()
Na Closttilbegyt už kašlu, tchýně mi koupila bylinky, tak budu pít čaje a uvidíme. Do konce srpna. Potom IUI, ale nevím kde ![]()
Katko 1311 kdy jdete do toho Oloumouce?
ahoj Konévko ![]()
tak jste měli hezké počasí aspoň pár posledních dní ![]()
s tím pregnylem je to přesně tak… tak příští měsíc na to vlítnete
ve správný čas…
bylinky jsou stejně lepší než všechna chemie… a jak jste se na chatě měli ?
Konévko,já taky začala pít bylinky.Tím nic nezkazím.
Jinak Olomouc na podzim.Zatím přirozeně
.Ale spoustu lidí chválí Reprofit Brno
.
Konévko, díky. Dnes testík sílí, čárky už jsou obě stejně silné. ![]()
Já taky fandím bylinkám.
Jenže na něco prostě nepomáhají. A tam pak nastoupí lékaři a věda a ejhle… // ![]()
zerezmijka píše:Zerezmijko - paráda
Konévko, díky. Dnes testík sílí, čárky už jsou obě stejně silné.Já taky fandím bylinkám.
Jenže na něco prostě nepomáhají. A tam pak nastoupí lékaři a věda a ejhle… //
Kasporko měli jsme se parádně, akorát ta životospráva je vždycky na chatě v tahu ![]()
Katko my to taky začnem řešit na podzim. Ještě jsem o CAR nic moc nečetla, tak si ráda nechám poradit.
Zezermijko máš pravdu, že bylinky nejsou na všechno. Lékům se nebráním - utrouš brát budu dál, jen ten Clostík už nechci ani vidět. Jen se trošku bojím, co mi na to řekne MUDr., že jsem se jí ani nezeptala a vysadila to ![]()
Konévko a ty uvažuješ o jakém CARu?Máš stejné možnosti jak já si z OV.A nebo někam dál
.
Katko, ano uvažujeme. Doktorka mluví o IUI, tak jsem si dala termín do konce srpna sami a pak s pomocí. Ale ještě jsem se s MUDr. nedomlouvala co a jak. A jak čtu reference na OV CAR, tak tady teda asi nepůjdu ![]()
Jsem přímo z Ostravy.
Já do Gyncentra nechtěla hned a pak se otevřel Eurofertil tak mi to přišlo vhod ale měla jsem poslechnout svého gynekologa a jet hned do Olomouce. ![]()
Ale já jsem si řekla že to bude blízko tak proto OV.
Ahoj holky,
snad se můžu přidat…? Nejsem nějaká zapálená diskuzní přispěvatelka, spíš víc čtu. Každopádně jsem ale ráda, že ta možnost sdílet tyhle problémy je. Protože někdy je to fakt na bednu. Snažíme se s manželem o mimčo přes rok, není to sice nijak závratná doba, ale vzhledem k tomu, že jsem měla problém se svou ošetřující gynekoložkou, šli jsme do CARu sami už v březnu. A dobře jsme udělali. Byť celý život oba zdraví, v posledních letech taky docela sportující a dodržující zdravou životosprávu, máme problém s hnusným názvem „primární neplodnost“. Dlouho se hledala příčina, nakonec se našla v genetice u manžela. Pravděpodobnost tohoto onemocnění je 1:10 000, takže velmi vzácné, bohužel jak na těchto diskuzích padá velmi často, tyhle nemoci se vždycky chytnou u lidí, kteří si to nejmíň zaslouží.
A jsem u toho. Depky, depky, depky, kdykoliv potkám na ulici těhulku nebo čerstvou maminku, potoky slz, když se dozvím o další těhotné kamarádce, vztek a bezmoc, když v práci vidím dnes a denně maminy, které rodí jako na běžícím páse, a o jejich děti se pak stará stát v tom lepším případě, v tom horším ulice. Ani se neptám, jestli to tak taky máte… Název diskuze hovoří za vše… ![]()