Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Za mě osobně - asi bych taky nejásala za náběh na trojky v prváku, ne pro ty trojky, ale protože málokdo během těch čtyřech let nabere, spíš se ztrácí. Takze bys klidně za rok, dva, mohla začít bojovat s chemii tak, abys vubec prolezla.
Ale taky to pro tebe může být velká změna a proste si to musí sednout. Mamka ale očividně chce, abys ještě trochu přitlačila na pilu. Zeptala bych se, co od tebe čeká… samé jedničky jsou nereálné. Co jsi měla na základce za známky?
Tak ať zaplatí doučování, očividně ho v matice a chemii potřebuješ ![]()
Za mne ok, jen ta matika… Ale to zalezi co chces v budoucnu delat. Jestli se nechces matikou a chemii zivit, tak za mne je dulezite proste prolezt, a soustredit se na predmety ktere ti jdou a ktere pripadne budes v budoucnu potrebovat. Ale pokud mamka trva na lepsich znamkach a tobe to fakt nejde, at ti zaplati doucovani.
@Lily-of-the-valley píše: Více
Tohle nemusí být pravidlem.
Na základce jsem měla maximálně dvě dvojky, v prváku na gymplu z milosti čtyřku z matiky a čtyři trojky. Začala jsem makat, na konci prváku tři trojky a pak už pořád vyznamenání (dvě tři dvojky).
A nakonec jsem vystudovala Matfyz. ![]()
Prosím ponechat anonym (nechci, aby rodina, která sem chodí, znala můj nick).
@Anonymní píše: Více
Proto pisu… málokdo. Ne nikdo. ![]()
Ja jsem se třeba po cely gympl držela na dvojkách a trojkách a jen ve třeťáku mi tam skočila jedna čtyřka, ale rodiče mi do toho nekecali, protože věděli, ze to všechno chci a propadnout nehodlám.
Jako šprtka a premiantka ze ZŠ, jsem v prváků na SŠ měla v prvním pololetí na vysvědčení 8 čtverek
. Ano, byl to šok pro všechny
, ale došla jsem až k maturitě, udělala ji a na známky se nikdy nikdo neptal
. Za mě máš krásné známky
!
Ale na zš mi chemie šla a měla jsem z ní vždy samé 1, to až letos mám problém
@Anonymní píše: Více
No asi jste měli nižší úroveň než očekává chemikarka na střední. To se stává. Zatnout zuby a učit se, popřípadě to doučování, vypadá ze nad tim přemýšlíš a samotnou tě to netěší.
Přechod na střední školu je velká změna. Velmi často se známky oproti základní škole zhorší. Ty tvoje nejsou žádná tragédie. Pokud někde cítíš, že bys potřebovala pomoct, najdi si doučování. Jde to i online. Mamka by tě měla přestat takto stresovat. Vždyť je to jenom číslo…
Za mě je to často i o vyučujícím, moje výsledky z matiky byly na SŠ strašlivé, na VŠ byla boží matikářka a zkoušku jsem měla za C, to prostě nezapomenu. Známky z práv netuším, ale tohle nezapomenu. Zato chemie mi nešla ani na VŠ
Ale nějak jsem ten obor doklepala.
Za mě je to dobrý, pokud neuvažuješ nad medicínou nebo se živit chemií. Můj synovec zrovna chemii vždy „vytáhl na čtyrku“ celej gympl, protože věděl, že tímhle směrem rozhodně nepůjde. Za to se soustředil na jazyky. Dneska ho to velmi dobře živí, je v zahraničí a na známku z chemie na střední nikdo nezdechne. Za mě dobrá strategie. Divím se mamce i Tobě, že vám známky stojí za nervování a kazit si tím vztah. Je to o ničem.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Ahoj, chodim do 1.rocniku na SŠ a mamka mi pořád říká, že mám špatný známky a že je to s těma mýma znamkama hrůza a že se mám víc učit, ale třeba prostě jsou předměty, co mi nejdou zas až tolik. Ja jsem z toho taky pak špatná a do školy se učím, ale prostě mi nejde všechno. Nebo taky mamka říká, ze už se úplně boji se dívat na ty bakaláře.
Jsem na tom tak špatně, jak říká mamka?