Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@Gosi
nevim jak by mi mohl pomoci anonymni porod. kdyz uz vsichni vi ze sem v tom. Mohla bych treba pak vsem rict ze miminko po narozeni umrela a pritom by bylo na ceste kmilujicim rodicum, co by mu mohli dat vse co ja ne?
no vyhneš se baby boxu, vlastně příjdeš do porodnice, řekněš, že rodíš, ale že to dítě nechceš, tudíž by mělo být hned právně volný… tobě to je jedno, pomůžeš tím dítěti… nejde o anonymní před známýma, ale anonymní před zákonem… ![]()
Neblazni, vše se dá řešit. Vyhledej psychologa. Mimi nemůže za to, že má otce deb.la. vím o čem mluvím.
Okolí to nevědělo…schovala jsem se na čas mimo do porodu, truchlila jsem nad strátou milovaného přítele a dítě jsem odmítala..mrzí mě že jsem to dělala..připravila jsem se o to nejhezčí..
než začneš uvažovat o adopci dej si čas, a jak říkám..já jsem nakonec své štěstí nalezla..a to můžeš i ty. chlap je idiot a bud ráda že je pryč, pač čeká na tebe jinej..když budeš mít zájem si popovídat…zavolat..řekni napíšu ti číslo, protože jsem s prošla tím samím…a dnes nelituji rozhodnut si ho nechat..
@Anonymní píše:
Okolí to nevědělo…schovala jsem se na čas mimo do porodu, truchlila jsem nad strátou milovaného přítele a dítě jsem odmítala..mrzí mě že jsem to dělala..připravila jsem se o to nejhezčí..než začneš uvažovat o adopci dej si čas, a jak říkám..já jsem nakonec své štěstí nalezla..a to můžeš i ty. chlap je idiot a bud ráda že je pryč, pač čeká na tebe jinej..když budeš mít zájem si popovídat…zavolat..řekni napíšu ti číslo, protože jsem s prošla tím samím…a dnes nelituji rozhodnut si ho nechat..
no telefonovat na to nemam nejak silu ale muzes mu poslat treba ICQ a probrat to po nem
Já ti pošlu email…tam se domluvíme…já to nechci řešit tady..ok?
Alessa. moon@seznam.cz
Jé holka, prošla jsme si tím podobným, taky jsem přemýšlela nad adopcí. Mám dojem, že jsem tenkrát tady založila diskuzi ![]()
Bylo to v době, kdy jsme byla těhotná, teprve 19 let a chlap začal jezdit pryč. Rozešli jsme se po porodu, do porodnice už nepřijel. Hlavní je, že jsme si to rozmyslela.Byli to hormony a strach, ale trvalo to je chvíli. Ano, dítě budou mít adoptivní rodiče rádi, ale přemýšlej nad tím.
A proč jste se rozešli, nebo co se stalo?
Od doby, co mam dite, tak mi srdce useda nad kazdym bezbrannym miminkem, ktere neni milovane
snaz se to vyresit za pomoci psychologa, rodiny, pratel…pokud vse selze, dej dite k adopci. Kazde dite si zaslouzi byt milovane.
@Anonymní píše:
Jsem na konci svych psychickych sil. Uz nevim kudy kam. Udelala sem nejvetsi chybu v zivote a to nechtene otehotnela s chlapem co si me nevazi a v nadeji ze se zmeni sme to vsude rozhlasili a ja nesla na potrat. Ted sem ve 4 mesici a uz nemuzu. Na dite se vubec netesim, spis naopak, nechci kupovat ani oblecky a dal se premahat. Jeho chci opustit a dite nechci. Je to hrozny a budu tu vsem pro zlost ale tak jak se citim ted, nejradeji bych si hodil masli. Chci dat dite k adokci a pohledy vsech pratel a rodiny nejak prekonat. Chci ho dat nekomu kdo ho bude milovat. Ja ho pri svem psych. stavu asi nikdy milovat nebudu.
Pokud je to všechno tak, jak píšeš, zkus pro toho tvorečka udělat teď maximum skrz zdraví - aby měl od tebe tu nejlepší možnou výbavu do života. Myslím, že pokud ho po porodu necháš v porodnici, babyboxu..tak ti nikdo nic nevyčte - naopak se zachováš zodpovědně. Je to tvůj život a pokud se opravdu necítíš na miminko, to nejlepší, co mu mužeš dát do života je právě zdraví a naděje do budoucna na to, aby vyrůstal v prostředí, které mu sama nemůžeš vytvořit. Držím pěsti! Zkus to těhotenství zvládnout v co největším klidu ![]()
Chudák dítě, uděláš si ho a potom ho nechceš, chápu vztek na chlapa, ale to dítě za nic nemůže! Měla jsi jít na ten potrat radši, promiň že to takhle píšu, ale fakt je mi z tebe zle. ![]()
Neudělej žádnou hloupost prosím, zajisti si adopci.
Jsi sobecký spra.ek a je mi z tebe na bl. tí.
Příspěvek upraven 03.09.14 v 13:59
Nedělej žádnou hloupost..hlavně nezkoušej tomu dítěti ublížit..bud alespon natolik zodpovědná, že když už jste to dělali bez ochrany tak dítě donos, dej ho k adopci a nech ho žít…ale jestli dítě zabiješ..nebo mu ublížíš..jsi největší vyvrhel světa. A budeš přesně jako ty matky co zabily pro svojí sobeckost dítě…dej mu šanci žít u rodičů, kteří ho budou zbožnovat a ty si dělej co uznáš za vhodné…
Jsem nestastna a uz nevim kudy kam. Otehotnela sem, proto ze sme s partnerem chteli. Bohuzel tizene pocity nenastali. Doufala sem, ze se to zmeni ale porad se nic nezmenilo. Spis je to porad horsi. Na dite se vubec netesim, driv se mi libili male deti a hrala sme si se synovcem, nyni se mi deti nelibi a pritomnost synovce je mi neprijmena. Asi z predstavy, ze budu mit za chvili doma to same nebo netusim. Uz sme zkousela psychologa, psychiatra, leky ale nic nemeni. Chodim casto za matkou a sestrou, moc kamaradek nemam. Ony se tesi, pletou kabatky i pres to, ze jim rikam, ze si ho nechci nechat. Mavnou na de mnou rukou, jako kdybych si snad delala srandu. Pritel vi jak na tom sem, rikala sem mu ze to dite nechci a ze ho dma k adopci, koukne na me zle a ze pry to bude dobry. Ja uz vazne nevim co delat. Citim se v dost bezvychodne situaci a rada bych aby me treba porazilo auto, vlak a nebo tak. Nechci sve dite a sem zavrzenihodna lidska bytost.
Anonymní, pokud to takhle cítíš, zkuste si o tom znovu s partnerem promluvit, přece není hluchý a nechapavy. Nabídl ti třeba, že ti s prckem pomůže az bude na světe? jak se k tobě chova? Nevím, jestli u tebe není lepší jít na potrat
ve kterém jsi týdnu? jak dlouho trvalo než si otěhotněla? Partner se na mimi tesi?
Já se obávám, že už nemůžeš dělat nic jiného než děťátko donosit. Dát ho k adopci zase není tak snadné pokud má dítě otce, nemluvě o tom, že reakce rodiny by asi byly dost nepříjemné. Zkus si najít psychologa nebo psychiatra jiného, který ti bude vyhovovat víc nic jiného než se s tím srovnat ti asi nezbyde. Doufej, že po porodu se to ještě srovná ![]()
Na potrat je uz pozde, ale znama mi poridila pilulky, ktere ji pomohli i kdyz byla ve vysim tydnu nez ja. Citim se horzne, ale kdyz by me za adokci kazdy odsoudil ale potrat by je asivazne jedina nadeje jinak se radeji zabiju