Jsem posedlá šetřením a uklízením

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31594
19.6.12 16:30

Mě taky nepřijde, že by Kutilka zanedbávala dítě, dítě má naprosto normální režim, spíš mi přijde, že zakladatelka silně zanedbává sebe.
Tolik se obětuje dítěti a domácnosti, že ona prakticky neexistuje. Vypadá to, že sama sebe vnímá jen skrz svoje „úspěchy“, ale nevidí svou hodnotu jako takovou, že je plnocenným člověkem, i kdyby měla doma binec a utrácela peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.6.12 16:30

No ono mi těch peněz moc nezbývá jsem posedlá šetřením, protože jich máme málo hypotéka, leasing atd., ale nešetřím na jídle pouze na věcech okolo, dítě nezanedbávám uklízím jen když usne, ale právě, že to je v tom, že když je vzhůru tak já se zase začnu myslet při hře s ním co ještě musím uklidit až usne. Manžel pracuje od rána do večera, takže když příjde domů okolo 19 hod. tak mu nandám jídlo a on si sedne k počítači jeho relax nebo si hraje s malou a já po večeři myji nádobí, vykoupeme malou podíváme se na zprávy pak na nějaký seriál a jdeme utahaní oba dva okolo půl desáté spát no a on okolo 5 hod odchází do práce a mě okolo 6 hod začíná stejný kolotoč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4542
19.6.12 16:34

Myslím, že na popovídání s odborníkem to je, hlavně, když sama vidíš, že to není úplně normální… toho nutkavého chování se jde aspoň trošku zbavit, ono to totiž může být ještě horší a začne to obtěžovat i tvé okolí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
19.6.12 16:36
@kutilka999 píše:
No ono mi těch peněz moc nezbývá jsem posedlá šetřením, protože jich máme málo hypotéka, leasing atd., ale nešetřím na jídle pouze na věcech okolo, dítě nezanedbávám uklízím jen když usne, ale právě, že to je v tom, že když je vzhůru tak já se zase začnu myslet při hře s ním co ještě musím uklidit až usne. Manžel pracuje od rána do večera, takže když příjde domů okolo 19 hod. tak mu nandám jídlo a on si sedne k počítači jeho relax nebo si hraje s malou a já po večeři myji nádobí, vykoupeme malou podíváme se na zprávy pak na nějaký seriál a jdeme utahaní oba dva okolo půl desáté spát no a on okolo 5 hod odchází do práce a mě okolo 6 hod začíná stejný kolotoč.

Co třeba si začít psát seznamy, hezky si sedneš a hodíš na papír, co tě napadá, že by se mělo udělat. Když to hodíš na papír, nebudeš si to už muset pamatovat. Může to být tvlj večerní relax nebo ranní, podle toho, kdy ti to v mozku nejvíc šrotuje.
Je jasný, že při stavění komínu z kostiček se hlava musí nějak zaměstnant, nikdo neočekává že tě to natolik intelektuálně naplní, že ti otázka domácnosti vůbec nepřijde na mysl ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.6.12 16:36

Tak před tím, než jsem měla dítě, jsem pořád byla v práci na koníčky mi moc času nezbývalo sem tam jsem si šla někam zaplavat teď nemohu nikam, tedy plavat s malou chodím 2× týdně - kojenecké plavání, ale malá je na mě tak závislá, protože nejvíce času tráví se mnou, že ji nikdo krom mě a manžela hlídat nemůže neboť pořád brečí i u babičky, tudíž koníčky padají jedině přes víkend, když je manžel doma, jenže to jezdíme na chalupu, kde manžel provozuje sportovní rekreační koníček, takže na mě zbývá dítě, vaření, úklid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.6.12 16:40

No dítě spí já jdu žehlit už i to, že sem píši mi připadá jako ztráta času a mám strach, že nestihnu vyžehlit než se probudí takže myslím si, že toho odborníka asi doopravdy brzy navštívím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
19.6.12 16:47
@kutilka999 píše:
No dítě spí já jdu žehlit už i to, že sem píši mi připadá jako ztráta času a mám strach, že nestihnu vyžehlit než se probudí takže myslím si, že toho odborníka asi doopravdy brzy navštívím.

a co žehlíš? Já mám třeba žehlení tak košíček za měsíc :jazyk: Snažím se všechno co jde, poskládat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
19.6.12 17:12
@kutilka999 píše:

a ja zrovna chtela napsat ze kdyz mas cas na emimino tak to nebude tak zly :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stazinka09
19.6.12 17:13
@kutilka999 píše:

A uměla si někdy odpočívat? Nebo se to nějak změnilo s dítětem?

• Citovat
  • Upravit
1096
19.6.12 17:21

Mohla bys mě, prosím, nakazit??? a kde na to bereš čas?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13770
19.6.12 17:32

Čoveče určitě úplně normální to nebude a musí tě to hrozně v životě zatěžovat :think: Psycholog by Ti mohl ale pomoci ;) a sama v tom určitě nejsi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2693
19.6.12 17:34

Dítě nezanedbáváš, hraješ si s ním, chodíš s ním ven, problém máš ty. Určitě je dobré zajít někam za odborníkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
19.6.12 17:35

Já myslím že čím bude dítě starší tím tě uklízecí mánie pustí. Také jsem to tak měla, něco mi tedy zůstalo do teď ale už jsem se hodně „zklidnila“. S šetřením neporadím, já koupím vše co chci pro nás či pro malou a výčitky určitě nemám :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
19.6.12 17:39

A co uklízíš? jestli nemáš doma zásoby, nesneseš nic navíc? třeba každý den leštíš kuchyň? nerýpu, fakt mě to zajímá, já třeba musím každý měsíc porovnat spíž, ve sklepě mám prací prášky a tak, pokud přijdu z nákupu, tak to jen rychle nacpub kam patří, ale musím dodatečně porovnávat. Zase máme doma hrozných pičičand na poličkách a tak, chlap nerad vyhazuje, takže milion šest šroubků a nářadí… je stále co uklízet. Jak malý roste, hraček přibývá, času je méně. Mám to také nabité, ale kamarádek mám dost a nic jim nekupuji :lol:

Možná tě to přejde až malá povyroste a budete chodit ven na hřiště, spát nebude tak často, hračky roztahá rychleji :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
19.6.12 17:43
@levmah28 píše:
Nechceš jít k nám na týden?? :think: :mrgreen:

taky mě napadlo totéž :mrgreen: nebo místo k psychologovi na Živnostenský úřad a udělat si z toho podnikání :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat