Jsem posedlá šetřením a uklízením

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1185
19.6.12 17:50
@levmah28 píše:
Jako kvůli bordelu zanedbáváš dítě? Tak to se zamysli, nebo tě odvezou ve svěrací kazajce.

Však nezanedbáva dieťa! Písala že keď zaspí mimčo, tak ona začne upratovať. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13770
19.6.12 17:54
@Sebinah píše:
Však nezanedbáva dieťa! Písala že keď zaspí mimčo, tak ona začne upratovať. :cert:

taky si myslím :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pst007
19.6.12 17:59

Mě tam strašně chybí zábava, radost, užívat si něco s dítkem a s manželem

• Citovat
  • Upravit
pst007
19.6.12 17:59

Jo a taky tam chybí smysl života

• Citovat
  • Upravit
1185
19.6.12 18:09

Inak, ja som tiež „posadnutá upratovaním“. Denne minimálne 10 krát pozametám celý dom a umyjem podlahu (samozrejme zbytočne, keďže každý deň sa tu pracuje, máme rozostavaný dom), alebo zametám kamienky z mačkinho wc každú chvílu, lozím pri tom po štyroch a to som dva týždne pred termínom, takže chúďa dieťa. :D A to som ešte nenapísala všetko z toho, čoho som schopná :D No so šetrením to tak nemám, to mám opačný problém - každý týždeň dokážem utratiť aj tisícku za oblečenie, mám hromadu nových vecí a neviem čo s nimi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
19.6.12 18:12

Tak to je diskuze přímo pro mě-s tím rozdílem že nemám dítě, jen psa. Taky jsem ujetá na pořádek a jsem perfekcionalistka, všechno musím mít dokonalý a bejt superžena, jinak mám výčitky svědomí :think: Taky si myslím, že jsem otrokem svý domácnosti a někdy mě napadá, jak to bude vypadat, až budu mít dítě, nebo děti.
Můj den vypadá tak, že ráno po 8 hod. vstanu, udělám hygienu, jdu se psem a pak začíná maraton-ustelu postel a hned musim v ložnici utřít prach, páč jak klepu peřiny, padá mi na nábytek prach. Pak jdu setřít prach do obýváku, páč tam se zase usadil přes noc a hlavně statickou obrazovku TV, na to jsem alergická, tu utírám i několikrát denně. A večer si zas po svým musim uklidit koupelnu po chlapovi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kolimus
4.6.13 09:35

Závidím

Ahoj, trochu tiše závidím, já úklid nenáším, a snažím se mu vyhýbat. Uklízím pořád, máme 3 děti, a ten „bordel“ co nadělají, je fakt hnus.Jsem bordelář, nesnáším práci, která je stereotypní, je to pořád o ničem, pořád aby člověk uklízel, stejně to není nikde vidět. ble, chce se mi :poblion: Proto tiše závidím, že to někoho může bavit.

• Citovat
  • Upravit
kolimus
4.6.13 09:41

Za týden mám 2 zkoušky, paměť mám děravou, vím, že je nejvyšší čas se zAČÍT UČIT, ale musím vařit, že bych začala uklízet(občas mě to baví víc, než to učení)?Jó, holky, nemáme to lehký, taky furt šetřím, ale extrémistka nejsem, naštěstí.

• Citovat
  • Upravit
4999
5.6.13 11:25

Zakladatelko, to znám, takhle mi začalo „harašit“ na mateřské, s tím úklidem i s šetřením. Předtím jsem byla s úklidem tak nějak v normálu a co se týká peněz, tak spíš rozhazovačná. :oops:
Jenže pak se narodil syn, byl hodné spavé miminko, vždycky jsem přebalila, nakojila a 3 hodiny spal do dalšího přebalování a kojení, takže hafo volného času. Tak jsem si udělala zábavu z uklízení. Postupem času to dospělo až do jakési fobie, kdy jsem měla šílený stavy úzkosti třeba v momentě, kdy se návštěva zula na společné chodbě přede dveřma a ťapala mi v těch ponožkách z chodby u mě doma. Nebo když někdo jedl něco rukama (i suchej rohlík) a pak si je neumyl a sahal na něco jiného. Nebo když manžel přijel z práce (jezdí vlakem) a nesundal si hned kalhoty a sednul si v nich doma na sedačku. To jsem pak šílela a všechno neustále drbala a čistila… Už jsem byla zralá jít k psychologovi, ale pak jsem nastoupila po mateřské do práce a srovnalo se to samo. :) Asi mi prostě hrabalo z tý mateřský, jinak si to neumím vysvětlit.

No a k šetření, jak jsem psala, dřív jsem byla rozhazovačná, ale pak se narodil syn, no a pak jsme koupili byt, takže náš měsíční rozpočet byl najednou značně menší a já, nezvyklá šetřit, jsem s ním neuměla vyjít. První 2 měsíce jsme si museli půjčovat před výplatou od manželových rodičů na jídlo. :oops: Jenže protože dluhy naprosto a z duše nesnáším, uznávám jen ty na bydlení a max. na auto, když je to nutné, tak jsem prostě sedla k netu a začala vyhledávat nejrůznější rady k šetření. Brzy se dostavily výsledky, hned další měsíc už jsme vyšli bez půjčení, tak mě to začlo hrozně bavit a vymýšlela jsem si různý další šetřící nápady, takže zanedlouho jsem dokázala dokonce i něco ušetřit z té samé částky, ze které jsem nejdřív nedokázala ani vyjít. :) A tohle mě teda nepustilo ani když jsem pak začala pracovat a peněz zase přibylo, prostě mám radost z ušetřených peněz a šetřím je (na rekonstrukci, časem na jiné auto a taky pro strýčka příhodu, jeden nikdy neví). Ale tohle myslím zůstalo v rámci takového neškodného koníčku, manžel sice občas pindá, ale nechá si nakonec říct, ví že kdyby držel kasu on, týden po výplatě bysme žvejkali suchej rohlík, no možná spíš suchý z nosu. :mrgreen: A zase na důležitých věcech nešetřím, boty nosíme kvalitní, zeleninu, ovoce, jogurty apod. máme denně a tak, jen si to prostě plánuju tak abysme žili zdravě a kvalitně, ale zbytečně neplýtvali.

No, takže v závěru, nevím co ti poradit, od posedlosti úklidem mě spasil až ten nástup do práce a šetřím pořád, jestli tě to fakt trápí (a podle toho co píšeš, tak jo), určitě bych vyhledala psychologa, nemusí být až posledním řešením v případě nouze, psycholog leckdy pomůže tomu padnutí na dno zabránit. Nic za to nedáš a třeba si ještě budeš v duchu spílat, žes tam nešla už dřív, že sis mohla spoustu nervů ušetřit. ;) A když ne, tak budeš aspoň klidnější v tom směru, že jsi pro zlepšení toho stavu udělala maximum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1096
5.6.13 21:08

Já chci být taky posedlá šetřením!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lenoska.lina
18.6.13 14:26
@levmah28 píše:
Nechceš jít k nám na týden?? :think: :mrgreen:

U nas by ses citila uzitecnejsi :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
lenoska.lina
18.6.13 14:28
@levmah28 píše:
Nechceš jít k nám na týden?? :think: :mrgreen:

A co kdyby sla nejdriv k nam domu? :mrgreen: delam si srandu

• Citovat
  • Upravit
Ademe
11.12.13 20:34

Ahojte ženy,
mužský mi doma říká, že jsem blázen tak chci slyšet Váš názor ;) pořád od něj slyším, že jsem šílenec ať neuklízim tohle a támhle to, že nemá cenu. Občas už se taky zarazím a říkám si, jestli má fakt cenu 2× denně leštit zrcadlo které je vlastně čisté ale nemůžu si pomoct :think: dříve jsem taková nebyla ale jsem půl roku na mateřské s miminkem a takhle šílím. Každou volnou chvilku lítám s hadrem, vysávám, omývám i to co není :nevim: šílíte taky takhle co se úklidu týče? Když já prostě jen chci aby jsme to tady měli čístý :mrgreen: jsem schopná uklízet i dlouho do noci a přelešťovat co mě pod ruku příjde. není to nemoc?? :zed:

• Citovat
  • Upravit
35798
11.12.13 20:36

Je :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6024
11.12.13 20:36

@Ademe je :mrgreen:

• načítám...