Jsem posedlá šetřením a uklízením
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@Ademe nepovažuju to za nemoc, já mám taky ráda doma pořádek, takže když dcera usne, snažím se to tu trošku dát do kupy ale v rámci možností, zdrcadlo leštím fakt jen občas, protože dcera ho matle neustále a to bych nedělala nic jiného. Spíš samozřejmě uklidím hračky a další věci, co malá vytahala, umyju nádobí a tak. Dřív jsem večer uklízela jak divá, pořád jsem měla pocit, že je tu bordel ale postupem času na to prdím a radši ten čas věnuju sobě, lehnu si do vany s knížkou a relaxuju…zkus to párkrát udělat taky, určitě to je lepší než zbytečně leštit zrcadlo
Každý normální člověk, co by k vám přišel určitě pochopí, že když máš doma dítě, prostě je zrcadlo umatlané a jsou všude hračky…tohle já u nikoho neřeším, když už bych někde sledovala pořádek, tak spíš čistotu WC, koupelny, kuchyně…atd.:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Verca1989 tak to jsem klidnější
já právě docela sleduji i pořádek u kamarádek. A dost mi vadí třeba zamaštěný sporák, když jdu po plovoučce a cítím, že šlapu po drobkách, kamínkách,…
a v tom se válející mimina. Asi jsem trošku praštěná ale snad mě to časem přejde ![]()
- Citovat
- Upravit
@Ademe je to přehnaný
připomínáš mi mojí máti, ta jak sjem dveře omylem nechytla za kliku, ale pod klikou třeba, hned ječela ať to chytám za kliku, a okamžitě letěla s hadrem, a by z těch dveří dostala stopy mých prstů(leckdy pár vteřin předtím umytých
)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ademe píše:
Mám 6měsíčního prcka a už se plazí všude matlá to mi nevadí nechám hoale v tu chvilku když spinká beru hadr a jedu jak motorová myš
možná je to tím, že jsme před narozením syna zařizovali komplet nový byt tak to tu chci mít prostě hezké, vážně nevím
no koukám, že jsem v tom asi vážně sama
Nejsi v tom sama, přečti si debatu o „úchylkách“, tam se to uklízecíma obscesema jen hemží ![]()
Já bych si ale být tebou naordinovala odvykačku, uklízecí mánie může být i obsedantně kompulzivní porucha a pro dítě a nakonec i manžela to pak není nic extra.
Vidět celé dětství nervní matku jen s hadrem v ruce, co okřikuje děti, ať jí nedělají bordel (a starší děti dělají zásadně strašně bordelu), místo výletů a chození na hřiště se uklízí, to musí být strašná pruda…
Takže ybch začala s otužováním a jeden den, přestala uklízet, nebo to výrazně omezila a někde si nechala i binec. Jestli budeš mít tiky a nevydržíš, tak je to na léčení ![]()
A našla bych si nějakého koníčka, zájmy atd, furt lépe strávený život, než 10× denně leštit zrcadlo ![]()
A jinak nový byt, to chápu, že máš větší potřebu to leštit. My máme starý byt, starej koberec, historickou sedačku, počmárané staré zdi a pro děti je to to nejlepší prostředí. Já se nenervuju, nic se nezničí, ideál…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ademe zrcadla leštím taky pořád, vysávám obvykle každý den, převlíkám jednou týdně… Co přeháním je, že leštím záchod, splachovadlo, baterie a umyvadlo snad po každém použití… a víš co?! Připadám si normální
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ademe já třeba každej den vysávám…když to někomu řeknu, ťuká si na čelo ale prostě si nemůžu pomoct. Topíme krbem, takže je tu z něj víc prachu a celkově binec od dřeva, do toho samozřejmě nadrobí malá, chlupy ze psa a malá v tom pak sedí nebo leze, to mi prostě vadí
Taky mám ráda čistou koupelnu a WC, to myju tak 2-3× týdně ale to je záležitost chvilky a dělám to většinou když malá spí…ale jinak ten běžnej bordel jako hračky a plno krámů všude neřeším, to bych se zbláznila…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ospalámyš zase na tom nejsem tak špatně, že ybch do úklid nutila muže nebo bych malého nenechala vytahat hračky. To naopak nechám ho „krámovat“ po výletech taky chodíme, na procházky. Užíváme si to ano. Ale já spíše mluvím o tom času je je muž od rána do večera v práci, varcí se jen na oběd a syn spinká. Když mu dávaji fotbal, hokej nebo si prostě dělá nějákou svojí aktitivu. Snad to nebude časem gradovat ![]()
- Citovat
- Upravit
Ja mám taky rada pořádek, vše ma své místo. Takže jak malá usne, vše porovnám, zapnu irobot a relaxuji. Vytiram vždy rano. Ale se zehlenim jsem na štíru, tohle absolutne nesnáším ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ospalámyš raději anonymně, nevím, zda sem někdo z rodiny nechodí. Ale musím souhlasit. Mám v rodině ženu, která je úklidem fakt asi posedlá, od mala děti cepovala k úklidu, jakmile přišly ze školy, muselo být vysáto, vytřená zem, utřený prach, časem i čištění koupelny a to každý den. Nádobí se muselo umývat okamžitě po jídle, běda jak ve dřezu zůstal byť jeden hrneček. Já si pamatuju jen tohle, neustále se tam řešil a řeší úklid, člověk se tam bojí normálně fungovat a vzít si něco ze stolu, aby náhodou nedrobil. A co tak sleduju, tak její mladší dcera začíná být její přesná kopie, na radiátoru srovnává utěrky, aby byly v jedné řadě, ručníky v koupelně musí být pěkně pověšené, také zároveň…vůbec se u nich necítím dobře a nejsem jediná. Fakt bych byla opatrná, normální úklid je samozřejmost ale přehánět to nemá cenu. Na co by mi byl perfektně uklizený byt, když by se u mě nikdo necítil dobře a vlastní dítě by ke mě ani nechtělo jezdit…
- Citovat
- Upravit
@ellen.mody já taky nežehlím, naučila jsem se prát a věšet prádlo tak, že to vůbec není potřeba ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ademe píše:
@slavuska1 jo tak dveře mě ještě nenapadlo leštit, děkuji za tip
není zač, když už, tak už ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ademe tak jám mám takový kolečko, co děnně uklidím-vysaju, utřu prach, ustelu, vyndám myčku. Tohle musím prostě denně udělat, nebo nebudu spokojená
,no a pak když mám času víc, tak jde na řadu vytírání, wc, sprcháč, umyvadlo. Povlečení převlíkám 1× za 14 dní. A musím říct, že mě to baví. Já ti úplně rozumím, že chceš mít čisto, je to hlavně kvůli tomu, že se tak cítíš dobře. A myslím, že je to normální, je to takový koníček vlastně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KackaDoup já nevím tohle se mě asi netýká
žádnými stavy úzkosti netrpím - tedy zatím