Jsem posedlá šetřením a uklízením
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Jsem posedlá šetřením a uklízením
Ahoj mám takový problém, že jsem posedlá šetřením a to tak, že nakupuji jen doopravdy to co potřebuji a došlo to tak daleko, že nemám žádné kamarádky, abych jim nemusela nic kupovat, a abych nemusela s nimi chodit na kafe a dortíčky atd., je to asi nějaký psychický problém, protože nesnesu ani doma mít nic na víc a do zásoby, takže když mám doma něco co nepoužíváme tak to buď pokud to jde prodám nebo když to nejde tak to vyhodím, nesnesu doma ani hřebík na víc, který by mi tzv. zabíral doma místo, když vím, že ho už nikdy nepoužiji. Také musím mít pořád uklizeno, tudíž jsem otrokem své domácnosti a nezbývá mi moc času na své dítě 10 měsíců. Můj den vypadá asi takhle 6:00 vstávám s děckem, hrajeme si a snídáme když po 2 hod. usne uklízim, když se probudí jdeme nakoupit a vyvenčit psa, když se vrátíme hrajeme si, když usne vařím a uklízím, když se probudí jdeme ven nebo na návštěvu rodičů, ale problém je v tom, že vždy když usne tak uklízím a uklízím a uklízím a pořád je co asi bych měla navštívit psychologa neumím odpočívat a pořád uklízím nebo myslím na to jak a na čem ušetřit máte taky někdo takový problém a co myslíte mám se obrátit na nějakého odborníka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
A co pak s tema penezma delas?
Myslim, ze to bde na psychologa, s partnerem je vse v poradku? Co na to rika on?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holka donuť se na chvíli vypnout nebo ti bude hrozit syndrom vyhoření - a to na odborníka je. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jako kvůli bordelu zanedbáváš dítě? Tak to se zamysli, nebo tě odvezou ve svěrací kazajce.
- Citovat
- Upravit
Bude to nějaké nutkavé chování, nicméně to uklízení jsi očividně schopná eliminovat na dobu, co dítě spí, takže ještě stále jsi při smyslech a nebudeš dřít domácnost na úkor dítěte - to je fajn ![]()
Odborníka, no těžko říct, asi bych se to nejdřív snažila trochu ukočírovat sama, když vím, v čem je problém. Naordinovat si že třeba ten první spánek dítěte nebudeš uklízet, ale hodíš nohy hore, že na aždém nákupu koupíš jednu blbinu, kterou nepotřebuješ, zkrátka že si to budeš hezky po kapkách ordinovat. Máš nějakou hlídací babičku? Jestli jo, tak bych si dohodla pravidelné hlídání a sehnala si nějakou rodinu, které bys 1×týdně šla uklidit, budeš mít pocit dobře odvedené práce, penízky navíc a třeba se od té své domácnosti trochu odpoutáš.
Pokud by to ale nefungovalo, tak k psychologovi. Vem si, že dítě ti bude spát míň a míň, takže bych řekla, že během pár měsíců stejně přijde prubířský kámen, na kterém se zjistí, jak moc jsi schopná se ovládat či jak moc tě to ve skutečnosti ovládá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@levmah28 píše:
Nechceš jít k nám na týden??![]()
k nám taky můžeš ![]()
ne promiň to asi neni komický…asi bych si někam zašla…to není sranda…aby se to nezhoršilo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@levmah28 mi přijde, že nezanedbává, že uklízí jen když dítě spí…což třeba já dělám tak napůl, protože si potřebuju taky na chvilku odfrknout - třeba jako teď..a tak zapojuju malou do domácích prací - u vaření mi vytáhne půl kuchyně, u věšení prádla podává kolíčky apod…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No normalni to asi neni ale neprijde mi ze by zakladatelka zanedbavala dite vzdyt uklizi kdyz dite spi, hraje si s nim chodi ven nevidim zadne zanedbani. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podle mně potřebuješ nějaký koníček. Dítě ti spí a ty co buděš dělat? uklízet. Co máš ráda? jaké koníčky jsi mněla před těhu - mateřstvím. Co se týče šetření tak se možná bojíš jak vyjdete. Zkus se zamyslet proč to děláš!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dite asi nezanedbava, ale zanedbava svuj socialni zivot - viz kamaradky a to uz bych jako problem videla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gladys ma vybornej napad jak toho vyuzit, vydelat si a jeste mit dobrej napad.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No hele já to mám dost podobně, s tím, že každý večer mám přesný plán, co budu následující den dělat, přesněji uklízet, do toho jsem se začala znovu učit jazyky, mám dva psy a dvě děti. Nezastavím se přes den ani minutku, vlastně ano, vždy, když nakouknu sem. Každý den vařím, většinou obden dělám nějaký moučník. Když večer děti usnou, douklízím co jsem přes den nezvládla, musím zamést, vyleštit koupelnu, uklidit hračky a pak se učím. Pak si jdu číst a u toho padnu. A šetření mě poslední dobou taky chytlo, takže zapisuju, co koupím, vyčítám si, když koupím věci mimo seznam, plánuju kdy co utratíme atd. Ale přijde mi to normální, možná bych se měla zamyslet.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit