Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Lucik pucik Díky. Já mám nahoře 18 kg, jsem i dost nateklá a vypadám a sunu se jak sud.
Jinak žádný jiný problémy nemám, ani poslíčky moc ne (jen sem tam ztvrdne břicho - hlavně po procházce nebo větší námaze) v noci normálně spím s pauzou na jedno WC a přes den se mi spát nechce. Klidně bych i přenášela, kdyby malej byl o kilo menší.
A doufám, že nakonec budu rodit o víkendu nebo během státního svátku, manžel nastupoval v nové práci, tak aby si hned nemusel domlouvat volno.
@iriass Neboj…to zůstane v porodnici:))) A přesná termín máš kdy??? Ještě jsem někde četla, že je dobré na uspíšení porodu červené víno a teplá vana…ale nevím…jsou to babské rady. Ten spánek ti závidím…naše princezna se hrozně vrtí a furt kope…takže spát nemohu ani v noci a ani přes den. Je pěkně tvrdohlavá a vyloženě si dělá co chce:D a na záchod za noc musím tak 6-7:D tak vypadám jak mončičák:D a o bolestech celého těla ani nemluvím:D Ale to všechno k tomu patří…jen ji každý den přemouvám aby si ven trochu pospíšila. Rozhodla jsem se pro neděli, tak uvidíme jestli se přizpůsobí mamince:D
A manžel bude u porodu??:)))
@Lucik pucik Přesný termín je 2.5. Teplou vanu praktikuju, taky piju maliníkový čaj a baštím kapsle s pupalkovým olejem, chodím na procházky… A nic, ani břicho ještě nekleslo. Malej asi bude po tatínkovi - tomu se taky nikdy nechce vstávat a chodí pozdě.
Na červené víno se chystám, na prohlídce porodních sálů jsme dostali od PA tip na koktej: 1 dl vody, 1 dl červeného vína, půl lžičky skořice, lžička strouhaného zázvoru - vše zahřát a vypít. Zkusím to v pátek nebo o víkendu. Jj, manžel u porodu bude, nechci tam být sama, rozhodně ne v 1. době porodní. Pokud se při ale „finále“ nebude cítit, tak může odejít a počkat počkat před porodním sálem.
U tebe se to asi chystá lépe než u mě, když chodíš často na záchod a špatně spíš. Určitě už to brzo bude.
Držím palce. ![]()
Holky musím vám říct, že tyhle babské rady jsou celkem k prdu, pokud to tam dole není nachystané, tak je to stejně k ničemu ![]()
Jinak já jsem taky pořád sledovala všelijaké příznaky, týden před termínem jsem začala mít šílenej průjem, tak jsem se těšila na porod, dokonce přišly docela silné bolesti, střídaly se nepravidelně po 3-12 minutách, po sprše nepřestaly, tak už jsme jeli do porodnice a tam mi řekli, že to porod není a nazdar. Byla jsem z toho úplně v háji, protože ty bolesti takhle v kuse trvaly 3 dny a pak to najednou přestalo…naopak v den kdy to začalo mi bylo skvěle, nebýt břicha a kopanců, tak bych ani nevěděla, že jsem těhotná, lítala jsem po nákupech, doma uklízela, večer jsme zajeli na návštěvu k našim, příteli jsem „povolila“ pár panáčků, když mi bylo tak dobře, předtím pro jistotu nepil. No a zafungoval zákon schválnosti a 3 hodiny na to mi začala odtíkat plodovka a bylo jasno, malá se narodila druhý den, přesně na termín
Takže to můžete zkusit i takto ![]()
Já jsem měla rychlý porod, to 6 nedělí nic moc ale to se spraví. Přeji hodně štěstí!
@iriass Taky mi břicho ještě nekleslo…s tím po tatínkovi vím o čem mluvíš:D:D A kde rodíte?:)) Ten koktejl nezní špatně:))Jen aby to miminku nezachutnalo a nechtělo tam byt ještě dýl:)))
@Verca1989 Já začínám mít pocit, že to vždycky přijde když se to nejmíň hodí nebo když to člověk nejméně čeká:D
@Lucik pucik jojo, taky to tak vidím. U nás to bylo jak jsem psala, kamarádka pro změnu začala rodit v den, kdy měli oslavu narozenin, doma dorty, chlebíčky a další hromady jídla, hosté na cestě a ona musela všechny odvolat, rodila 14 dní před termínem
Tak si taky něco naplánuj, třeba to vyjde ![]()
@Verca1989 ![]()
asi mi nic jiného nezbude…a tak já mám do termínu ještě čtrnáct dní…ale nezlobila bych se, když by se malá rozhodla, že se na ten svět podívá dřív:D ![]()
@Verca1989 jo jo, me taky rupla voda, kdyz byl chlap nekde v pr… a jeste bez naseho auta
kamarad ho vezl pro auto a nijak nespechal, rodili 3m pred nama asi 16hod., tak mel cas
jsem pak nemela to srdce chlapovi v aute rict, ze mam kontrakce po 3min, i tak byl v kreci ![]()
Ahoj, já jsem se na miminko těšila, samozřejmě byl tam ten přirozený strach, ale spíše slo o to, že jsem se bála, že se o malého nedokážu postarat (správně ho obléct, utišit, atd.) zní to jako klišé, ale to přijde až budeš mít malého u sebe, dej na svoje pocity a intuici. strach z bolesti si ani nepřipouštěj a halvně si nečti porodní příběhy!! raději si přečti knihu aby porod nebolel ![]()
@Lucik pucik píše:
Ahojky holky…proč píšu…čekám první miminko…jsem ve 37tt a musím se přiznat, že nervozita roste. Začínám mít spoustu pochybností sama o sobě. Jestli poznám porod, strach ze samotného porodu a vůbec potom ze šestinedělí.Do toho si začínám připadat, jak lochneská příšera v pokročilém věku, jelikož mě bolí celé mé já:))) Vím že nejsem jediná, ale ty pocity jsou děsné o snech ani nemluvím…Měli jste to stejné? Jaké jsou vaše zážitky a zkušenosti??:)))
Příspěvek upraven 16.04.13 v 09:38
neboj, vsechno zvladnes. ja mela konec uplne sileny. nemohla jsem se hybat, nohy jakoby nebyly ani moje, bricho jsem mela obrovitanske (bylo v nem skoro 5ti kilove dite). strach jsem mela sileny, sny se motaly jen kolem toho, jak vsichni umreme, naproste hruzy.
samozrejme strach, ze porod nepoznas je normalni. ja taky rodila poprve a poznala jsem to uzasne. do porodnice jsem jela po 30 hodinach od prvniho stahu a byla jsem krasne otevrena uz na 5 cm, doktorka me pochvalila… ono je to tezky si to predstavit, ale jak to prijde, uvidis, ze to pujde samo. ![]()
hlavne to chce klid a nebat se jet klidne do porodnice i driv, pokud si nebudes jista.
preju hodne stesti a pohodovy porod! ![]()
@tanik1912 Děkuji za povzbuzení
heh…ty sny plně chápu:) A měla jsi před tím i poslíčky??? Dost holčin píše, že měli poslíčky a já mám týden do prvního termínu a zatím žádné…teda včera mě brali brutálně záda přes břicho až do nohy…ale ani nevím jestli to lze brát za poslíčky:))
@Lucik pucik píše:
@tanik1912 Děkuji za povzbuzeníheh…ty sny plně chápu:) A měla jsi před tím i poslíčky??? Dost holčin píše, že měli poslíčky a já mám týden do prvního termínu a zatím žádné…teda včera mě brali brutálně záda přes břicho až do nohy…ale ani nevím jestli to lze brát za poslíčky:))
ja nemela poslicky zadne. proste dopoledne jsem byla u doktorky, ta rekla ze nic se nedeje a na poledne to zacalo. rovnou stahama. nemela jsem poslicky, voda mi taky nepraskla, ta vytekla az byla mala venku, takze ja jsem tak nejak jednala instinktivne. proste to bylo v pohode, az pak jedna kontrakce byla dost neprijemna, tak jsem vedela, ze pojedeme… ![]()