Porod - jsem poseroutka :)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
607
29.4.13 15:31

Víte, čeho se bojím nejvíc? Ne kontrakcí a tlačení, ale těch vnějších zásahů do porodních cest. Mně totiž bolí i obyčejná kontrola čípku. :-( Dneska doktorka na kontrole v porodnici mi tam vrazila dva prsty a já jsem se u toho svíjela a kňučela. Tak jen suše poznamenala, že se s tím mám psychicky srovnat, protože mi tam brzo poleze ne zrovna malé dítě (minulý týden váhový odhad 3,8 - 3,9 kg). To je fakt super rada :-/, protože ten „vchod“ mi během těhotenství jako by otekl a zúžil se, i pohlavní styk mě začal hodně bolet, a to i když se mi dost chce. Achjo, až mi tam při porodu budou strkat těch prstů… hodně, tak asi chcípnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
29.4.13 21:29

Ahoj sem těhotná poprvé v životě a jsem ráda moc ráda že jsem těhotná, ale strašně se bojím porodu a bolesti :,(, i když si říkám že kdyby to bylo tak strašné tak přece žádná žena nebude chtít být těhotná :?, ale stejně se moc bojím :zed:, nevíte jestli existuje nějaká metoda která ty porodní bolesti zmírní :?:?
Děkuji za odpovědi :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38135
30.4.13 07:18

@Mariana 22 epidural :lol: taky jsem se bala, ale nebylo to nic extra strasneho i bez epiduralu, to je takovy adrenalin, ze ani moc nepremyslis, jak moc to boli a hlavne vis, ze to brzo skonci a s uzasnym vysledkem, takze se neboj, zvladnes ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.5.13 11:41

Ahojky holky…tak jsem dneska 40tt a furt nic:))) Tak se těším, že strach z porodu odezněl úplně a každé ráno se vzbudím a modlím se aby už to konečně přišlo…i když mám pocit, že místo toho aby mi šlo břicho dolu a něco se začalo dít, tak mam břicho furt nahoře a malé se nikam nechce:D 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
990
6.5.13 14:10

@Lucik pucik to znám, taky už jsem se ke konci modlila aby to bylo za mnou, připadala jsem si jak hroch. Já měla tak velký břicho že jsem teda vůbec nezpozorovala že by padlo dolů. V den porodu jsem ještě ráno mluvila se ségrou, že to dnes ještě nebude, ať neplaší, a v pět večer jsem dojela do porodnice s kontrakcema po 5min.,a v sedm byl malej venku :) rodila jsem tedy nakonec císařem. Alexek byl velkej, a já jsem docela prcek, takže se doktoři rozhodli takhle, takže jsem to měla docela fofr :) čekáš holčičku, tak ta se určitě ještě fintí a nikam se jí nechce :) jinak hlavně ať ti vše dobře dopadne!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38135
6.5.13 20:07

@Lucik pucik tak to ja neznam, byla jsem stastna, ze jsme se dostali pres hranicni 38tt :) ale neboj, jeste dodela posledni upravy a pujde, brzy bude v naruci a treba budes jako ja vzpominat, jak bylo pohodove, kdyz bylo mimi v brichu :lol:
kazdopadne preju, at to mate brzy zdarne a bezproblemove za sebou a doufam, ze se tu pak pochlubis :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16666
7.5.13 06:15
@iriass píše:
Víte, čeho se bojím nejvíc? Ne kontrakcí a tlačení, ale těch vnějších zásahů do porodních cest. Mně totiž bolí i obyčejná kontrola čípku. :-( Dneska doktorka na kontrole v porodnici mi tam vrazila dva prsty a já jsem se u toho svíjela a kňučela. Tak jen suše poznamenala, že se s tím mám psychicky srovnat, protože mi tam brzo poleze ne zrovna malé dítě (minulý týden váhový odhad 3,8 - 3,9 kg). To je fakt super rada :-/, protože ten „vchod“ mi během těhotenství jako by otekl a zúžil se, i pohlavní styk mě začal hodně bolet, a to i když se mi dost chce. Achjo, až mi tam při porodu budou strkat těch prstů… hodně, tak asi chcípnu.

neboj, nechcipnes. ale stejne jako ja, proste jen zarves a bude to… mne ven lezlo 5ti kilove dite a taky vylezlo a to jsem mela stejne problemy jako ty. taky to bylo dole cele opuchle a co je sex jsme nevedeli od 20tt. :roll: ono neni to stejne, kdyz neco leze ven nebo dovnitr.. to je v tehotenstvi obrovsky rozdil… myslim, ze to telo je uzu tak pripravene na porod, ze je pripraveno tlacit dite VEN a ne poustet cokoliv dovnitr! verim, ze tak je to v prirode chodi. jen my, lidi to mame tak, ze nas doktori kontroluji, ze soulozime i behem tehotenstvi…
takze neboj, ven pujde vsechno… :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kesssi
7.5.13 16:04

Lucíku, to jsme na tom asi podobně. Teda mně před měsícem vyplašila doktorka s tím, že mám zkrácený děložní čípek a porodní cesty a že se malá tak do 14dní narodí, tak mně to docela vyděsilo a nasadila jsem klidový režim. Ono to bylo i příjemnější, protože jak je malá hodně natlačená dole, tak mně bolí třísla a okolí a špatně se mi chodí. No nicméně měsíc utekl a termín mám přesně za týden a na kontrole v porodnici se tváří, že to ještě jen tak nebude. No a já jsem moc ráda, že jsme to s malou takhle vydržely a že by už byla hezky donošená, ale přece jen ve mně pořád hlodá červík pochybností jak ten porod zvládnu..tu bolest..snažím se uklidňovat tím, že to zvládli všichni ostatní, tak to nějak prostě půjde, ale přece jen když si vzpomenu jak mně vždycky vyřídily menstruační bolesti a tohle má být 100× horší tak mi z toho příjemně není..ale na druhou stranu už se taky docela těším až bude malá venku, jednak se těším na ní a jednak na to, že se budu zase moct normálně hýbat, vyrazit na procházku..to teď totiž fakt nedávám..a v noci se mi špatně spí, takže možná se mně moje tělo snaží přesvědčit, že ten porod už bude nejlepší řešení a že bych se na něj měla těšit =) ale to bohužel fakt neumím a obdivuju holky, které tady píšou, že se na něj těšily..tak snad to nakonec zvládneme v pohodě a bude to pokud možno rychlé =)

• Citovat
  • Upravit
7.5.13 19:10

@jane-e No už to vidím, že si budu říkat - herdek, že jsem s tím tak spěchala:D Děkuji za přáníčko a určitě dám vědět:)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38135
7.5.13 19:55

@Lucik pucik kazdy to ma jinak a nechci strasit, ale za me byl porod opravdu to nejlehci, za to ty prvni 3 mesice.. :roll: ale je to krasny a je to radost, i kdyz je to narocny :) a hlavne, zenska vydrzi vsechno, tak zadny strach :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16666
7.5.13 21:38
@jane-e píše:
@Lucik pucik kazdy to ma jinak a nechci strasit, ale za me byl porod opravdu to nejlehci, za to ty prvni 3 mesice.. :roll: ale je to krasny a je to radost, i kdyz je to narocny :) a hlavne, zenska vydrzi vsechno, tak zadny strach :D

a porod je konecne vysvobozeni z tech poslednich mesicu tehotenstvi! a to je vyhra! :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Veronikka
8.5.13 10:46

Přidávám se mezi poseroutky :-D. Taky jsem 37tt a čekám že to každou chvíli přijde, snad to poznám :-D. Ale je fakt že to bolení zad a všeho už je únavný tak se těším až to bude venku :-)

• Citovat
  • Upravit
38135
8.5.13 13:18

@Veronikka prej TO :mrgreen: neboj, az TO pujde ven, poznas to :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
607
12.5.13 14:38

@tanik1912
U mě se potvrdilo, že mé obavy nebyly jen tak. U nás to nakonec skončil porod sekcí, po neúspěšné indukci - maximum, na které jsem se otevřela, bylo 6 cm, a to tomu doktoři „pomáhali“. Primář mi říkal, že kdybych rodila před 50 lety, nechali by mě rodit 2 dny a buď by mi praskla děloha nebo by to odnesl malej. Narodil se s 4100 g a 51 cm a je naštěstí v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16666
12.5.13 22:59

@iriass gratuluju!!! :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie