Jsem přísná nebo jiní příliš povolují?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33005
1.7.24 18:19
@Titty píše: Více

Taky tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11943
1.7.24 18:19
@azaleila píše: Více

Přesně tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1243
1.7.24 18:21

Jsi moc přísná. V čem konkrétně ti vadí přespávačky? U vás někdo spát může?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.7.24 18:21

V 16 jsem byla každý víkend na diskotéce a přespavala u kamarádek. Vždycky když jsem měl bus nebo vlak zpoždění tak jsem zavolala a řekla kdy jede další bus, kdy dorazím. Popřípadě pro mě někdo dojel. Byla to taková simbioza. Já poslouchala, byla zodpovědná a naší mě pouštěli protože věděli, že jsem zodpovědná. Pokud by mi dávali příkazy a zákazy a byli neúprosný. Už bych jim nikdy nic neřekla s jela bych si svou. Já si tu pubertu užila. Táta dodneška říká, že nevěděl, co je u mě puberta. Když občas povolila otěže, budou ti za to vděční a třeba budou poslouchat víc a líp než teď. Takhle vojenský se jim může v partě špatně existovat. To asi nebude dobře pro navázání nových nebo pevných vztahů.

• Citovat
  • Upravit
2778
1.7.24 18:26

Podle popisu mi přijdeš hodně přísná, moje děti mouhou přespávat u kamarádů od školky. Co je na tom špatně?
11 letá dcera teď může být venku jak chce, kdyby chtěla, nechám ji klidně do devíti, když je vidět. Její kamarádky mají stejně, často u nás spí a dcera u nich. Ona to stejně není tak často, aby to bylo nějak zneužíváno. Nikdy jsem neviděla nějaký benefit v tom, že to musí být stejné každý den. A sama jsem byla ráda, že mě máma nehonila, abych byla v šest doma. Já to měla „do tmy“ a šlo se domluvit.
A učit se hned po škole jsem sama nikdy nedokázala a moje děti do toho nenutím, jen jim dám tu možnost, že je to lepší, než to pak dohánět večer, případně ráno, ale zase my máme poruchu pozornosti a fakt nám to odpoledne nejde… No byla jsem i tak premiant a v práci jsem úspěšná. Proto ten „vojenský“ režim nechápu a neuznávám. Ale dokážu pochopit, že někdo to potřebuje, každý jsme jiný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2541
1.7.24 18:34

Já mám opačný přístup, omezuji a nařizuji až v případě, že dítko nedodrží dohodu a funguje mi to. Dítko už v první třídě považovalo školu výhradně za svou odpovědnost a dotazy na školu byly obtěžující. Já spolupracovala jen na jeho výslovnou žádost a ani v té první třídě jsem je nekontrolovala, ale neměli domácí úkoly. Na nižším gymplu mělo tréninky do 20 hodin a než se dostalo domů, bylo 21. Po městě jezdilo samo od 3. třídy. Večerku taky nikdy nemělo, pokud ráno vstalo, bylo mi jedno, kdy usne, je to sova. Už rok je na škole v zahraničí, kdy by to bez mé důvěry a dítka samostatnosti nešlo.

Na místě zakladatelky bych očekávala velmi výbušnou a vymezující se pubertu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1409
1.7.24 18:52

Jsi přísná. Mám 10letého syna, na prespavacky chodí, kamarádi spí i u nás, nechávám venku tak do půl 8, když je venku světlo a když je škola, jinak muže litat venku s dětma do tmy. Proč bych ho honila domů, má krásné dětství a plno zážitků s kamarády.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69126
1.7.24 19:00

Mám dítě o fous mladší než tvoje nejstarší a teda jediné, co mě zajímá, aby bylo do školy hotovo. A jestli to udělá týden předem, večer předem, těsně po škole, večer před spaním, je mi nějak jedno. Výsledky sleduju z povzdálí. Pokud vím, že je u kamaráda vedle, tak svolávám tak v osm spíš kvůli té slušnosti vůči druhým rodičům, aby tam mé dítě nestrašilo moc dlouho. Přespávačky u nás nemám ráda, ale občas zuby zatnu, u cizích mi nevadí, ale teda o víkendu nebo před svátkem, protože pak jdou děti spát o půlnoci, v jednu ráno, a když se pak vstává brzo do školy, to moje se z nedostatku spánku složí s migrénou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1409
1.7.24 19:14

@ugluk prespavacky jen o víkendu nebo jak píšeš před svátkem, před školou teda nedovoluji ani já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4990
1.7.24 19:20

Obě jste extrém. Mám syna, skoro 11. Po škole jde domů (někdy se zastávkou u kamaráda), pak si doma udělá úkoly a nějaké povinnosti a pokud nemá kroužek, může jít ven. Má mobil se sledováním polohy, většinou může být venku do tmy. Přes školní rok do cca sedmi, teď o prázdninách třeba do devíti. Bydlíme na maloměstě, klidný konec obce. Ale určitě mi nebude v 16 trajdat dennodenně po nocích bůhví do kdy. U nás není žádná diskotéka, jen občas zábavy nebo koncert či oldies party, tak to asi povolovat budeme, jak často zatím nevím. Učím na SŠ, kluk v prvním ročníku může být venku max. do 18 hodin, ve všední den i o víkendu. Ostatní spolužáci ho dost litují…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16639
1.7.24 19:25

Pravidla musí být, ale ne nějaká vojna :nevim: Takže ano, za mě jsi přísná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4990
1.7.24 19:28

A prespavacky tedy taky jen, když nejsou druhý den do školy. Mám teď dovolenou, takže tu zrovna dneska přespává kamarád.
Předminulý týden byl syn s tatínkem na koncertě v klubu, přijeli před půlnocí. Trochu jsem s tím bojovala, ale byl to koncert staršího bratra, tak šli, jinak bych ho nepustila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
1.7.24 19:34

Podle me zrovna timhle přístupem spěješ do situace, kdy klucinovi prvně dovolíš treba v 16 a uvolnis oteze, a on se urve z retezu, protože to bude poprve a bude mít obavu, na jak dlouho zase naposledy…druha strana je pro zmenu az dost benevolentni (16 cely dny v trapu az do rannich hodin ve meste je druhý extrém).

Synovi je 12, v zime do sesti cca, ale jen protoze je stejne tma a venku se nedalo nic delat, pak podle svetla. Ja sem zase rada, ze je venku. Ve skolnim tydnu cca do pul osmý/osmi, aby se do deviti stihl najist, hygienu, kontrolu věcí do skoly. O vikendu nebo prazdninach klidně at je venku do devíti třeba, nebo jak se stmívá. Kdyz jdou s kamarady do kina, tak kolikrat jdou domu uz za tmy, tuplem v zimě. Kdyz kino konci po desáté, nabidnu odvoz, v centru mesta precijen byvaji různé existence.
Prespavacky, po dohode s druhymi rodiči, má normálně uz od prvni třídy. Pokud se bojíš, ze budou nekde trajdat, tak at přespí u vás 8) to ulehají po půlnoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26583
1.7.24 19:39

Mam 15 leteho, a ten teda do 6 byt doma nemusi :lol: Prespavacky dovolene uz ma, a to jsme meli „zpozdeni“ protoze ma diabetes. Nedovolim je behem skolnich dnu, coz jsem mu vysvetlila, ze ho znam nejaky ten patek :mrgreen:, a vim, ze v normalnim case spat nepujde a pak bude spat ve skole. Uznal to. Oni to radi nevidi ani dalsi rodice, takze to doma ani nemusim moc resit. Ulohy si davno zajistuje sam, ja jen zkouknu vysledky, jestli tam je to, na cem sme se domluvili.
Co se tyce te 13lete holky, to by me zajimalo, co je to „Líčení, nehty, oblečení odpovídající spíše starší holce“, co si pod tim mam predstavit. Mam doma 7letou a je fakt, ze kdyby mohla, je omalovana a olepena kde cim. :roll: Podle sebe ji limitovat neminim, ona neni ja a ja jsem takovej klasickej prirodnak, ale taky hledam tu spravnou hranici, v 7letech se ten vkus teprve uci. KOukam hlavne kolem sebe, co jine holcicky v jejim veku maji, a jak to pak pusobi, ale uplne jasno v tom vzdy nemam. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
1.7.24 19:45

Jo. Mi to přijde moc přísně. Nepraktikujeme. My se vždycky nějak domluvíme.
Třeba syn má jeden kroužek 2× týdně do 19h. Než dojede na kole, koloběžce domů. Chvilku to trvá. Zrovna jsem vezla polňačkou mladší dceři věci na kole. Jela po obědě ke kamarádce do jiné vesnice. Ta ji přemluvila, ať tam spí. Je jedináček. Tak je ráda, že někdo s ní kamarádí. Holky teda šly proti. Ona ta kamarádka je trpasličího vzrůstu. Tak asi by úplně pěšky tolik kilometrů neušla pro věci. Nemá tady takovou komunitu k sobě. Takže je ráda, že má kamarádku. Nemá to někdy holka lehké. Lidi umí být hnusní.
A starší randí :mrgreen:. Cestou zpět jsem je potkala na hřišti, jak cukrují hrdličky naše. Dneska jsem ji říkala, že radím, ať přijde dřív, ideálně po 21h, protože ráno vstává v 5 h na brigádu. Měla by se vyspat. Ale přesný čas návratu určený nemá. Jen doporučení. Na to musí přijít sama, když přijde moc pozdě, že bude zítra unavená. A šohaj koncem týdne nastupuje na stejnou brigádu. Takže se uvidí celý den na brigádě a odpoledne jsou spolu venku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí