Jsem přísná nebo jiní příliš povolují?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31292
1.7.24 19:46

A co se tyce prostoru pohybu, tak v osmi okolo baraku, v deseti po hřištích po celém sídlišti, od desíti může i mimo sídliště, ale to ho prosim, at mi hlasi, kam jde. Ví, že ho necham kdekoliv, takze nemá potřebu lhát, aspoň zatím). Na treninky a na skauta taky jezdi od nějaké treti tridy sám tramvají. Chodi uz sami do kina i na bazén na dve hodinky (je tam plavčík, a navic stejne jsou jen ve vyrivkach a u tobogánu, kde je dojezd na mělčinu), do KFCčka atp.
Jedine, co jeste zvazuju, ze letos už pravděpodobně bude chtit jet na koupaliště, je to tri zastavky autobusem do vedlejšího mestecka a na vetsi část dne, tam mam respekt vypustit ho bez dozoru, porad je to precijen u vody a nahoda je blbec :think: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12874
1.7.24 19:53

Ted o vikendu prenechavam dum na prespavacku 14 lete dceri a jejím dvema kamaradkam :)
Jinak domu chodi i v tydnu kolem osmy. Ma skoro kazdy den trenink a potom jeste zustavaji na stadionu a hrajou treba beach.
Kdyz mame v obci spolecenskou akci, jde tam s kamarady a chodi domu cca do desiti.
Ja byla v 16ti na diskotéce kazdy vikend do rana :) ale mladi se dneska takhle nebavi. Alespon ne ti nasi sportaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12874
1.7.24 19:54

Ted o vikendu prenechavam dum na prespavacku 14 lete dceri a jejím dvema kamaradkam :)
Jinak domu chodi i v tydnu kolem osmy. Ma skoro kazdy den trenink a potom jeste zustavaji na stadionu a hrajou treba beach.
Kdyz mame v obci spolecenskou akci, jde tam s kamarady a chodi domu cca do desiti.
Ja byla v 16ti na diskotéce kazdy vikend do rana :) ale mladi se dneska takhle nebavi. Alespon ne ti nasi sportaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
1.7.24 19:56
@Anonymní píše: Více

Co to znamená permanentně a brzké ranní hodiny? Pokud je to každý pátek třeba do dvou ( protože ji doprovodí její starší rozumný chlapec ) tak bych to neviděla tak černě. Jinak to co děláš ty svému pubertakovi dělali rodiče mě. Úplně mě vytrhli ze sociálních vazeb. V 16ti už jsem byla úplně mimo a myslím, že jistou sociální neobratnost si nesu dodnes. Nebyl to jen režim, ale i strach dovolit mi činnosti běžné pro moje vrstevníky ( dojet autobusem do vedlejšího města, jet na kole po silnici ( malá ves s miniprovozem), vzít do ruky sekyrku (ve 14 letech)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12874
1.7.24 20:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.7.24 21:11

Do 6 nejsme často doma ani se 4,5letou a to do školky často jezdí na půl 7, takže vstává v 5.45…ma tréninky nebo jdeme sportovat jako rodina nebo jsme ještě venku, máme dům se zahradou…hlavně si nemyslím, že 14lety má mít stejny pravidla jako 7 a 8lete dite

• Citovat
  • Upravit
15503
1.7.24 22:27

Jsi přísná, vždyť tím musíš otravovat i sama sebe, porad myslet na nějaká pravidla
a zákazy. Nechápu, ze to někoho bavi, víc než je nutné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2608
1.7.24 22:33

Wau. Moje osmileta má víc volnosti než tvůj nejstarší. Potom co má udělaný úkoly sedá na kolo a jede za kamaradama ( malá vesnice). Návrat do 8. ( nikdy ale neměla problém se vstavanim. No a oslavy do 9? Fakt odvaz. Starší se s nama divala na ms v hokeji a to až do konce. Na poslední třetinu se vzbudila i mladší takže ji jednou mužů vyprávět ze byla u toho :mrgreen: :mrgreen:
Nevidím důvod když není škola, proč by už větší děti měli mít v 9 vecerku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
1.7.24 22:35

Delas to dobre, taky jsme byli na deti spis prisnejsi a zaroven je vedli k samostatnosti a dnes nemaji problem samy se sebou, vystudovaly techniku, a umi se o sebe a sve rodiny nadstandardne postarat, zvladaji nejen vydelavat, ale i investovat ve 30+, ziji, pracuji a podnikaji v CR.

Jsem zastancem toho, ze rodice jsou i od toho, aby nastavili detem mantinely-ze nikdy nemohou vse co chteji a pripravili je na dospelacky zivot, ktery se s nimi mazlit nebude a ze nikdo jim nebude ustupovat a sedat si z nich na zadek, musi si umet zkratka poradit samy. A prave z domova maji mit ten zaklad, vc.fin.gramotnosti treba napr.

A zaroven me nikdy nenapadlo resit, jak vychovavaji sve deti jini, na to uz fakt nezbyvaly kapacity.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2902
1.7.24 22:52

Já na tom nevidím nic špatného. Každý to má jinak. Ale to, že chceš, aby byly děti před týden včas doma, aby se nachystaly v klidu na další den, vč. úkolů, přípravy do školy, aby šly včas spát, to je v pořádku. A zase, s tím nejstarším už se rozumně domluvíš když má něco s kamarády a není to 5× týdně, tak proč by nešel. Byla bych určitě benevolentnější přes víkend a o prázdninách, to bych uvolnila režim. Co se týče přespávaček, já jsem tomu nikdy nefandila. Jasně, že dcera občas u kamarádky přespala, rodiče se teda tvářili, že jim to nevadí. Občas si přivedla kamarádky přespat k nám, no, taky jsem se tvářila, že mi to nevadí :D takže asi tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5986
1.7.24 22:55

V tom případě jsem také přísná. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5986
1.7.24 22:57
@Jemako píše: Více

Hmmmm, zajímavé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5986
1.7.24 22:59

Já potkávám rodiny s dítětem kolikrát i v jedenáct večer. Normální mi to nepřijde, jim asi ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22894
1.7.24 23:11

Jsou deti, ze cim prisnejsi pravidla, tim vetsi rebelie. Clovek si musi rozmyslet, co chce. Za me je lepsi byt v klidu a nehrotit. Ja v 16 uz chodila s budoucim manzelem a odpovedna jsem byla az moc. Nejspis i proto, ze to nikdo neresil :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cizinka 999
2.7.24 00:27

No tak aby byl 14 -lety kluk doma do 18 hod.mi přijde dost přehnané.
A proč se hned učit když přijdou že školy? Není lepší prvně jít ven a vylitat než zase se budou drtit do školy?
U nás Holly mohly prespavat o víkendu a taky děti u nás.
Děti jsem k vůli učení pěstovat nemusela, měly to od mala ce své reziji a měly vždy výborně známky.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML