Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky holky!Ráda se k vám přidám…Podle PM bych měla být v 5 tt.+3 dny.Pracuju v nemocnici,takže jsem si v práci brala hCG,minulý týden to bylo jen 178 a dneska už 2790,takže pevně věřím že je vše v pořádku a mimísek tam bude!:-) Ale na ultrazvuk jdu až ve čtvrtek,takže doufám že mi to paní doktorka potvrdí…Každopádně s váma souhlasím,to čekání je opravdu hrozné…
Jinak taky všem ostatním těhulkám moc gratuluju!!!Koukám že nám tu všem vychází na podobný termín,tak bysme pomalu mohli založit diskuzi na téma:„termín porodu prosinec 2010-leden 2011“ ![]()
tak já jsem včera začala trichu špinit a pak krvavý hlen, ale jen na toaleťáku, přesto jsem volala do caru a musela jsem hned naklusat. Vše je O.K. doktor potvrdil gestační váček v děloze a říkal, že se tam snad mihl i obraz emrya, ale je ještě brzy, Dle OVU jsem 5+3, dle ult. tak 5+1.snad bude vše O.K.
Jakmile bude sdríčko, tak založím diskuzi porod leden 2011 nebo mě někdo předběhne???
Všem Vám držím pěsti, je to fakt boj, kdyby se dal přeskočit první trimestr to by bylo super, ale to k tomu taky patří.
Krišpí, gratuluji k mimi
Holky, jen dobufám, že jsem na žádnou z vás nezapomněla a pogratulovala všem.
Jo, a ještě moc gratuluju Lucy VM
Omylem jsem ti vlezla na profil ![]()
Aha tak diskuze už je. pak ji usím vyhledat. všechny zdravím. Já dnes byla na kontrole jsem 5+5 je vidět gestační a žloutkový váček, ale emryo ještě ne. Takže nervy pořád do kola.
Další týden kontrola.
Tak se k vám přidávám. Dnes ráno jsem si dělala testíka a byly tam //. MS má ale být až za 4 dny. Tak uvidíme. ![]()
Taky jsem tu nová, s přítelem jsme se začli snažit o miminko před 3 měsícema 2 měsíce zpátky jsem měla spoždění a mysleli jsme si že už by konečně
a ono nic byla to 4.5 cm folikulární cysta za měsíc prskla a odešla s menstruací další měsíc mi jí vyvolali agolutinem a já začla brát femibion 800 a teď mám 5-denní spoždění ms příznaky taky
a hlavně včera odpoledne jsem si dělala tt a byl pozitivní čárka slaboulinká dnes ráno znovu a byl také pozitivní čárka ještě pořád slaboulinká zítra jdu k doktorce tak jsem zvědavá jestli něco bude vidět měla bych být 1 měsíc a 5 dní. Mám strach že je to falešný pozitiv moc si přejem miminko ![]()
Zdravím chci se zeptat přítelkyně bere prášky už čtvrtým měsícem…
poprve kdy je začala brát se ji hned dostavila krev asi díky práškum ale prvni menstruaci vynechala…
druhou už normálně měla a třetí měla taky nějakou tu krev… chci se zeptat muže být i přesto těhotna… v 2 měsící braní prásku jsme delali test a výšel 2× negativni test dělán v odpolednich hodinách…
bojim se toho že ta krev nebyla menstruace ale jen nějake uvolnování díky prášku…
po 3 mesících prášky změnila a ted užívá nové… ale nějak se ji zvětšilo briško… + mi řikala že má citlivé bradavky… a já s tím chci něco dělat do té doby dokud se to ještě dá… před týdnem jsme dělali test zase odpoledne a byl taky NEGATIVNI… přesto se ptám jestli být těhotná muže
plánovana další menstruace je za týden…
@michalpk píše:
Zdravím chci se zeptat přítelkyně bere prášky už čtvrtým měsícem…poprve kdy je začala brát se ji hned dostavila krev asi díky práškum ale prvni menstruaci vynechala…
druhou už normálně měla a třetí měla taky nějakou tu krev… chci se zeptat muže být i přesto těhotna… v 2 měsící braní prásku jsme delali test a výšel 2× negativni test dělán v odpolednich hodinách…bojim se toho že ta krev nebyla menstruace ale jen nějake uvolnování díky prášku…
po 3 mesících prášky změnila a ted užívá nové… ale nějak se ji zvětšilo briško… + mi řikala že má citlivé bradavky… a já s tím chci něco dělat do té doby dokud se to ještě dá… před týdnem jsme dělali test zase odpoledne a byl taky NEGATIVNI… přesto se ptám jestli být těhotná muže
@michalpk píše:
Zdravím chci se zeptat přítelkyně bere prášky už čtvrtým měsícem…poprve kdy je začala brát se ji hned dostavila krev asi díky práškum ale prvni menstruaci vynechala…
druhou už normálně měla a třetí měla taky nějakou tu krev… chci se zeptat muže být i přesto těhotna… v 2 měsící braní prásku jsme delali test a výšel 2× negativni test dělán v odpolednich hodinách…bojim se toho že ta krev nebyla menstruace ale jen nějake uvolnování díky prášku…
Pokud bere hormonální antikoncepci tak jak má, tak riziko těhotenství je nula nula prd. Doporučuji načíst základní infomace o hormonální antikoncepci, fungování ženského těla, těhotenství a příbvalových letáků těhotenského testu. Ten se dělá z ranní moči, pokud si chcete být maximálně jistí výsledkem.
Vitlivé bradavky může mít i při braní antikoncepce např. vlivem poklesu hormonů při sedmidenní pauze v braní léků. taktéž bříško - může být jen nafouklá, nebo ji zviolená HA úplně nesedla amohla přibrat. Jinak hned na začátku těhotenství opravdu břicho neroste.
@michalpk píše:
To se tak bojíte těhotenství, že ho hledáte i tam, kde není? Pokud jsou testy negativní a přítelkyně bere antikoncepci, tak je tam pravděpodobnost fakt minimální. Nejlépe to však vyloučí/potvrdí doktor
No spíš já jsem takový že se bojím jsem takový no… já vím že břicho neroste hned ze začátku těhotenstvi ale až cca ve 14 týdnu a pokud nějak otehotnela pred branim prásku coz je myslím nemožne protože antikoncepce se zacina brát pri konci menstruace tak by práve ted mela mit 14 týden a to mě uplně zarazilo a rozhodilo… ale diky za rady… řikal jsem ji at fiči k doktorovi a ona to je zbytečně a já se prám jeslti cití změny a ona ne potom mi večer řekne ale fakt mam vetsi bricho apod… a me takové veci dokážou rozhodit… ale řekl jsem ji ted že bez kecu povali k doktorovi zítra si to zjistit at je to 100%
vám děkuji za rady trochu jste me uklidnili… ![]()