Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@kate20 píše:
Dobry vecer,29.12 jsem dostala ms,29-30-31.1 jsem ms ocekavala jenze se nedostavila tak jsem si 5 dni po ms udelala test clearblue hnedka rano po probuzeni a ukazali se mi tam 2 carky, boli me prsa a svedi bradavky, jsem hodne unavena a ospala. Prosim o radu
A ty jsi nechtěla otěhotnět, je to pro tebe nepříjemná zpráva - že žádáš radu? Kolik ti je…?
@Nafrněná píše:
Sleduj zítra nejchytřejšího čecha a dej vědět pokud něco budeš vědět
Zdravím,
zvažte prosím, zda je nutné přispívat takovými komentáři. Vy se možná bavíte, ale diskusi to nijak neposune a zakladatelce nepomůžete.
Děkuji,
admin Monika
@admin píše:
Zdravím,
zvažte prosím, zda je nutné přispívat takovými komentáři. Vy se možná bavíte, ale diskusi to nijak neposune a zakladatelce nepomůžete.Děkuji,
admin Monika
hlavně, že když jsem k deníčku napsala něco o tom, že má maminka místo mozku kostku, tak jste to vesele sdíleli na twitteru ![]()
Je potřeba rozlišovat mezi legrací a osobním útokem. Smysl pro humor máte a fisher price kostka nás opravdu pobavila
, ale do takové diskuse nepatří.
Hezký večer,
admin Monika
Tak já tedy nevím, ale pokud někomu na testu vyjdou // a ptá se zde, jestli to může být těhotenství, tak to mi přijde taky trošku padlé na hlavu. Tak jasně, že asi může být, ale jak mi to máme vědět?
Dobrý den, prosím Vás co si myslíte je to jasné těhotenství? Bolí mě v podbříšku jako při menstruaci, ale testy mají 2 čárky…
@Smallbee Dvě čárky, pozitivní
Gratuluji ![]()
A ze začátku v podbřišku bolí ![]()
Bojim se, uz jsem o jedno tehotenstvi prisla, tak jsem trochu precitlivela, boli me totiz bricho jako pri menstruaci a porad litam n zachod..bylo by to 1. tehotenstvi tak jeste nevim jak to probiha..dnes jsem volala doktorce a objednala me pristi tyden v patek, to bude 6. týden tak snad uz pujde videt neco na UZ..mam spis dilema s tim, zdali to rici v praci, protoze delam zdr. sestru a taham se s tezkymi lidmi..nevim jestli to v praci rict uz ted, kdyz mi doktor pak rekne, ze nejsem tehotna nevim jak to vysvetlim..
@Smallbee Já bych určitě řekla, budou na tebe brát ohledy
já šla hned na neschopenku
Nejspis to bude asi nejlepsi rict, nez neco riskovat
achjo at uz je v patek a vse dobre dopadne..prijde mi to cekani jako straaasne dlouha doba
… dekuji vam
Ahoj všem
Chtěla bych se zeptat zkušených maminek na názor. To co zde píšu jsem si tak nějak dala dohromady v hlavě až včera večer…Mám zpožděnou MS cca 10 dní, nevím úplně přesně ale tak +-1den. V době, kdy měla začít jsme měla své typické příznaky - bolest v podbřišku, bolest zad, den před velká migréna. Sem tam bolest prsou ze strany. MS se však nedostavila. V době, kdy měla přijít jsem trpěla velkými průjmy, nejprve jsem si myslela, že jsem něco špatného snědla, když neustávaly, přičítala jsem to blížící se MS. Vzala jsem si pak živočišné uhlí a uklidnilo se to. Když se MS nedostavila, začaly mi však potíže další - zácpy, strašné nadýmání a včera při zapínání pásku jsem si všimla, že ho musím mít volněji. Celkově mám odjakživa trávení citlivější, ale takové potíže jako poslední měsíc jsem nikdy neměla. Před pár dny se mi zdál sen, že máme miminko, sice byl trochu fantasy
ale byl hodně živý. Dnes jsem snídala jablko, to jsem nesnídala ani nepamatuji, před pár dny jsem ho měla i na svačinu. Celkově na nic moc ale nemám chuť i když hlad mám. Měli jsme v práci slanější obědy, kolegové říkali, že je to trochu slanější, ale mě to přišlo jak kdybych snědla naráz několik pytlíků brambůrků. Na jednu stranu se cítím být i podrážděnější, ale na druhou stranu jsou mi jedno věci, které by mě běžně rozčilovaly. V noci se častěji budím, jsem celkově i taková vyspalejší, na budíka do práce se mi vstává mnohlem lépe. Doma nosím tílko, běžně by mi byla hrozná zima, teď je mi v něm akordá, až navečer se do mně dá zima. Cítím se tak nějak těžce (jako když mě břicho táhne dolů), mohla bych na wc prosedět celé dny, neustále mi škrundlá v břiše a nutkání na velkou. Na přelomu dubna a května jsme však měli cca týden trvající velké stresy, protože náš domácí mazlíček byl vážně nemocný a hodně nám na něm záleží. Na sex moc myšlenky tedy nebyly, ale asi 3× přece jen byly. Jsme spolu 13 let, nikdy jsem nebrala HA, manžel nikdy nepoužíval ochranu. Myslíte, že můj stav může být rekcí na stresy či to mohou být těhotenské příznaky? Manžel delší dobu mluví o tom, že by se mu mimi už líbilo, já se zatím až tak necítím, hlavně finančně, ale nějak by se to zvládlo. Byla bych prostě ráda za variantu kdybych byla i kdybych nebyla
Děkuji moc za názory. ![]()
Ahoj děvčata potrebovala bych slyset vase nazory…S přítelem jsme se nejakou dobu snazili o miminko, neslo to a tak jsem sla na gyndu aby me vysetrili zda jsem v poradku..doktorka mi doporucila nejaky vitaminy a upresnila mi kdy ovuluji…rekla ze kdyz do trech mesicu neotehotnim tak ze mi udela vysetreni na pruchodnost vajecniku… zacala jsem se smirovat s tim ze me operace nemine.. je to zhruba mesic a pul co jsem tam byla…tenhle mesic mam zpozdeni tyden, citliva prsa, pobolivani pod briskem jako pri MS..vcera mi to nedalo a udelala jsem si test jeste jsem si rikala ze nemuzu byt tehotna na testu se objevili dve zretelne carky… dneska rano jsem si udelala dalsi dva testy ptz jsem si myslela ze tamten muze byt vadny nebo ze jsem udelala neco spatne a ejhle zase oba pozitivni…takze mam 3 pozitivni tehu testy…je mozny ze by to po tech vitaminech slo tak rychle? Nejak tomu nemuzu uverit..