Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Zkušenost nemám, ale já slyšela že ne urychlit, ale že je potom porod snadnější.Nevim
Já mám s maliníkovým listím jen tu nejlepší zkušenost. Popíjela jsem ho poslední dva měsíce těhu. A dle mého názoru mi dost urychlilo porod
Četla jsem, že uvolňuje porodní cesty…
Občasné bolesti mi začaly v deset večer, jenže já hloupá prvorodička jsem si myslela, že mě jen bolí břicho a mám průjem ![]()
No, jenže mi pak kolem jedné v noci odešla hlenová zátka a nastaly kontrakce po 4 minutách. Tak jsem vzbudila rodinu a snažila se bolesti prodýchávat. Na předporodním kurzu mi radili, že jako prvorodička mám ještě tak 2 či 3 hodiny počkat… No, jenže za chvíli byli kontrakce po 2 minutách… Tak jsme radši jeli do porodnice. Přijeli jsme tam v půl třetí a ve čtvrt na čtyři se dcerka narodila ![]()
Při vstupním vyšetření jsem byla otevřená na 7 cm
za chvilku už na deset a malá měla dorotovanou hlavičku.. Takže jsem málem porodila na monitoru ![]()
Tolik má zkušenost, jen abych se přiznala, vůbec nevím kdy mi odtekla voda. Doma ne, na cestu do porodnice jsem si vzala vložku, ale ta byla suchá…
taky se pripojuji, tvoje pocity jsou naprosto normalni a ma je opravdu kazda, taky jsem to poznala, ani jsem si v te chvili neuvedomovala, ze je to o dost driv, proste jsem se probudila, zpivali ptackove, zacala tect plodovka a pak jsem mela za sebou cesticky az do porodnice, hrozne mi pomahalo chozeni, bude to znit asi divne, ale hrozne rada na porod vzpominam.
myslim že to opravdu poznáš.Ze mé tekla voda celkem dost.Jinak si myslim že když budeš mít pochybnosti,je lepší jet do porodnice.Maximálně tě pošlou zpět domů.Určitě bys nebyla první ani poslední.
Přeji rychlý porod a krásné zdravé mimi
Mam pred sebou jen poslednich par dni a taky mi brouzdalo hlavou,jestli vodu poznam a jake to vlastne je.Sem rada,ze sem tunasla toolik odpovedi.Je super,kdyz se lidi umi podelit o zkusenosti a je fakt,ze ste mne o5 trosku uklidnili ![]()
Taky moc rada chodim do vany a nedokazu si ji odpustit ani ted…posledni mesic.Tak jen doufam,ze mi voda nepraskne zrovna tam.No sem zvedava ![]()
mejte se ![]()
Jooo malem bych zapomnela! Malinikovy caj popijim uz par tydnu taky.Na eMiminku je otevrena diskuse i na jeho tema…doporucuju a pevne doufam,ze mi taky aspon trosku pomuze.Bylinky jsou bylinky ![]()
já to mám taky za pár a jsem ráda že jsem tu našla tolik odpovědí,je to super ![]()
Serfindo, neboj se, všechno bude v pořádku. Já měla tu samou obavu, chtěla jsem rodit ve Vrchlabí, a to jsem měla z domu 100 km, tak jsem samozřejmě řešila abych porod a odtok plodové vody poznala včas a do toho Vrchlabí to stihla. Každá to máme asi jinak, já žádný šplouchanec necítila, pomalinku mi začala voda odtékat, nejdříve to byl takový jakoby průhledný gelík, pak trochu do růžova, a pak průhledná voda. Plodovou vodu poznáš tak, že si vezmeš vložku, za chvíli potřebuješ další, pak další a další… Nakonec jsem jela do porodnice s ručníkem.
Porod není nic hrozného, bolí stahy a je dost nepříjemné, když máš pocit, že chceš tlačit, ale ještě je na tlačení moc brzy, jinak je to všechno příroda. Věř sama sobě a hlavně svému miminku. Užij si ho dokud ho máš ještě v bříšku, mě to bříško pak děsně chybělo. Říkej si, že porod zvládnete na jedničku a ono to půjde. Porod trvá jen pár hodin, to krásně zvládneš a hlavně to nádherňoučké, voňavoučké, dokonalé miminko stojí za to
.
Anonymni píše:
Slyšela jsem, že se dá urychlit porod popíjením čaje z maliníku,
nemáte s ním nějaké zkušenosti a nebo s nějakou jinou
alternativní metodou ?díky
Adria
Porod bych pokud možno neurychlovala. Každé tělo je jiné a tudíž každá potřebujeme jinou dobu na otevírání se. Maliník jsem pila také (mám ráda bylinky) a rodila jsem 10 hodin. Případně bych zkusila nějaká homeopatika.