Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Zeoli píše: Více
To je pěkná blbost. Jak podle doktorů tak podle vědců, samozřejmě. Statisticky si kuřáci a obézní na rakovinu zadělávají víc.
Pro nevěřící Tomáše.. Zhruba sedm tisíc pacientů si ročně v Česku vyslechne diagnózu rakoviny plic. Z 90 procent jsou to kuřáci. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne rakoviny plic, který připadá na neděli. Kolem pět a půl tisíce Čechů na plicní nádorové onemocnění každý rok zemře
@Sandra277 píše: Více
To nikdo nevyvrací. My reagujeme na nesmyslný kontext, kde byl onko pacient v téhle diskusi zmíněn.
@Kelsey1 píše: Více
Ne, nemáš pravdu. Přímo reaguji na Zoeli, která píše, Prosimtě. Rakovina v tom člověku buď je, nebo není, a životospráva na ni nemá žádný vliv., takže jednoznačně si myslí, že s tím životospráva nemá nic společného.
@Zeoli píše: Více
Podpořím tě, bláznům, kteří zpochybňují existenci geneticky podmíněné rakoviny, doporučuji třeba tento rozhovor, viz screenshot.
@krecik.dzungarsky píše: Více
Genetika v tomhle samozřejmě existuje. Kolegyně měla rakovinu prsu. Zatím naštěstí vyléčeno. Ale výsledek vyšetření je, že může kdekoli, kdykoli vyrašit znovu. Její dceru už hnali na genetiku. Dcera už má taky dvě malé dcery.
Kdopak tady nevěří, že je rakovina i dědičná? Povídej přeháněj. Podle mě nikdo. Ale je tu někdo, kdo jasně píše, že životospráva nemá vliv, což je kravina.
@Kelsey1 píše: Více
Genetiku tu ale nikdo nezpochybňoval, nebo snad jo?
Rakovina je VŽDY geneticky podmíněna. Rozdíl je v tom, jestli se člověk s tím špatným genem narodí nebo během života gen zmutuje, třeba vlivem životosprávy.
@Kipa22 píše: Více
neříkej
ale nikomu nevyhrožuju úslovím „kdybyste věděli, kdo já jsem“
![]()
@stinga píše: Více
A ty to také nevíš, co?
A pokud za tím vidíš vyhrožování, tak je jasné, že buď ti bylo vyhrožováno, nebo k tomu máš sklony, protože já tím chtěla říci, že jsem úplně někdo jiný, než si myslíte.
To mi je líto, že zažíváš takové chování. Omluvitelné to rozhodně není. Nahrávej si to a podávej stížnosti.
Tohle nemá nikdo právo říkat nahlas i kdyby si to myslel.