Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše: Více
V prve rade bych se objednala k rehabilitacnimu lekari na komplexni vysetreni, podle nej sam rozhodne, zda je nutne CT/MR, neurolog…a nastavi lecbu cilene.
Dale tebou popisovane obtize mohou spolu souviset. Potize se zaludkem mohou byt zpusobeny nadmernym kourenim. Urcite by to chtelo zacit se o sve telo lepe starat.
Hulíš jak fabrika a divíš se, že je ti špatně od žaludku? To vážně?
Nech se poslat k rehabilitačnímu lékaři. A omez kouření, nejen žaludek ti poděkuje.
Zkušenosti mám.
tinnitus pravého ucha, taky asi od zad… začalo koncem 1. těhotenství, už mě obtěžuje třetím rokem… taky mám dlouhodobé nevolnosti, nechutenství, asi hormonálního charakteru, nekouřím, 2 potraty během dvou let… držím palce,… oběhla jsem už pár fyzioterapeutů, nechala tam peníze,… a hučení v uších se mi neustále vrací… taky mi neřekli nic konkrétního, snad budeš mít větší štěstí
Nikotin, ale nejen ten, v e-cigaretách je jed! Intoxikace se projevuje nevolností a zvracením. Fakt to nekuřte, jde i o jiné chemikálie obsažené, do pití by si to lidi nedali, ale v cigárku klidně…
Tebou popisované žaludeční problémy jsem měla při dlouhodobém užívání silných léků na bolest. A to i přes to, že jsem k tomu měla zároveň psané ještě nějaké léky na ochranu žaludku, které tomu měli zabránit ![]()
Ahoj, jsem na tom dost podobně, taky mě hrozně bolí záda mezi lopatkami + krční páteř. Ale jsem objednaná k rehabilitačnímu lékaři a pak na fyzioterapii.
A ty nevolnosti mám každé ráno + jsem zvracela po ránu, třeba i venku na autobusové zastávce a podobně. Byla jsem na gastroskopii, kde se nic nenašlo a na sonu břicha, taky ok. Dostala jsem Controloc + Gapulsid na nějaký čas, už nezvracím, ale blbě mi po ránu bývá. A k tomu mám ještě pořád průjmy.
Kouřím taky, ale třeba 2 slimky denně a pár potáhnutí z elektronky. 700 popotáhnutí je hodně za den, jedna e-cigareta, pokud kouříš jednorázovky, tak má 18 mg (20) nikotinu na ml, přičemž toxická dávka nikotinu je 50 - 60 mg. Cigareta klasická obsahuje kolem 15 mg nikotinu, ale vstřebá se jen cca 1-3 mg. Zažívací problémy jsou časté u nadužívání nikotinu, takže bych to kouření se snažila omezit.
Nehul, nejspíš máš taky zánět žaludku, možná i helikobactera. Od toho ty nevolnosti. Měla bys cvičit na záda celkově a dělat stabilizační cviky na krční páteř (pískání). Jestli se nezměnil sluch, tak nádor na sluchovém nervu (a od toho to pískání) není. Tinitus je spojen se špatným prokrvením vnitřního ucha. Myslím, že nikotin prokrvení velmi zhoršuje…
Tinnitus i bolesti budou od páteře. Zejména krční páteř ten tinnitus dělá. A nevolnosti budou kombinace kouření a léku na bolesti.
doktor te leci pres chat GPT??? jak to, prosim, funguje?
CT ani MR patete nepotrebujes, staci RTG, RHB je krucialni. A naprava zlozvyku. Koureni ti huntuje zaludek.
Rehab. lékař popř. rovnou kvalitní fyzioterapeut.
Proč tak kouříš, co tím řešíš? Nějaký důvodto má. To ti napoví i ohl. těch nevolností.
Ahoj. Už skoro měsíc řeším bolesti zad. Byla jsem u lékaře, napsal mi pronto-flex spray( nebo nejak tak
), aulin a týden jsem brala mydocalm. Bolest začala v hrudní páteři… mezi lopatkami, pak se mi přesunula na pravou stranu, kde mě bolela lopatka a při blbém pohybu mě vystřelila bodavá bolest. Na pár dní se zdálo, že je klid, ale včera mě to chytlo pro jistotu na levé straně u lopatky a dnes jsem udělala pohyb kdy mě to vystřelilo až do levého lokte a od té doby mě to stále bolí… ( aulin lehce zabral). Do toho mi začalo pískat v levém uchu asi před 14 dny, na chvíli mi úplně zalehne až neslyším ale to je otázka půl minuty… byla jsem na ORL, po vyšetření ze strany otorinolaryngologa mi sdělil, že z ucha to není a že to může být ze zad ( nic o problému zad jsem mu neříkala, takže to fakt asi souvislost mít může). Dnes jsem si vyloženě vydupala od OL žádanku na rehabilitace. Myslíte, že by bylo vhodné třeba lpět na CT nebo MRI? Jsem po úrazu páteře který byl v roce 2018, ale nikdy jsem toto nezažila, aby mě to takto dlouho bolelo a bolel mě z toho až loket + ten problém s uchem.
Další problém… již přes dva měsíce řeším s OL nevolnosti. Těhotenství vyloučeno. UZ v pořádku, krev jen míííírně zvýšená jedna hodnota štítné žlázy a druhá hodnota lehce snížena - na to jsem dostala žádanku ať se na to mrknou na endokrinologii, jinak v krvi bylo vše ok. Dostala jsem pantomyl protože mě ze začátku pálila žáha a pořád jsem říhala ( říhám ale i teď) a do toho ještě beru večer famosan. Nemyslím si, že by to nějak pomáhalo. Gastroskopie se bojím, ale asi mi nic jiného nezbude. Nezvracím, stolici mám normální, ale je mi na zvracení a tlačí mě břicho a většinou jen večer. Přemýšlela jsem, a kouřím e-cigarety. Dokázala jsem vykouřit 700 potahů za den ( ano, je to hodně a už s tím i přestávám, protože jsem si uvědomila že to je fakt hodně a škodím tím sama sobě), tak mě napadlo, zda ty nevolnosti nemůžou být z toho nikotinu… ale nevím.
Prosim, nemyslete si, že jsem nějaký hypochondr, nejsem, řeším to s lékařem už delší dobu, ale můj lékař začal používat chatGPT a léčí mě přes to…. K jinému doktorovi se dostat dokážu, ale musela bych vše odvykládat od začátku a jakou léčbu mi předešlý doktor naordinoval.
Budu ráda, když mi k oboum problémům napíšete váš názor popřípadě zkušenosti