Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@warita píše:
a neni ta tvoje sestrenice nejaka trosku labilni? Tohle je hodne prehnana reakce.
Taky mi to tak přijde
Navíc na potrat svádět, že přibrala? ![]()
Výmluva dobrá, no…
@warita píše:
a neni ta tvoje sestrenice nejaka trosku labilni? Tohle je hodne prehnana reakce.
Nemyslím. Potrat není lehká věc, psychicky už vůbec. Jedna moje známá, když otěhotněla se 3 dítětem, manžel jí donutil k potratu. Dodnes nosí ultrazvukový snímek toho zárodku v peněžence a truchlí. Rozvod samozřejmě proběhl v zápětí.
@Niccinka stale ctu vase pripominky… 50% RIKA BEZ NA POTRAT 50% nech si to
@lopatka321 píše:
@Niccinka stale ctu vase pripominky… 50% RIKA BEZ NA POTRAT 50% nech si to
Co ta škola? Přemýšlela jsi o tom? Co ten individuál, šel by?
Milá zakladatelko, nabízím ti pomoc, přečti si prosím moji soukromou zprávu.
@Šmoulice píše:
Taky mi to tak přijdeNavíc na potrat svádět, že přibrala?
Výmluva dobrá, no…
To vis, v 17 byla na potratu, ted je ji tricet, nehýbe se, žere, necvici, ma jine spalování nez dite v pubertě, ale Jasne tam tu spojitost vidim ![]()
@Prosimklid píše:
To vis, v 17 byla na potratu, ted je ji tricet, nehýbe se, žere, necvici, ma jine spalování nez dite v pubertě, ale Jasne tam tu spojitost vidim
Jistě, že.
Ta spojitost tam určitě je ![]()
@Prosimklid @Šmoulice je mi z Vašich příspěvků fakt blivno. Potrat dokáže rozhodit nejenom psychiku, ale též tělo celkově, ale to lidi Vašeho smýšlení nikdy nepochopí.
@Evulina píše:
Já to myslela v celorepublikovém měřítku - když budeme mít samé VŠ v kancelářích, nebudeme mít řemeslníky a dělníky a prostě to bude nevyvážené a už nyní to tak začíná vypadat
To pro mě není důvod, proč bych měla jít dělat charitu za méně peněz a s větší dřinou. Je snad logické, že chce člověk spíš pohodlnější a lépe placenou práci.
@Jedna babička píše:
@Prosimklid @Šmoulice je mi z Vašich příspěvků fakt blivno. Potrat dokáže rozhodit nejenom psychiku, ale též tělo celkově, ale to lidi Vašeho smýšlení nikdy nepochopí.
Opravila bych to na něčí psychiku a něčí tělo - a zrovna to tělo krátkodobě a rozhodně ne ve smyslu, že by způsobil přibírání - pokud ovšem nemyslíš, že se stesku a depresí se někdo začne přežírat.
@warita píše:
a jak tedy skonci. Prosim podrióbny scenar.Jeste jednou shrneme: skolu dokoncenou nema, praci nema, narok na materskou nema, partnera, ktery by mel ochotu se postarat NEMA.
Takze kdo ji bude zivit? Anebo maminka anebo stat. A za danych okolnosti by byla blba, kdyby si o ty davky nezazadala.
V jine diskuzi jsem tuhle cetla, ze kdyz clovek nema narok na materskou, tak jde rovnou na rodicak, ten je povinne na 4 roky a po par mesicich bude zakladatelka pobirat rovnych 3000. Slysis to zakladatelko, budes mit rodicak 3000!!! Z toho tak zafinancujes plenky, pripadne UM a kosmetiku pro miminko.
Ale dejme tomu, ze maminka bude ochotna vypomoct a zakladatelka nejak prezije prvni 2-3 roky zivota ditete. Pujde si hledat praci a pri pohovoru se ji zeptaji na skolu: nema. Zeptaji se na dosavadni praxi: nema. Ale za to ma male dite, u ktereho se da pocitat s tim, ze bude non stop nemocne, tak jak deti byvaji, kdyz zacnou chodit do skolky. No, zamestnavatele se o ni doslova poperou!
Zakladatelko, tohle si JOOOO dobre rozmysli. Protoze stojis na hodne dulezitem rozcesti. Muzes dokoncit skolu, najit si praci a najit si solidniho partnera a pak si poridit dite, anebo si muzes poridit dite ted a zkomplikovat si zivot na dalsich 20 let.
@Imamother píše:
To pro mě není důvod, proč bych měla jít dělat charitu za méně peněz a s větší dřinou. Je snad logické, že chce člověk spíš pohodlnější a lépe placenou práci.
Přesně tak, vím, že ti co VŠ nemají a rádi vykřikují, že ji udělá každý, se nemusí bát. Nikdy nebudou všichni schopni dostudovat, naopak - jsou lidi, co se na VŠ nedostanou (ani opakovaně), takže nemám strach, že by zde bylo 10mil vysokoškoláků. Už kvůli kapacitě a množství univerzit.
@Prosimklid A i kdyby bylo, tak co? Budu ráda obklopená vzdělanými lidmi. Pořád tu máme o dost méně vysokoškoláků, než je běžné na Západě.
@Prosimklid neni to pravda. o par pripadech ze sveho okoli vim a znam dobre jejich lecbu. a zadna deprese to skutecne neni. jen nemam chut detailne takovym lidem kteri se opravdu nechutne navazi do druheho aniz by o tom sami neco vedeli vysvetlovat