Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Tak to se mylis. I maturanti mohou studovat v sekci celoživotního vzdělávání pri univerzitách. Ja jsem se díky tomu dostala s peti detmi na vysokou skolu, byla jsem pripravena na prijimacky dle jejich skript.Jsou pozice, které bych mohla vykonávat uz teď.I tva kamaradka se může dale vzdělávat a profesně růst. Otazkou je, jestli by se ji chtelo, kdyz uz ma dobrou práci. A studium pri praci je tisickrat náročnější nez s detmi na RD.
Já myslím růst ve smyslu peněz v práci nebo v rámci nějakých nových pozic. Prostě jsou určité pozice v její firmě, kam už se nedostane.
@Evulina Jasně, protože řemeslo je tak úžasná věc. Hlavně když ti je 60 let a do důchodu stále daleko.
@Imamother je pravda, ze prace typu pokrývac nebo zedník se ve vyšším veku delaji hůř nez kdyz je nekdo lekar. Nehlede na huntovani tel-i kadernice podle me neni zdravi prospěšná prace.
@Šarlota4 píše:
Ale no tak. Me je celkem burt jestli si jej zakladatelka necha nebo ne preci. Dokonce chapu nazory proc si ho nechat, ale zaroven me desi kolik lidi je ochotny vedome vychovavat dite v chudobe. Samozrejme soudim dle informaci, ktere jsme zde dostaly. A to je potencialni matka bez penez, partnera, skoly, bytu, pomoci, zavisla pouze na davkach a pomoci ostatnich. Dat diteti rozumny standard a zazemi neni jen tak. To dobre vis.
Jenže to není často tím že rodiče mají děti, kdy je mají atd. Kolik rodičů vychovává děti ve špatném prostředí a není jim 17 let ![]()
Proč by zakl. nutně musela skončit na dávkách? Nemusí.
@Anna766 píše:
Jenže to není často tím že rodiče mají děti, kdy je mají atd. Kolik rodičů vychovává děti ve špatném prostředí a není jim 17 let
Proč by zakl. nutně musela skončit na dávkách? Nemusí.
a jak tedy skonci. Prosim podrióbny scenar.
Jeste jednou shrneme: skolu dokoncenou nema, praci nema, narok na materskou nema, partnera, ktery by mel ochotu se postarat NEMA.
Takze kdo ji bude zivit? Anebo maminka anebo stat. A za danych okolnosti by byla blba, kdyby si o ty davky nezazadala.
V jine diskuzi jsem tuhle cetla, ze kdyz clovek nema narok na materskou, tak jde rovnou na rodicak, ten je povinne na 4 roky a po par mesicich bude zakladatelka pobirat rovnych 3000. Slysis to zakladatelko, budes mit rodicak 3000!!! Z toho tak zafinancujes plenky, pripadne UM a kosmetiku pro miminko.
Ale dejme tomu, ze maminka bude ochotna vypomoct a zakladatelka nejak prezije prvni 2-3 roky zivota ditete. Pujde si hledat praci a pri pohovoru se ji zeptaji na skolu: nema. Zeptaji se na dosavadni praxi: nema. Ale za to ma male dite, u ktereho se da pocitat s tim, ze bude non stop nemocne, tak jak deti byvaji, kdyz zacnou chodit do skolky. No, zamestnavatele se o ni doslova poperou!
Zakladatelko, tohle si JOOOO dobre rozmysli. Protoze stojis na hodne dulezitem rozcesti. Muzes dokoncit skolu, najit si praci a najit si solidniho partnera a pak si poridit dite, anebo si muzes poridit dite ted a zkomplikovat si zivot na dalsich 20 let.
@warita píše:
a jak tedy skonci. Prosim podrióbny scenar.Jeste jednou shrneme: skolu dokoncenou nema, praci nema, narok na materskou nema, partnera, ktery by mel ochotu se postarat NEMA.
Takze kdo ji bude zivit? Anebo maminka anebo stat. A za danych okolnosti by byla blba, kdyby si o ty davky nezazadala.
V jine diskuzi jsem tuhle cetla, ze kdyz clovek nema narok na materskou, tak jde rovnou na rodicak, ten je povinne na 4 roky a po par mesicich bude zakladatelka pobirat rovnych 3000. Slysis to zakladatelko, budes mit rodicak 3000!!! Z toho tak zafinancujes plenky, pripadne UM a kosmetiku pro miminko.
Ale dejme tomu, ze maminka bude ochotna vypomoct a zakladatelka nejak prezije prvni 2-3 roky zivota ditete. Pujde si hledat praci a pri pohovoru se ji zeptaji na skolu: nema. Zeptaji se na dosavadni praxi: nema. Ale za to ma male dite, u ktereho se da pocitat s tim, ze bude non stop nemocne, tak jak deti byvaji, kdyz zacnou chodit do skolky. No, zamestnavatele se o ni doslova poperou!
Zakladatelko, tohle si JOOOO dobre rozmysli. Protoze stojis na hodne dulezitem rozcesti. Muzes dokoncit skolu, najit si praci a najit si solidniho partnera a pak si poridit dite, anebo si muzes poridit dite ted a zkomplikovat si zivot na dalsich 20 let.
pravdivé.
@Niccinka píše:
Pořád lepší, když si to dítě nechá teď, než aby pak jako starší měla problémy s otěhotněním a zabít vlastní dítě může jenom sadista…
Nemusi ji byt 35, az bude chtit otehotnet. 25 bohate staci a je nepravdepodobne, ze by ve 25 nemohla otehotnet.
@Niccinka píše:
Jéžiš, tak si najde nějakýho jinýho zaopatřenýho chlapa a má pokoj. Kdo říká, že musí bejt nutně matka samoživitelka? Krom toho, když neuvede otce, na porodný má jako svobodná matka nárok a může si i něco třeba přivydělat.@warita
Tohle neni Pretty woman nebo mas pocit, ze zajištěny, dejme tomu manažer, si hodlá hledat mezi nactiletymi matkami? Jakoze by se Boháč zamilovat zrovna do mlade holky s cizím ditetem? Nebo si radsi najde o deset let starsi holku a bude s ni mit dite vlastní?
@Niccinka píše:
@Janiiska Přesně.. řešej tady totální hov.na, když stejně nekomunikuje
A ty ses musela honem honem přidat, že?
![]()
@cecetka píše:
@Evulina Ano. A jake mas vzdelani ty?
Proč? SŠ..Ale kancelařina mě nebavila, šla jsem raději prodávat do obchodu, to mě bavilo mnohem víc.
@Imamother píše:
@Evulina Jasně, protože řemeslo je tak úžasná věc. Hlavně když ti je 60 let a do důchodu stále daleko.
Já to myslela v celorepublikovém měřítku - když budeme mít samé VŠ v kancelářích, nebudeme mít řemeslníky a dělníky a prostě to bude nevyvážené a už nyní to tak začíná vypadat ![]()
@warita píše:
Nemusi ji byt 35, az bude chtit otehotnet. 25 bohate staci a je nepravdepodobne, ze by ve 25 nemohla otehotnet.
Sorry, ale moje sestřenice je příkladem toho, že opravdu nemůže. Potrat jí totálně doživotně odrovnal, fyzicky i psychicky. Neříkám, že se to musí zakladatelce stát, ale prostě může. Potrat není brnkačka a hned hurá, jede se dál.
Příspěvek upraven 02.08.17 v 21:03
@Niccinka píše:
@Prosimklid Milá zlatá, kde žiješ? Jak si asi myslíš, že to v dnešní době dělají svobodné matky? Snad víš, jaká je dnešní doba, že si ženská nabalí chlapa jen kvůli penězům, aby nemusela makat a on jí pak za sex zásobuje penězma.. Takže jí bohatě stačí, když si najde nějakýho chlapa, kterýmu bude prostě dávat a peníze mít bude. Takhle to dělá dneska snad každá matka, která nemá jak se o to dítě postarat… Dneska to je úplně normální, mít chlapa jen pro prachy… Já osobně takový ženský nemám ráda, ale nás těch, který si vážej chlapa a jsou s ním z lásky je vyloženě málo. Takže nevím odkud jsi spadla, ale v dnešní době se ani není čemu divit
Co to čteš za literaturu prosím tě? ![]()
@warita píše:
a jak tedy skonci. Prosim podrióbny scenar.Jeste jednou shrneme: skolu dokoncenou nema, praci nema, narok na materskou nema, partnera, ktery by mel ochotu se postarat NEMA.
No vidím žes to rozvrhla na 20 let. Ptala jsem se zakladatelky co škola? To mi přijde důležité. Neodpovídá. No nic. Že by to mohlo dobře dopadnout? Mohlo? To by se ale muselo chtít. A jde to i bez dávek, věř.
@Niccinka píše:
@Anna766 A co vy ste za jeptišky že žijete v klášteře že nevíte jaká je doba?? ste z roku 1920 nebo co?? snad víte jak to dneska chodí ne?? Dneska snad každej mladej chlastá hulí, píchá si drogy a šoupe za prachy… Tak nechápu odkud vy ste:D vám je tak 12 ne?
Trochu oprsklá ne?