Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mně připadá, že @Šmoulice má trauma z prodělaného umělého potratu, jinak si nedovedu moc vysvětlit, tu její zlobu vůči jakémukoli plodu, který přišel možná trochu nečekaně.
@eva valoi píše:
Mně připadá, že @Šmoulice má trauma z prodělaného umělého potratu, jinak si nedovedu moc vysvětlit, tu její zlobu vůči jakémukoli plodu, který přišel možná trochu nečekaně.
Zlato já jsem na potratu nikdy nebyla
Smůla co?
Víš co znamená myslet ![]()
No, koukám na diskuzi, tak asi takhle, já jsem celkem proti potratům a to dost, ovšem v demnácti letech, stěží se základkou, bez peněz, bez vážného vztahu, s otcem, který je starý, zadlužený, nestará se ani o další dvě malé děti, v tvé situaci bych pravděpodobně šla na potrat. Obavy o neplodnost kvůli potratu, to by byla ta poslední věc, co by mě trápila. Když ti pomůžou vaši, dítě asi zvládneš, ujasni si pouze to, co chceš ty, na nikom a ničem jiném nezáleží, rozhodni se, jestli dítě ne, tak potrat bez obav o další těhotenství, jestli dítě ano, začni řešit jak nejlépe. Ale nejdřív se ty sama bez ohledu na ostatní rozhodni, jestli dítě ano nebo ne.
@Šmoulice píše:
Nebuď radikální![]()
![]()
Přece je tolik jiných možností
klidně ať mě někdo za radikála vyhlásí… pokud se tak nazývá střízlivá úvaha (ještě jednou opakuji z toho, co bylo napsáno), pak jsem s tím nemám problém ![]()
@neila píše:
klidně ať mě někdo za radikála vyhlásí… pokud se tak nazývá střízlivá úvaha (ještě jednou opakuji z toho, co bylo napsáno), pak jsem s tím nemám problém
Se podívej jakej hon tady probíhá ![]()
Kdyby se to stalo mojí dceři, vychovávala bych vnouče do doby, než se dcera sama postará. Podmínka by byla, že bude řádně studovat.
V teto situaci mi prijde UPT asi jako nejrozumnejsi reseni. Devce je mlade, ma pouze zakladni vzdelani, bez penez, otec jiz dve deti ma (takze financni podpora asi nic moc), jeho reakce je vlazna a moc se do toho nehrne..
Podpora maminky je moc hezka, je fajn, ze v ni ma zakladatelka podporu, ale take asi nebude nekonecna, musi chodit do prace a jiste ma svuj zivot. A pokud uvazujeme do budoucna, i kdyby dostudovala (coz predpokladam), o maminku maleho ditete bez praxe se zamestnavatele neperou. Bohuzel je to realitou.
Dceru bych samozrejme nevyhodila, postarala bych se, ale stestim bych nejasala.
Pokud bych měla podporu a pomoc rodičů, miminko bych si nechala. Byla jsem v podobné situaci, akorát mi bylo o trochu více, ikdyž taktéž bez jakéhokoliv příjmu, vlastního bydlení, partnera,…mamka mi nakoupila vše pro malého a moc mi pomohla. V pár měsících syna jsem si našla přítele, který přijal syna za svého, sestěhovali jsme se, ukončil školu a našel si práci, aby nás uživil. Nakonec jsme se vzali, máme spolu další miminko a prvního syna manžel osvojil a po svatbě mají i stejné příjmení. Na začátku jsem také neměla nic a teď mám všechno
Budeš muset zabojovat pokud si miminko necháš, není to jednoduché být na všechno sama, ale věřím, že i tebe pak čeká šťastný konec ![]()
Holka, pokud ti pomůže máma, tak bych na potrat nešla. Co tvůj tatínek?
@lopatka321 Co máš dělat nenapíšu, ale napíšu ti náš příběh:) Já byla neplánovaně těhotná v 17ti, v druháku. Nakonec jsme se rozhodli miminko si nechat
Neměli jsme vůbec ale vůbec nic (manžel tenkrát končil školu) Všechny logické důvody mluvily pro potrat, bydlení, finance atd( i jsem to vždycky říkala, že bych na potrat šla a „nekazila“ si život, teď už věřím, že dítě život nekazí a nezkazí, za mě je to jednoduše sobectví co se mi teď hodí a co ne) ale najednou to rozhodnutí nebylo tak snadné, nešlo už jen o mě…a všechny argumenty se oproti smrti človíčka na druhé straně zdály jaksi malicherné (viz nemůžu mu dopřát tábor, dovolené věci, tak mu raději nedopřeju ani život?
a na tábor taky nepojede dřív jak za 7-10 let že
ono člověk může mít i zázemí a najednou se ocitne na mizině, vypukne válka a co já vím
, tak taky nepůjdu děti, které máme odpravit do lesa aby nestrádaly )…Chtělo by se napsat, že první roky byly těžké, ale s tím kopcem štěstí nějak nebyly
Museli jsme vybojovat spoustu věcí, vlastní bydlení, práci, počítali jsme každou kačku…Ale všechno to bylo k dobrému, naučilo nás to dospělosti, samostatnosti, zodpovědnosti, fin. gramotnosti a i umění si něco odříct, což se dnes moc nenosí
Ono život se nemá žít tak aby to bylo snadné, ale tak aby to bylo správné…Dnes je Dceři 18 let
Je krásná, úžasná, skvělá, pokorná, chodí na průmyslovku a je to pýcha našeho srdce a náš život obohatila tak, jak by to nedovedla 8× objetá zeměkoule
za tři roky jsme k ní ještě pořídili už plánovaně bráchu
školu jsme dodělala a na dovolené jsme jezdili už s dětmi:) když byly starší, klidně jsme mohli cestovat už sami, zatímco by byli u babiček, ale nám se už bez nich jaksi nechtělo
za pár let jsme s k nim plánovaně pořídili ještě dva kousky, takže máme doma čtyři nejstarší je 18 nejmladší 2 ![]()
jen Edit : Nežijeme nijak asoc. máme dvě auta, nový dům, dětem můžeme dopřát…přesto že na začátku jsme měli velké „H“ dnes by mohla dcera na jakoukoliv školu kterou by chtěla nebo výlet…jak si teď poradí se svým životem začíná být víc na ní než na nás, ale já jsem ráda, že jsme jí tu šanci dali
![]()
@Anonymní píše:
Pokud bych měla podporu a pomoc rodičů, miminko bych si nechala. Byla jsem v podobné situaci, akorát mi bylo o trochu více, ikdyž taktéž bez jakéhokoliv příjmu, vlastního bydlení, partnera,…mamka mi nakoupila vše pro malého a moc mi pomohla. V pár měsících syna jsem si našla přítele, který přijal syna za svého, sestěhovali jsme se, ukončil školu a našel si práci, aby nás uživil. Nakonec jsme se vzali, máme spolu další miminko a prvního syna manžel osvojil a po svatbě mají i stejné příjmení. Na začátku jsem také neměla nic a teď mám všechnoBudeš muset zabojovat pokud si miminko necháš, není to jednoduché být na všechno sama, ale věřím, že i tebe pak čeká šťastný konec
Konečně něco pozitivního
Ať se ti daří i v budoucnu ![]()
@Anonymní píše:
@lopatka321 Co máš dělat nenapíšu, ale napíšu ti náš příběh:) Já byla neplánovaně těhotná v 17ti, v druháku. Nakonec jsme se rozhodli miminko si nechatNeměli jsme vůbec ale vůbec nic (manžel tenkrát končil školu) Všechny logické důvody mluvily pro potrat, bydlení, finance atd( i jsem to vždycky říkala, že bych na potrat šla a „nekazila“ si život, teď už věřím, že dítě život nekazí a nezkazí, za mě je to jednoduše sobectví co se mi teď hodí a co ne) ale najednou to rozhodnutí nebylo tak snadné, nešlo už jen o mě…a všechny argumenty se oproti smrti človíčka na druhé straně zdály jaksi malicherné (viz nemůžu mu dopřát tábor, dovolené věci, tak mu raději nedopřeju ani život?
ono člověk může mít i zázemí a najednou se ocitne na mizině, vypukne válka a co já vím
, tak taky nepůjdu děti, které máme odpravit do lesa aby nestrádaly )…Chtělo by se napsat, že první roky byly těžké, ale s tím kopcem štěstí nějak nebyly
Museli jsme vybojovat spoustu věcí, vlastní bydlení, práci, počítali jsme každou kačku…Ale všechno to bylo k dobrému, naučilo nás to dospělosti, samostatnosti, zodpovědnosti, fin. gramotnosti a i umění si něco odříct, což se dnes moc nenosí
Ono život se nemá žít tak aby to bylo snadné, ale tak aby to bylo správné…Dnes je Dceři 18 let
Je krásná, úžasná, skvělá, pokorná, chodí na průmyslovku a je to pýcha našeho srdce a náš život obohatila tak, jak by to nedovedla 8× objetá zeměkoule
![]()
školu jsme dodělala a na dovolené jsme jezdili už s dětmi:) když byly starší, klidně jsme mohli cestovat už sami, zatímco by byli u babiček, ale nám se už bez nich jaksi nechtělo
za pár let jsme s k nim plánovaně pořídili ještě dva kousky, takže máme doma čtyři nejstarší je 18 nejmladší 2
jen Edit : Nežijeme nijak asoc. máme dvě auta, nový dům, dětem můžeme dopřát…přesto že na začátku jsme měli velké „H“ dnes by mohla dcera na jakoukoliv školu kterou by chtěla nebo výlet…jak si teď poradí se svým životem začíná být víc na ní než na nás, ale já jsem ráda, že jsme jí tu šanci dali![]()
@Anonymní píše:
@lopatka321 Co máš dělat nenapíšu, ale napíšu ti náš příběh:) Já byla neplánovaně těhotná v 17ti, v druháku. Nakonec jsme se rozhodli miminko si nechatNeměli jsme vůbec ale vůbec nic (manžel tenkrát končil školu) Všechny logické důvody mluvily pro potrat, bydlení, finance atd( i jsem to vždycky říkala, že bych na potrat šla a „nekazila“ si život, teď už věřím, že dítě život nekazí a nezkazí, za mě je to jednoduše sobectví co se mi teď hodí a co ne) ale najednou to rozhodnutí nebylo tak snadné, nešlo už jen o mě…a všechny argumenty se oproti smrti človíčka na druhé straně zdály jaksi malicherné (viz nemůžu mu dopřát tábor, dovolené věci, tak mu raději nedopřeju ani život?
![]()
za pár let jsme s k nim plánovaně pořídili ještě dva kousky, takže máme doma čtyři nejstarší je 18 nejmladší 2
jen Edit : Nežijeme nijak asoc. máme dvě auta, nový dům, dětem můžeme dopřát…přesto že na začátku jsme měli velké „H“ dnes by mohla dcera na jakoukoliv školu kterou by chtěla nebo výlet…jak si teď poradí se svým životem začíná být víc na ní než na nás, ale já jsem ráda, že jsme jí tu šanci dali![]()
Tohle ale napíše každá, která si dítě nechá, že to bylo dobře a nedat jí život by bylo špatné atd., ale když to dítě nemáš, tak jaksi nemáš s čím porovnávat, zato ty si nedokážeš po 18 letech představit ji nemít. A být zdravě sobecký je normální a zdravé - naopak obětovat se pro kohokoliv v míře než normální je nezdravé a patologické. Doporučuji ti Učebnici sebelásky, aby si pochopila některé souvislosti. Sobecké je nemít dítě v 25, protože by ti zkazilo postavu a pár let bys nemohla na Seychely, nemít dítě v 17, protože podmínky jsou dost mizerné, není sobectví!
Je tady i možnost dát dítě k adopci!!! Proč hned potrat! Spousta lidí na miminko čeká, prosím aspoň to zvaž!