Jsem v depresi

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33278
28.10.14 10:14

@sad 1 Jj, taky mě to doma nebavilo a šla jsem pracovat v 7 měsících malého, protože jsem prostě potřebovala akční prostředí a intelektuální stimulaci, kterou Ti prostě kojenec ani matky na pískovišti neposkytnou. A čekám teď plánované druhé. :)
Taky tu otevřeli nové MC, které mi bude vyhovovat víc, než to, kam jsem chodila chvilku s malým (tam to bylo fakt jen o dětech, navíc pro tak malé prcky skoro nic neměli, to nové centrum pořádá i různé semináře a mají „kurzy“ pro děti již opravdu od miminek). Takže sen na druhou mateřskou už i svým způsobem těším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
28.10.14 10:32

Taky bych řekla, že je to tak, že až bude mimísek, nebudeš mít na takovýhle myšlenky ani čas. Tobě totiž z toho, co píšeš, prostě chybí ze všeho nejvíc partner. Možná by bylo dobré, kdyby se poohlídl po práci někde poblíž a nemusel Tě (vás) opouštět na celý týden. Teď do porodu si zkus najít něco, co Tě zabaví. Nevím, mně to opravdu „zavání“ depresí, ony ty hormony jsou pěkný potvůrky.
A holky - pokud nemá auto, tak ono na vsi těžko nějaké mateřské cetnrum najde. Ta jsou ve městech, my na vsi, pokud jsme nepojízdné, to máme opravdu trochu složitější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
785
28.10.14 10:43

Ahoj. O tom jestli dostaneme depresi, rozhodují kromě vrozených vloh jěště dvě věci. Naučená bezmoc, když zjistíš, že tvá snaha nikam nevede. Druhým prvkem je očekávání horší budoucnosti. Někteří lidé mají problém představit si podrobněji budoucnost, a pokud se jim to podaří, je to pesimistické. Nejlepší prevence proti depresi je mít smysl života. Když se setkáš s bezmocí, máš kompas, podle kterého můžeš pokračovat. V tvé situaci by bylo dobré dodržovat řád a zdravé pravidelné návyky. Pokud to jenom trochu jde, vyhýbej se opakovaného stresu.Na neúspěchy, ztráty a porážky každý reaguje alespoň dočasnou bezmocí. Na těžké depresivní poruchy a vrozené sklony k dedresím je zapotřebí odborná pomoc. Mateřství je zázrak, začni bojovat s bezmocí a změň svůj život k obrazu svému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
28.10.14 10:45

@Lady4 Hezky napsáno. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
28.10.14 10:59

Nejsi v depresi, jen se prostě nudíš. Doteď tě vždy někdo nebo něco zabavilo, teď je řada na tobě, aby sis našla, co tě doopravdy naplňuje. Abys poznala sebe, jaká jsi, jaké máš touhy a potřeby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
785
28.10.14 11:06

@pampalin Děkuji,zakladatelka se nemá za co stydět, tyto pocity zažíva občas každý. Kompas se sekne, ale stojí před výzvou mateřství a její silné stránky by měly začít bojovat a ne chřadnout. Bezmoc je potvora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.10.14 11:54

Ja sem bohuzel o praci prisla jinak bych taky chtela zacit pracovat po te materske, klidne ten 7 mesic. Ale kam dat pak dite? A navic, nevim zda by me nekdo chtel vubec zamestnat a jak pak hledat praci, nebo ji ted hledat s tim zda me vemou za tech par mesicu? Ja poradne nevim jak to udelat ale promylsim to

• Citovat
  • Upravit
33278
28.10.14 12:02

Tak pro takhle malé dítě (těch 7 měsíců) v ČR opravdu institucionální hlídání moc není. I soukromé jesle/školky berou většinou od roka a půl. Takže buď platit soukromou chůvu, mít hlídací babičku či jiného příbuzného nebo na rodičovskou může nastoupit tatínek (náš případ).
Před hledáním práce si nejdřív srovnej v hlavě, jak zajistíš hlídání dítěte. Až to budeš mít „pořešené“, pak teprve začni hledat práci - při pohovoru vůbec nemusíš uvádět, že máš malé dítě (pokud nebudeš očekávat nějaké úlevy).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.10.14 12:04

Zdravim vsechny, predem se omlouvam za anonym…Ale stydim se za sebe sem rok vdana a cekame ted miminko, hrozne se na malou tesim ale s manzelem to moc neklape ja se kvuli tezkymu tehotenstvi musela vzdat vseho(mam klid na luzku)zatim co partner se stastne vida s kamosema a meni ted praci a misto toho abych byla za nej stastna sem nastvana mam hroznej vztek ze sem se vseho vzdala a on to nevidi:( omluvam se ze narusuji diskusi :( sem strasna manzelka

• Citovat
  • Upravit
4336
28.10.14 12:09
@Anonymní píše:
Zdravim vsechny, predem se omlouvam za anonym…Ale stydim se za sebe sem rok vdana a cekame ted miminko, hrozne se na malou tesim ale s manzelem to moc neklape ja se kvuli tezkymu tehotenstvi musela vzdat vseho(mam klid na luzku)zatim co partner se stastne vida s kamosema a meni ted praci a misto toho abych byla za nej stastna sem nastvana mam hroznej vztek ze sem se vseho vzdala a on to nevidi:( omluvam se ze narusuji diskusi :( sem strasna manzelka

Nejsi strašná manželka! Holky, uvědomte si, že dítě vám opravdu úplně obrátí život na ruby. Prostě už nebudete na prvním místě Vy, ale vždycky jen a jen dítě. Ale tohle je na mateřství přeci to nejkrásnější!!! :srdce: :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33278
28.10.14 12:17

Nejsi strašná manželka. Jen jsi frustrovaná, protože jsi to ty, která odnáši „slasti“ těhotenství a mateřství a zřejmě se Ti nedostává od manžela podpory a pocit, že Tě chápe a je s tebou v tomhle pro tebe obtížném období.
Máš pocit že jsi to jen ty, kdo dává a obětuje. To je v každém vztahu problém, ať už je příčinou cokoliv. Nikdo není uzpůsobený na to jen dávat, chce taky občas „brát“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
785
28.10.14 12:19

Práce tvoří jenom část našeho smyslu života, teď čekáš miminko a mateřství je ta nejmysluplnější práce na světě. Až se Ti dětátko narodí, budeš prožívat mateřskou lásku cit nejvyšší. Dětí bude navždy součástí tebe a tvého přítele. Přehodnoť své životní téma ve svůj smysl života. Tvoje výzva je mateřství a pak svoji energii vlož do tohoto smyslu. Můžeš být šťastná dlouhodobě bez ohledu na jakékoliv krátkodobé výkyvy i zdravotní problémy. Úspěchy a pracovní pády budou najednou malé v porovnání s velikostí smyslu života a tvé nové životní výzvě-mateřství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.10.14 12:21

@pampalin jo to ja vim mozna to bude jiny az malicka bude venku, prijdu si hrozne sama:( a nejvic me trapi to ze manzel kterej mi rozumnel tak je ted tak otazenej, mam strach ze me treba zacne podvadet jelikoz sme spolu nespali uz asi mesic(mam zanet, takze nemuzu)a abych rekla pravdu na sex chut ani nemam mam strach omalou a sem na to sama…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.10.14 12:23

@Svistice dekuju!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.10.14 12:29

@Lady4
na materstvi se moc tesim a i manazel se na malou tesi. Akorat kdyz sme se rozhodovali pro dite sem necekala ze na to budu sama a ze jen ja budu do toho davat. mozna se az moc lituju ale napr"dneska sel do prace a volal mi a nezepta je se jak mi je ale vypravi jen o kamosovi s prace.asi bych uz mela vyhledat odbornou pomoc :zed:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky