Jsem v depresi

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
28.10.14 12:29

@Lady4
na materstvi se moc tesim a i manazel se na malou tesi. Akorat kdyz sme se rozhodovali pro dite sem necekala ze na to budu sama a ze jen ja budu do toho davat. mozna se az moc lituju ale napr"dneska sel do prace a volal mi a nezepta je se jak mi je ale vypravi jen o kamosovi s prace.asi bych uz mela vyhledat odbornou pomoc :zed:

• Citovat
  • Upravit
Electrolux_EHM_4400
28.10.14 12:33
@Anonymní píše:
@Lady4
na materstvi se moc tesim a i manazel se na malou tesi . Akorat kdyz sme se rozhodovali pro dite sem necekala ze na to budu sama a ze jen ja budu do toho davat. mozna se az moc lituju ale napr"dneska sel do prace a volal mi a nezepta je se jak mi je ale vypravi jen o kamosovi s prace.asi bych uz mela vyhledat odbornou pomoc :zed:

Nezapomen mu ho pak davat i kojit :roll:

• Citovat
  • Upravit
33196
28.10.14 12:37

@Lady4 S tímle tvrzením bych byla velmi opatrná. Ne každá zažívá po porodu euforii z mimina a mateřství. O to víc se mohou cítít zoufale, opuštěně a nepochopeně, protože si vztah k dítěti a své nové životní roli teprve potřebují vybudovat.
Za sebe nemůžu říct, že by dítě bylo mým smyslem života (ano, je priorita, ale ne smysl) a že bych lehce hodila za hlavu všechno, co je pro mě důležité, na úkor dítěte.
Smyslem života je pro mě život žít, být spokojená, ne ho jen nějak prožít či dokonce přetrpět (i kdyby to mělo být ve jménu často idealizovaného mateřství).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
785
28.10.14 12:39

Odbornou pomoc vyhledá občas každý. Není se za co stydeť. Mám kamarádku, která mi vždy ukáže cestu ze slepé uličku. Bez ní bych tu asi už nebyla a ona to má stejně jako já. Z malérů se taháme vzájemně. Držím ti palce, ať se vše srovná a najdeš klid. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.10.14 12:41

@Electrolux_EHM_4400
takhle to neni jen ted kdyz nastalikomplikace tak me mrzi ze sem na to sama nemuzu snim o tom mluvit prece nechci aby u me bylnonstom jen trosku zajmu, co je na tom tak strasnyho?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.10.14 12:43

@Lady4
dekuju :hug: myslim ze nejvetsi klid bude az uz budu mit malickou u sebe :srdce:

• Citovat
  • Upravit
785
28.10.14 12:53

@Electrolux_EHM_4400 Píši v češtině, jestli nevadí. O kojení jako muž nevíš nic, tak si vyber jinou diskuzi. Tvá poznámka je OT od tématu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Electrolux_EHM_4400
28.10.14 13:03
@Svistice píše:
@Lady4 S tímle tvrzením bych byla velmi opatrná. Ne každá zažívá po porodu euforii z mimina a mateřství. O to víc se mohou cítít zoufale, opuštěně a nepochopeně, protože si vztah k dítěti a své nové životní roli teprve potřebují vybudovat.
Za sebe nemůžu říct, že by dítě bylo mým smyslem života (ano, je priorita, ale ne smysl) a že bych lehce hodila za hlavu všechno, co je pro mě důležité, na úkor dítěte.
Smyslem života je pro mě život žít, být spokojená, ne ho jen nějak prožít či dokonce přetrpět (i kdyby to mělo být ve jménu často idealizovaného mateřství).

Velmi pekne napsano :palec: :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
Electrolux_EHM_4400
28.10.14 13:10
@Anonymní píše:
@Electrolux_EHM_4400
takhle to neni jen ted kdyz nastalikomplikace tak me mrzi ze sem na to sama nemuzu snim o tom mluvit prece nechci aby u me bylnonstom jen trosku zajmu, co je na tom tak strasnyho?

Troska zajmu se ti urcite dostava :kytka: Jen tvoje troska je z tveho pohledu zoufale nedostatecna. Nejsi prvni ani posledni nedocenena, nepochopena tehule, co si to predstavovala vsechno tak nejak jinak. Bude dobre, neboj se nic :kytka:

• Citovat
  • Upravit
26328
28.10.14 13:15

No malymu budou 2 mesice a mne teda doma hrabe :) Pracovala jsem do posledni chvile a chci zacit v jeho 5ti mesicich pracovat na polovicni z domova. Taky potrebuju s nektm pokecat, zapojit mozek a ne jen prebalovat, kojit, uspavat a poslouchat rev. A ze to malyho hodne bavi. Nevim, zda mi to maly umozni, ale citim, jak krnim. Do toho hormony a umite si predstavit, co to dela. Nastesti je sestinedeli za mnou a je to lepsi. Ale taky obcas brecim, kdyz jede pritel nekam do hospody nebo na teambuilding apod. Ale ja ferim v lepsi zitrky a tohle neni navzdy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33196
28.10.14 13:29

@LindaPraha Pokud chceš osobní zkušenost, tak pokud chceš pracovat na regulerní půlúvazek a nejsi schopná pracovat v noci (či nemáš práci, kdy můžeš pracovat večer/v noci/o víkendech, kdy bude mít dítě na starosti partner), tak to chce někoho na pravidelné hlídání. Dítě bude spát čím dál tím míň, bude vyžadovat čím dál tím víc pozornosti a jakmile zahájí samopohon, budou období, kdy u něj bude muset být někdo ve stand-by režimu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
28.10.14 14:15

@Svistice Přesně tak.
ad Anonymní Práci nehledej dřív, než budeš mít hlídání, vůbec nevíš, jak to bude. Můžeš mít zlaté dítě, ale také ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.10.14 16:28

@Electrolux_EHM_4400
to je sice mozne ze se mi to jen zda ze je to malo, je je tohle vsechno pro me nove a i pro manzela a jeste ke vsemu je to vsechno hrozne rychli v nasem vztahu(manzelstvi)..A asi sm nastvana nebo se citim ublizena jen kvuli tomu ze on zije stejne jako zil do ted a ja svuj zivot musela uplne prekopat, mozna to zni ze toho lituju nebo snad ze se lituju sama ale tak to neni jen mam okamziky kdy je mi smutno a citim se sama

• Citovat
  • Upravit
4336
28.10.14 16:52

No, víš, on se jak kterej chlap změní. A většinou se změní, až když se dá s prckem trochu blbnout, někam ho vzít a pořádně si tam s ním po klučičím zařádit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26328
30.10.14 13:52

@Svistice no v noci pracovat nebudu, musim spat. Ale teoreticky na to mam cely den, i vikend. Tak ale pokud bude malej spat po obede treba 2h, pres den mi mozna dovoli hodinu, kdy se zabavi a vecer dalsi hodka, mohlo by to klapnout. Ale bude to na hodiny, takze to nemusi byt vzdy 4h denne. A doufam, ze se zapoji tatinek vecer vic, tak si muzou hrat a treba hodina to bude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí