Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, chtela jsem se maminky zeptat, zda je normalni ve 28 tt skoro dva dny cejtit od mimca kopani hodne slabe a nebo skoro vubec, stim ze mi brichoni chvilkama skuba jako kdyby mimco meloskitavku ale vzhledem k tomu ze je to moje prvni tehu, tak mam trochu obavy :/ ze je neco spatne, ale nechci hned letet na pohotovost tak se predem takhle zeptam
Může to být normální a taky nemusí. To je hrozně těžký. Je obtížné určit i u sebe, jestli je to ok nebo už zpozornět a natož u cizích. Jestli máš pochybnosti, zajeď na pohotovost. Pokud necítíš mimco anebo jen nezvykle málo, má se jezdit. Držím palce, ať je vše v pořádku
.
Ahoj, skytavka je normální, to je klidně možný..
Já jsem několikrát v těhotenství myslela že se něco děje, že se málo hýbe, ale pak mi to vždy „spočítal“
.. Pokud by si necítila pohyby vůbec tak bych zajela do porodnice na kontrolu, ale když je cítíš málo, může být jen trošku jinak pootoceny..
Naše malá je někdy super akční a druhý den to dospává, teď měla pár klidnějších dní. Škytavku už můžeš cítit, mě malá škytá i 3× denně. Jsem 32tt.
@Veru21 tak mockrat dekuji, obcas malou cejtim ze si kopne u mocaku, mam i male brisko ze to na me neni videt ze bych byla ve 28tt jeste zkusim pockat zda se vecer ozve vice pri nejhorsim si zkusim pouze zavolat a zeptat se co mi poradi ![]()
@nikcahejna já když jsem měla takovýhle chvilky nejistoty, snědla jsem celou čokoládu
to většinou zabralo, malej pak byl zivej až moc
@Veru21 ale je pravda ze mala byla skoro tyden v pohybu az az, ze mi tam cestovala ze strany na stranu a ne ze by to bolelo ale nenechala me ani vyspat, tak jestli odpociva, zkusim taky tu cokoladu jestli to pomuze 😁
Já od lékaře dostala doporučení jet na pohotovost vždy, jestli půl dne necítím pohyby.
@nikcahejna to sladké by mělo pomoci…
když jsem u první jezdila pak na pásy, tak jsem si musela dát nějakou mnamku, aby se malá hýbala. Teď u druhého jsem dnes začala 30. týden a někdy mě kope tak, až to docela bolí… A věčně ho cítím až v žaludku a žebrech… Pokud se ti nebude něco zdát, tak v nemocnici tě určitě nevyhodí… Většinou alespoň u nás jsou všechny těhulky vždy na prvním místě v jakoukoliv denní dobu… ![]()
@Martinamimi1 vím že to sem nepatří, ale jak dlouho ti dokáže to mimčo škytat? Mě škytá cca. 2× denně ale někdy i 20 minut… A to už je pak dost na budku… ![]()
@Veny89 dekuji moc za radu, no zatim se mi to nezda ale jak je to moje prvni tehu tak mam proste obavy ze vseho a nechci ze sebe udelat blazna ktery tam chodi z kazdou hlouposti :/ ale myslim si ze asi nejsem jedina kdo se plasi, mozna jet nekam 100× zbytecne a bejt v klidu nez jednou pozde
@nikcahejna tak to určitě… Tři dny zpět jsem byla v nemocnici pro časté tvrdnutí břicha. U prvního taky tvrdlo, ale né tak často. A sama doktorka mi řekla že raději 20× zbytečně než jednou pozdě…
a i když už čekám druhé, tak je opravdu každé to těhulkovaní jiné a jsem vyplácaná zase z jiných věcí…
a ty hormony k tomu… No nemusím asi moc rozvádět…
mě někdy pomůže si lehnout na pravý bok… To se mimcu moc nelíbí a začne se vrtět… ![]()
@Veny89 tak dlouho asi uplně ne, ale někdy začne škytat pak par minutek dobrý a pak zase 😄