Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@g.sandova píše:
Ja nevím, mne to přijde příště divný od tchýně. Jasnesuper babička, asi. Neumím si to představit.
Však mě také. A představit si to bohužel umím.
@Silverine247 hodím typ, protože toto dělá vlastnímu synovi známý… bere ho tako nemotoru, a cokoliv vezme, tak bud mu to vezme a naleje, ukrojí, nasype sám, a nebo ho u toho příšerněš buzeruje.. a to má 10 let
Takže možná, že kluka vidí jako nemotoru, že něco vyleje- je to typ, tak snad se zakladatelka neurazí
@Jana525 píše:
Zacni kluka postupne ucit asertivnimu chovani. At si nenecha srat na hlavu a umi se sam ozvat v mezich slusnosti.
Tohle je velmi zajimava diskuze, ktera ukazuje, jak jsme vemi ruzni, co se tyka citlivosti a empatie.
Co nekomu prijde jako silene nevychovane, toho si druhy ani nevsimne.Ja osobne patrim do stejne skupiny jako ty a tohle by mi vadilo. Ale ber to jako vyzvu a jako moznost, naucit kluka, jak se ozvat a nebat se. A ty to zacni taky praktikovat u sebe take, at mu jdes dobrym prikladem.Ono opravdu to druzi nemuseji delat schvalne, jen proste maji tu hranici slusnosti jinde, kazdy jsme jiny. Ale to neznamena, ze to musis tolerovat a ze se nemas ozvat.
Naprosto s tím souhlasím. Jako mé kamarádce se stalo, když byla na návštěvě u tchánovců a zašla si na wc (dohromady s koupelnou, bez možnosti zamknutí), už měla stažené kalhoty a kalhotky a sedala si na prkno, najednou tam vešla paní domácí a řekla, ať jde pryč, že tam něco potřebuje…tak kamarádka sklopila uši, natáhla na sebe hadry a šla. Říkala si, že se s paní bytu hádat nebude. O paní se celkově ví, že nemá moc vychování…
@kvaček píše:
@Silverine247 hodím typ, protože toto dělá vlastnímu synovi známý… bere ho tako nemotoru, a cokoliv vezme, tak bud mu to vezme a naleje, ukrojí, nasype sám, a nebo ho u toho příšerněš buzeruje.. a to má 10 let
Takže možná, že kluka vidí jako nemotoru, že něco vyleje- je to typ, tak snad se zakladatelka neurazí
No to by ale furt nevysvětlovalo, proč ho nechala čekat jako posledního. Já fakt nevím, asi mi fakt chybí empatie, abych dokázala pochopit, proč by babička byla záměrně zlá na svého vnuka, jen proto, že nevychází se snachou. ![]()
@maty009 píše:
Naprosto s tím souhlasím. Jako mé kamarádce se stalo, když byla na návštěvě u tchánovců a zašla si na wc (dohromady s koupelnou, bez možnosti zamknutí), už měla stažené kalhoty a kalhotky a sedala si na prkno, najednou tam vešla paní domácí a řekla, ať jde pryč, že tam něco potřebuje…tak kamarádka sklopila uši, natáhla na sebe hadry a šla. Říkala si, že se s paní bytu hádat nebude. O paní se celkově ví, že nemá moc vychování…
Tak tam už bych se neukázala, to je mazec, co některým lidem připadá přijatelné.
@Silverine247 možná to dělala pro ten pocit, že si to může k dítěti dovolit, celkově si dospělý vůči dítěti dovolí, co by si vůči jinému dospělému nedovolil. Babi je buď nedoslýchavá, když u ní stojí vnuk a dožaduje se pití (které si sám nesl, že si nalije a napije se) a kterého se mu nedostává, protože je velký a musí čekat. Nebo je babi ignorant. Prostě jsou takoví lidé, co nevidí a neslyší, co jim druzí naznačují nebo říkají a nejhorší na tom je, že je jim to jedno a pak se diví, proč je okolí na ně jaké je…
@maty009 píše:
@Silverine247 možná to dělala pro ten pocit, že si to může k dítěti dovolit, celkově si dospělý vůči dítěti dovolí, co by si vůči jinému dospělému nedovolil. Babi je buď nedoslýchavá, když u ní stojí vnuk a dožaduje se pití (které si sám nesl, že si nalije a napije se) a kterého se mu nedostává, protože je velký a musí čekat. Nebo je babi ignorant. Prostě jsou takoví lidé, co nevidí a neslyší, co jim druzí naznačují nebo říkají a nejhorší na tom je, že je jim to jedno a pak se diví, proč je okolí na ně jaké je…
Jo a tímto souhlasím. Mě ale spíš přišlo, že zakladatelka řeší, že k tomuhle došlo vzhledem k tomu, že ony dvě spolu nevychází. Vlastně ani nevím, jak s tím souvisí to, že nevychází ani se švagrovou. Proto píšu, že to snad neudělala s úmyslem kluka poškodit. ![]()
@Anonymní píše:
Synovi je devět, já vím jsou to prkotiny, ale ona mu to vzala z ruky když si to nesl.Ono už toho bylo víc. Tak mě to poslední dobou štve. Kdyby si pro to nešel tak bych to neřešila.
Bylo by mi ho v tu chvíli teda líto, to jo..
Tchýně bude asi trochu divná, že..
@kvaček píše:
Já ych to nehrotila.. stalo se, myslm, že v tom nebyl vyloženě umysl, jenom to prostě babičce nevyšlo, a měla blbý komentář..
Prostě pokud si kluk pro něco šel, a někdo mu to vezme a rozdělí mezi jiné a mu nezbyde, stát se může, ale komentovat, že si má počkat je velký, a ještě bych čekala komentář, že nemusí všechno hned, mohla vynechat
Kdyby v tom nebyl zlý úmysl, tak nejdřív naleje jemu, když už u ní stojí a přinesl to.
@Silverine247 myslela jsem to tak, že je možné, že byla situace vyhrocená, že jsem to jen vnímala blbe. A opravdu to není poprve co moje děti museli ustoupit
@Silverine247 píše:
No to by ale furt nevysvětlovalo, proč ho nechala čekat jako posledního. Já fakt nevím, asi mi fakt chybí empatie, abych dokázala pochopit, proč by babička byla záměrně zlá na svého vnuka, jen proto, že nevychází se snachou.
Prostě protože k děcku si může dovolit víc, než ke snaše a ví, že když se nebude k děcku chovat hezky, snachu tím raní. A dělá jí to dobře.
Nevím, jestli to je případ zakladatelky, ale já takovou tchýni mám.
@Silverine247 píše:
Tak tam už bych se neukázala, to je mazec, co některým lidem připadá přijatelné.
Bohužel špatně nastavila, repektive nenastavila, hranice, tak paní zkouší, kam až může a asi jí to přišlo v pořádku. Jsem kamarádce říkala, že toto mi někdo udělat, tak se toho člověka hned zeptám, kde se teda můžu vysmolit, že už to déle nevydržím. Prostě na hrubý pytel patří hrubá záplata.
@botl píše:
Prostě protože k děcku si může dovolit víc, než ke snaše a ví, že když se nebude k děcku chovat hezky, snachu tím raní. A dělá jí to dobře.Nevím, jestli to je případ zakladatelky, ale já takovou tchýni mám.
To jsou někteří lidi fakt takové hovada?
Jak k tomu ten malý přijde, pokud je to fakt tak? Nechce se mi tomu věřit, přece si konflikt se snachou nevybiju na vlastním vnouceti? ![]()
@maty009 píše:
A ty mi dokážeš vysvětlit, čeho tím ta babička chtěla dosáhnout, kdyby to udělala záměrně?