Jsme za půlkou! 22.tt

15
5.9.12 11:30

Jsme za půlkou!!-22.tt

Ahoj všem nstávajícím maminkám!!
jsem ve 22.tt a ráda bych se s Vámi podělila o pocity v těhu.
také Vás všechno hned rozpláče?? mě stačí, aby se na mě někdo špatně podíval a hned jsem vyřízená, už si připadám jak blázen!!
a co práce…já jsem od začátku na rizikovce, kvůli jednomu prodělanému potratu a k 31.8. mi skončila pracovní smlouva, tak jsem šla na pracák a tam mě ani nezaregistrovali, že prý nemůžou když jsem stále na neschopence, tak jsem z toho taky pěkně zmatená, nevím co dál?? prý mi bude stále chodit nemocenská, ale to moc nechápu, když nejsem zaměstaná, měla jste to některá podobně??? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2218
5.9.12 12:22

Ahoj, jsem taky 22.tt ;) a jsem taky na nemocenské i přesto, že mě zaměstnavatel hned vyhodil, když se dozvěděl, že jsem těhotná, byla jsem ve zkušebce :roll: Prostě jsem na nemocenské do konce těhotenství a pak rovnou na rodičák, nemám nárok na PPM. Akorát se potom nemám kam vrátit no :(
Ubrečená zatím nejsem, ale určitě to přijde :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
5.9.12 12:32

Ahoj, já jsem sice ve 30tt, ale jako ty jsem po samovolném potratu od začátku na neschopence a 30.6.2012 mi končila také pracovní smlouva, normálně jsem skončila a nemocenskou mi dále platí okresni zpráva socialního zabezpečení, kam posílám i lístky na peníze..za chvíli půjdu na mateřskou, pokud jsi pracovala v dobe než jsi šla na neschopenku 270 dní v kuse, tak máš nárok na mateřskou od firmy kde jsi pracovala, protože i když ti skončila smlouva, tak jsi v ochranné lhůtě u firmy a ta lhůta je 180dní..U doktorky si za dva týdny vyžádám nějakej formulář, kterej vyplníme a pošlu ho do firmy a ti už to zařídej dál..až mi skončí mateřská, půjdu normálně na klasickou rodičovskou dovolenou na tři roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
5.9.12 12:38

Jo a pracák tě logicky nepřijme pokud jsi na neschopence, dál tě bude platit práve ta okresni zpráva sociálního zabezpečení pod kterou spadá firma kde jsi pracovala..moje firma má sídlo v Chomutově, já jsem od Kutné Hory a taky mě platí nemocenskou OSSZ CHOMUTOV..kdyz mi skončil pracovní poměr napsala jsem své učetní kam mám posílat lístky na peníze a ona že můžu dál jí protože jsem v té ochranné lhůtě ale pokud budu chtít můžu posílat lístek rovnou na OSSZ, tak jsem si cinkla na OSSZ a paní v pohodě, že to mám posílat jí a penízky choděj pravidelně, včas..když jsem to posílala do firmy, tam jim trvalo než to oni poslali na OSSZ na peníze jsem pořád jen čekala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
5.9.12 12:41

Moc děkuju, já jsem byla dost zaskočená, ale tak jsem ráda, že už vím na čem jsem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
5.9.12 12:49

A jak jste na tom s výbavičkou?? kočárek apod…mě všichni tvrdí, že je ještě brzy, ale já to nechci nechávat vše na poslední chvíli :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AmyLee
5.9.12 13:11

@lenka4692 ahoj, my kočárek vybraný máme ale doma ještě ne.. Přebalovák a postýlku u babičky.. jediné co nakupujeme jsou oblečky a teď se vrháme na pleny

• Citovat
  • Upravit
15
5.9.12 13:20

Tak já nakoupila nějaké růžové oblečky před týdnem, když jsem se z utz dozvěděla, že to bude holčička…tak myslím, že když bychom koupili kočárek nebo postýlku už ted a měli jí u tchýně, že by se taky vůbec nic nestalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AmyLee
5.9.12 13:31

@lenka4692 to víš že nestalo :) :palec:

• Citovat
  • Upravit
teresa20
5.9.12 13:35

Zdravím :mavam: taky jsem nějak touhle dobou začala v prvním těhotenství řešit ty velké věci jako postýlka, kočárek, autosedačka. Teď mám všechno po synovi, tak budu dokupovat jen pár drobností, takže pohoda :D

• Citovat
  • Upravit
2218
5.9.12 13:54

Já mám taky většinu těch větších věcí po dceři, kočárek, postýlku atd.,takže jsem s nákupama zatím v klidu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3588
5.9.12 14:33

Ahoj taky se hlasim do klubu jsem 22tt. uz mame doma jednoho raracha a cekame snad holcicku :) takze budu nakupovat růžové oblecky a jen dokoupim monitor dechu a vibracni lehatko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
5.9.12 15:39

Nevíte někdo jestli se dá monitor dechu zapůjčit v porodnici?? myslím, že je to dobrá věc, ale nevím, jetsli ji mám kupovat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3588
5.9.12 18:10

@lenka4692 jojo urcite da, co vim tak zhruba na pul roku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
5.9.12 18:22

Děkuju ;)