Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj všem nstávajícím maminkám!!
jsem ve 22.tt a ráda bych se s Vámi podělila o pocity v těhu.
také Vás všechno hned rozpláče?? mě stačí, aby se na mě někdo špatně podíval a hned jsem vyřízená, už si připadám jak blázen!!
a co práce…já jsem od začátku na rizikovce, kvůli jednomu prodělanému potratu a k 31.8. mi skončila pracovní smlouva, tak jsem šla na pracák a tam mě ani nezaregistrovali, že prý nemůžou když jsem stále na neschopence, tak jsem z toho taky pěkně zmatená, nevím co dál?? prý mi bude stále chodit nemocenská, ale to moc nechápu, když nejsem zaměstaná, měla jste to některá podobně??? ![]()
Ahoj, jsem taky 22.tt
a jsem taky na nemocenské i přesto, že mě zaměstnavatel hned vyhodil, když se dozvěděl, že jsem těhotná, byla jsem ve zkušebce
Prostě jsem na nemocenské do konce těhotenství a pak rovnou na rodičák, nemám nárok na PPM. Akorát se potom nemám kam vrátit no ![]()
Ubrečená zatím nejsem, ale určitě to přijde ![]()
Ahoj, já jsem sice ve 30tt, ale jako ty jsem po samovolném potratu od začátku na neschopence a 30.6.2012 mi končila také pracovní smlouva, normálně jsem skončila a nemocenskou mi dále platí okresni zpráva socialního zabezpečení, kam posílám i lístky na peníze..za chvíli půjdu na mateřskou, pokud jsi pracovala v dobe než jsi šla na neschopenku 270 dní v kuse, tak máš nárok na mateřskou od firmy kde jsi pracovala, protože i když ti skončila smlouva, tak jsi v ochranné lhůtě u firmy a ta lhůta je 180dní..U doktorky si za dva týdny vyžádám nějakej formulář, kterej vyplníme a pošlu ho do firmy a ti už to zařídej dál..až mi skončí mateřská, půjdu normálně na klasickou rodičovskou dovolenou na tři roky.
Jo a pracák tě logicky nepřijme pokud jsi na neschopence, dál tě bude platit práve ta okresni zpráva sociálního zabezpečení pod kterou spadá firma kde jsi pracovala..moje firma má sídlo v Chomutově, já jsem od Kutné Hory a taky mě platí nemocenskou OSSZ CHOMUTOV..kdyz mi skončil pracovní poměr napsala jsem své učetní kam mám posílat lístky na peníze a ona že můžu dál jí protože jsem v té ochranné lhůtě ale pokud budu chtít můžu posílat lístek rovnou na OSSZ, tak jsem si cinkla na OSSZ a paní v pohodě, že to mám posílat jí a penízky choděj pravidelně, včas..když jsem to posílala do firmy, tam jim trvalo než to oni poslali na OSSZ na peníze jsem pořád jen čekala..
Moc děkuju, já jsem byla dost zaskočená, ale tak jsem ráda, že už vím na čem jsem ![]()
A jak jste na tom s výbavičkou?? kočárek apod…mě všichni tvrdí, že je ještě brzy, ale já to nechci nechávat vše na poslední chvíli ![]()
@lenka4692 ahoj, my kočárek vybraný máme ale doma ještě ne.. Přebalovák a postýlku u babičky.. jediné co nakupujeme jsou oblečky a teď se vrháme na pleny
Tak já nakoupila nějaké růžové oblečky před týdnem, když jsem se z utz dozvěděla, že to bude holčička…tak myslím, že když bychom koupili kočárek nebo postýlku už ted a měli jí u tchýně, že by se taky vůbec nic nestalo
Zdravím
taky jsem nějak touhle dobou začala v prvním těhotenství řešit ty velké věci jako postýlka, kočárek, autosedačka. Teď mám všechno po synovi, tak budu dokupovat jen pár drobností, takže pohoda ![]()
Já mám taky většinu těch větších věcí po dceři, kočárek, postýlku atd.,takže jsem s nákupama zatím v klidu ![]()
Ahoj taky se hlasim do klubu jsem 22tt. uz mame doma jednoho raracha a cekame snad holcicku
takze budu nakupovat růžové oblecky a jen dokoupim monitor dechu a vibracni lehatko.
Nevíte někdo jestli se dá monitor dechu zapůjčit v porodnici?? myslím, že je to dobrá věc, ale nevím, jetsli ji mám kupovat ![]()