Judo od 6 let - zkušenosti

Anonymní
26.10.23 21:08

Judo od 6 let - zkušenosti

Chtěla bych se poptat těch, jejichž děti chodily od cca 6 let do juda, jak jste s tímto sportem spokojení? Určitě je dobré pro rozvoj všestrannosti, ale přemýšlím o případných úrazech. Syn má trochu horší koordinaci pohybů, v MŠ to také zmiňovali (říkali, že trochu horší hrubá motorika).
Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
357
26.10.23 21:24

Syn chodi od 7. Uraz zadny nemel (ted je mu 14) a nenazvala bych ho zrovna mrstnym :D. Naopak se tam naucil paradne padat, uz se nezrani ani na skejtu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
357
26.10.23 21:26

Btw, nez zacal s judem, chodil rok na jiu jitsu. Tam si dolamal ruku nadvakrat a vubec mel kazdou chvili neco. Judo je super sport, i pro nemotornejsi deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3920
26.10.23 21:32

Dcera chodila od 6 let, teď je jí 8,nikdy se jí nic nestalo, šikovná je tak průměrně. Ani mě teda nenapadlo, že by mělo jít i něco nebezpečného :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65413
26.10.23 21:46

Ja si ve 13 nastipla klicni kost. Neni to o veku, ale o nahode. Uraz si muze udelat i v telocviku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.10.23 22:17

Díky za odpovědi.
@vokishka A to se ti stalo při judu?
Je mi jasné, že zranit se může i na tělocviku nebo hřišti. Jen mě zajímalo, jestli je zrovna tento sport ohledně úrazů víc rizikový (ve srovnání např. s atletikou, gymnastikou, fotbalem a dalšími běžnějšími sporty). Asi mě to napadlo kvůli tomu, že se v judu hodně padá.

• Citovat
  • Upravit
65413
26.10.23 22:21
@Anonymní píše:
Díky za odpovědi.
@vokishka A to se ti stalo při judu?
Je mi jasné, že zranit se může i na tělocviku nebo hřišti. Jen mě zajímalo, jestli je zrovna tento sport ohledně úrazů víc rizikový (ve srovnání např. s atletikou, gymnastikou, fotbalem a dalšími běžnějšími sporty). Asi mě to napadlo kvůli tomu, že se v judu hodně padá.

Jo, stalo se to zrovna pri padu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4362
26.10.23 22:49

Za me spokojenost, starsi dcera chodi uz druhym rokem, mladsi jsme letos dali do babyjuda, protoze moc chtela… ani jedna neni adept na idealniho sportovce, starsi je nemotornejsi, mladsi naopak zbrkla ze si ublizi sama…
v nasem judu se zacatecnici uci predevsim kotouly a pady, takze bych rekla ze to je spis protiurazovy benefit, samotny zapas maji minimalne a spis trenuji polohy a postoje
no a za tu dobu, rok a kousek (cekavam tam na dceru na chodbe) se staly 2 urazy co by staly za rec (kdy dite plakalo, venoval se mu trener, s rodicem resili osetreni a doporucili zhlednuti lekarem), a to mam na ocich 2 skupiny po cca 20detech (vetsich i mensich, bezi soucasne ve dvou telocvicnach zacatecnici a pokrocili)…
rekla bych ze na kontaktni sport to docela jde ne?
tolik urazu jsem videla na jedinem detskem fotbalovem zapasu :-D
takze ano, nikdo neslibi ze se dite nikdy nezrani, ale nerekla bych ze to je rizikovejsi nez jakykoliv jiny sport, zalezi asi spis na zkusenosti treneru a zpusobu vyuky :palec: u nas dobry

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
26.10.23 22:59

Starší dcera chodila asi od 10 lež, teď je jí 15 a chodí pořád..ela Teda 2× zlomenou nohu a podvrknuty palec na ruce, ale i tak ji to za to stojí a dělá to opravdu ráda. Mladší má 4 roky a od září chodí i ona…za mě super sport :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44207
27.10.23 05:08
@Anonymní píše:
Chtěla bych se poptat těch, jejichž děti chodily od cca 6 let do juda, jak jste s tímto sportem spokojení? Určitě je dobré pro rozvoj všestrannosti, ale přemýšlím o případných úrazech. Syn má trochu horší koordinaci pohybů, v MŠ to také zmiňovali (říkali, že trochu horší hrubá motorika).
Děkuji.

Tak je to bojový sport. Syn dělá od 5 let zápas řeckořímský i volný styl. Má 17 let a nikdy žádný vážnější úraz neměl, vždy jen něco nataženého, podvrtnutého, co vyřešilo stažení a pár dní klid.

U nás to má tradici, máme tu dva věhlasné oddíly, ale od nezainteresovaných lidí i zde na diskuzích jsem občas četla, jak je to nebezpečné, že se jim to nelíbí a že oni by to dítěti nedovolili :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
27.10.23 07:40

Nejstarší chodil 3 roky. Jediný úraz byl jednou narazeny loket, jinak nic :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
27.10.23 09:17
@1Pears1 píše:
U nás to má tradici, máme tu dva věhlasné oddíly, ale od nezainteresovaných lidí i zde na diskuzích jsem občas četla, jak je to nebezpečné, že se jim to nelíbí a že oni by to dítěti nedovolili :P

Zrovna judo mi přijde z hlediska úrazů mnohem méně rizikové, než třeba sportovní gymnastika, lyžování nebo krasobruslení. Mí synovci třeba hrají rugby, jsou už pozdně pubertálním věku a taky si nevybavuju, že by někdy měli nějaký úraz, kromě banalit typu naražený loket, podvrtnutý kotník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.10.23 17:34

@maminaAJ Je fakt, že na kontaktní sport to asi docela jde, zvlášť ve srovnání s tím, kolik toho bylo na fotbale.
@píďalka0484 Možná jsem přecitlivělá, ale mně během 5 let 2× zlomená noha přijde celkem dost.

Syna judo zaujalo a rád by tam chodil, tak to zkusíme a uvidíme, jak mu to půjde.
Děkuji všem za sdílení zkušeností!

• Citovat
  • Upravit
74217
27.10.23 17:44

Zrovna v týdnu mi jeden milý mládenec ve druhé třídě přinesl ukázat svoji první medaili a diplom.
Syna podpoř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.10.23 09:48
@Anonymní píše:
@maminaAJ Je fakt, že na kontaktní sport to asi docela jde, zvlášť ve srovnání s tím, kolik toho bylo na fotbale.
@píďalka0484 Možná jsem přecitlivělá, ale mně během 5 let 2× zlomená noha přijde celkem dost.Syna judo zaujalo a rád by tam chodil, tak to zkusíme a uvidíme, jak mu to půjde.
Děkuji všem za sdílení zkušeností!

Moje dítko si kolem 12 let během 18 měsíců 3× zlomilo něco na ruce, pokaždé z jiné činnosti. Plus mělo tehdy ještě několikrát podvrtnutou nohu. Já jako prvostupňové dítě jsem si zlomila to samé zápěstí přesně po roce. Ani jedno nepovažuji za nějak časté.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

O Budulínkovi