K čemu je úrazové pojištění na dítě?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Moise píše:
ono to u některých pojistek prostě bez investic asi nejde… nevím, znám konkrétní podmínky jen té naší a tam to jdemotat pojištění se spořením je podle mě hodně nešťastné
Záleží na min. možném pojistném. KOOP má 400 měsíčně. A investiční složka nejde odstranit. Lze ji ale minimalizovat tím, že prostě skoro všechno pojistné využiji na rizika. Pokud by to bylo „zbytečně moc“- třeba u 1 dítěte, tak může mít máma smlouvu a přidat si dítě. Sama „spotřebuje“ třeba 300 a dítě 100,–
Pak jsou smlouvy, kde je minimální pojistné třeba 300,– měsíčně a jde snížit investiční složku až skoro na 0. A aktuálně pojišťovny už mají i čistě rizikové smlouvy BEZ investiční složky. A dokonce dělám i smlouvy (čistě úrazové), kde ani není minimální měsíční poojistné, takže smlouva je třeba na 210 Kč,– měsíčně. I pro dospělého, i pro dítě… Trh pojištění se mění a snad k lepšímu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@toooja píše:
Vyvodila jsem sama. Nevim, zda spravne. Jelikoz u podepsani smlouvy jsem prosla dotaznikem, kde se me ptali, do jakych fondu by radeji investovala sporene penize, jake riziko pripustim…Dala jsem tam, ze nechci riskovat, a tak mi to nastavilo investicni fond s min rizikem. Zcela chapu, ze neni zadny takovy fond, kt by mel 100 % jistotu bez rizika.
Je to, jak píše Ivan, fondy nelze zaměňovat se spořením, je to investování a zrovna v tomhle případě tipnu, že to pro vás moc výhodné není, ve fondech se platí poplatky a pokud si zvolila takový fond s nízkým zhodnocením, tak bych se docela o nějaký ten výnos bála… a jisté není nic, fondy kolísaj, reagujou na cokoliv, co se ve světě šustne… já osobně bych to na jediné spoření pro dítě nepoužila ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ugluk píše:
U Kooperativy mame na 500 000 s 6nasobnou progresi trvale nasledky urazu, mesicne za 75. To same jen na dopravni nehodu 15 Kc mesicne.
KOOP měla balíček „úraz při dopravní nehodě“ a to byl „luxus“ skoro zadarmo- jen za 10 Kč měsíčně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Moise píše:
Je to, jak píše Ivan, fondy nelze zaměňovat se spořením, je to investování a zrovna v tomhle případě tipnu, že to pro vás moc výhodné není, ve fondech se platí poplatky a pokud si zvolila takový fond s nízkým zhodnocením, tak bych se docela o nějaký ten výnos bála… a jisté není nic, fondy kolísaj, reagujou na cokoliv, co se ve světě šustne… já osobně bych to na jediné spoření pro dítě nepoužila
Copak poplatky fondům, to je běžné i při investování do fondů třeba přes Conseq. Horší je, že v IŽP (investičku) se z celé částky pojistného platí „počáteční náklady na smlouvu“ a to až po dobu 3 let. Takže pokud k rizikům za 400 přidám ještě investici 200, tak platím „poplatek“ z 600 a ne z 400.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ivan PPZ píše:
KOOP měla balíček „úraz při dopravní nehodě“ a to byl „luxus“ skoro zadarmo- jen za 10 Kč měsíčně.
My to mame nejakych pet let, tehdy se ten uraz pri dopravni nehode dal za par korun pridat k ledascemu, ale balicek zadny nabizen nebyl. Dceru mame prifarenou k nasi pojistce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@toooja u české pojistovny. Vse zalezi jak si nastavite a co vam ktera poj nabidne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak je to cim dal-zajimavejsi. Jelikoz se v tom nevuznam a jedine, jak ja mohu zalozit pojistku je rict, ze chci to a to, a pak jen spolehat, co poradi mi dotycna pojistovna.
Vytahla jsem i pojistku Koop.Mame investicni slozku rozdelenou do:
erste sparinvest 30%
conseq active invest 35%
c-quadrat arts 35%
Procja mam ted poct, ze vse mam zvoleno spatne a nakonec ohu dopadnout tak, ze diteti nenasporim nic? Neni to lepsi mit doma „pod polstarem“?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@toooja spoléhat se sama na sebe a studovat.. nic jiného
Vyslechnout si víc názorů, víc fp, nechat si to vysvětlit tak, abys tomu opravdu rozuměla a byla schopná to třeba vysvětlit i manželovi..
Není to o tom, že ve fondech nenaspoříš nic, samozřejmě ano, ale je to o tom, že si to propočítáš - na jedné straně cos tam skutečně poslala a na druhé straně, kolik dítě v 18 nebo v kolika dostane…
Doma pod polštářem mít můžeš…ale pak musíš počítat s tím, že ti každý rok „ubydou“ o inflaci..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dekuji vsem za prispevky. Nejspis urazovky detem necham, zeptam ale na lepsi podminky plneni. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@toooja píše:
Tak je to cim dal-zajimavejsi. Jelikoz se v tom nevuznam a jedine, jak ja mohu zalozit pojistku je rict, ze chci to a to, a pak jen spolehat, co poradi mi dotycna pojistovna.
erste sparinvest 30%
conseq active invest 35%
c-quadrat arts 35%Procja mam ted poct, ze vse mam zvoleno spatne a nakonec ohu dopadnout tak, ze diteti nenasporim nic? Neni to lepsi mit doma „pod polstarem“?
Proto zadne pojistovna, a najdi si financniho poradce. Nedam na to dopustit.
- Citovat
- Upravit
@Kamikadze píše:
Proto zadne pojistovna, a najdi si financniho poradce. Nedam na to dopustit.
No nevím, jestli si pomůžeš
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@toooja píše:Ja platim 300 na kazde dite, flexi u Ceske sporitelny. A podminky plneni nic moc.
A u ktere jste???
máš blbou pojistku, tolik se opravdu běžně neplatí, máme rodinnou pojistku, ty vyjdou nejlépe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@toooja píše:
erste sparinvest 30%
conseq active invest 35%
c-quadrat arts 35%Procja mam ted poct, ze vse mam zvoleno spatne a nakonec ohu dopadnout tak, ze diteti nenasporim nic? Neni to lepsi mit doma „pod polstarem“?
Ano, klient zajde do pojišťovny a tam mu „někdo poradí“. Poněkud překvapivé je, že to může být skoro stejný poradce, jako jsem já, jen má zrovna službu. Ani to nemusí být zaměstnanec. Navíc poradí jen jejich produkt, i když něco jiného může být vhodnější. Rozdělení do různých fondů je celkem běžné. Máte 100% investic a ty jste rozdělila. Pokud budou trhy klidné, pak budete „vydělávat“ víc nebo míň. Pokud nebude rostoucí inflace, pokud vlády nebudou neustále tisknout „nekryté peníze“, pokud nebudou politici a noví prezidenti mocností dávat sliby, které jdou splnit jen za cenu ještě větších dluhů. Jejda, ono se to tak nějak děje… pak je neustále rostoucí šance, že trhy spadnou z nynějších extrémních výšin a nastane šrumec. Pak je lepší (nějakou dobu) mít ty peníze pod polštářem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@medunka23 píše:
máš blbou pojistku, tolik se opravdu běžně neplatí, máme rodinnou pojistku, ty vyjdou nejlépe.
To nemůžu souhlasit. Flexi je „rodinná“ smlouva. A k tomu ještě dobrá smlouva. Že někdo dává 300 na dítě neznamená, že to je špatně. Prostě třeba mají víc rizik a vyšší možné plnění. Pokud mi nedělá problém platit za 2 děti 600 a ta rizika mají smysl, tak proč ne. Pro někoho je 600 za děti moc a pro někoho je to v pohodě.
A znova- Flexi (PČS) plní solidně. Ale neplní se blbosti- modřiny, naraženiny- bebíčka. Na to ani to pojištění nemá sloužit. Ale když se stane něco vážného a je to pojištěno solidně, pak plnění bude a dobré. Nicméně- já rád budu platit za naše pojištění a nebudu se zlobit, když nikdy z toho nebudeme muset chtít plnění.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit