K lékaři pouze s testem

4595
18.3.22 08:30

K lékaři pouze s testem

Ahoj volala jsem lékařce,/protože bere pouze po telefonické domluvě /,že mám nemocného syna a ptala se mě jestli je testovaný na covid.
Není, nebyl důvod, protože na covid byl pozitivně testován 23. února, což jsem jí řekla. Ale že nejprve než přijdeme tak si musí udělat antigenní test, který mám koupit
v lékárně. Probíhá toto také u Vašeho pediatra? Říkala jsem sestřičce že když je tak krátce po pozitivním testu, jestli to nemůže mít pořád pozitivní a řekla mi že může, že to může být
i 5× po sobě. Takže když bude pozitivní tak mám zavolat. No ale jako nepochopila jsem, že když bude pozitivní, co jako nastane, jestli nebudeme moct přijít, nebo jak ho tedy bude léčit když ho neuvidí…. no to se dozvím až mu udělám tedy ten antigen a zavolám.
ALE, nemyslím si že tohle je třeba nebo ano?
Když tedy beru v potaz to, že 23. února byl pozitivní a nemocný, to už je přeci dlouhá doba že by byl pořád nakažlivý…..
Nevím no, lékař nejsem ale docela mě to překvapilo….

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2202
18.3.22 08:34

A jak doktorce dokážeš, že jsi test doma udělala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
18.3.22 08:37

Už jsem to párkrát slyšela, že některým lékařům škublo a i pro antibiotika na močák musíš jít s negativním testem :zed:
Měla jsi říct, že je ti jedno, jestli má covid nebo nachlazení, ale potřebuješ, aby ho prohlídla, vyšetřila a léčila. Ať se klidně hodí do skafandru, pokud má obavy. Pokud nechceš dělat dusno, tak ten antigen udělej nebo jí prostě řekni, žes ho udělala a má ho negativní. A především zvaž, zda je synův stav potřeba konzultovat s lékařem (co mu je?).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4595
18.3.22 08:42
@xstrasilka píše:
A jak doktorce dokážeš, že jsi test doma udělala?

No nevím jestli to bude chtít dokazovat,
ale objednala jsem ho na placený antigenní test, tak asi mi dají výsledky….
Než bych jela do lékárny a pak testovala….

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35706
18.3.22 08:42

Ne, když sem tam byla s nemocným synem tak mu ten antigen sama udělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4595
18.3.22 08:44
@unuděná Je potřeba aby ho lékařka poslechla, kašle a kašle a je to čím dál horší….
Navíc má astma a vždycky má se vším horší průběh…..
@unuděná píše:
Už jsem to párkrát slyšela, že některým lékařům škublo a i pro antibiotika na močák musíš jít s negativním testem :zed:
Měla jsi říct, že je ti jedno, jestli má covid nebo nachlazení, ale potřebuješ, aby ho prohlídla, vyšetřila a léčila. Ať se klidně hodí do skafandru, pokud má obavy. Pokud nechceš dělat dusno, tak ten antigen udělej nebo jí prostě řekni, žes ho udělala a má ho negativní. A především zvaž, zda je synův stav potřeba konzultovat s lékařem (co mu je?).
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
18.3.22 08:45
@Tools píše:
@unuděná Je potřeba aby ho lékařka poslechla, kašle a kašle a je to čím dál horší….
Navíc má astma a vždycky má se vším horší průběh…..

No pro klid duše bych mu ten antigen udělala, ale upřímně bych k té lékařce už neměla moc důvěru. Kvůli pitomýmu covidu takhle odpálkovávat dětské pacienty? :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
18.3.22 08:46

Ne, naše Dr coronu neřeší a ví, že jsou stále i jiné nemoci. Ani moje praktická nechtěla žádné testy apod. Ale někomu už z toho úplně hráblo, těm zdravotníkům kolikrát víc jak ostatním lidem (aspoň co vidím ve svém okolí).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3887
18.3.22 08:48

Řekla bych, že jsem test dělala a má ho negativní. Pokud bych su byla jistá, že měl covid v únoru a tedy to teď covid není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
18.3.22 08:52
@Platanka píše: Řekla bych, že jsem test dělala a má ho negativní. Pokud bych su byla jistá, že měl covid v únoru a tedy to teď covid není.

No na tohle pozor, v mojí rodině to dva lidé prodělali koncem ledna a koncem února padli podruhé, nejspíš omicron. A oba plně očkovaní :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4595
18.3.22 08:54

@unuděná @Kriss Tina
Od ledna máme novou lékařku, ještě jsem jí ani neviděla, ta předchozí šla do důchodu. Když
v tom únoru byl nemocný měl vysoké horečky
a kašel tak mi řekla po telefonu, že není potřeba ho testovat že ty děti tím projdou jen tak, a žádanku na covid mi nevystavila, prý zbytečné. A přitom jsem jí řekla že já jsem pozitivní!
Jenomže se mi to nezdálo, a pak když už byl lepší tak jsem potřebovala aby už nezameškal školu, tak jsem s ním na test šla a pozitivní byl….
Takže takováhle byla moje zkušenost s novou paní doktorkou…..
Když jdu k praktické, tak po mě test vyžaduje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
18.3.22 08:55

@Tools Ajaj, tak to bude chtít hledat jinou, tahle je evidentně padlá na hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4595
18.3.22 08:56
@unuděná píše:
No na tohle pozor, v mojí rodině to dva lidé prodělali koncem ledna a koncem února padli podruhé, nejspíš omicron. A oba plně očkovaní :think:

Ano to já vím, že to je možné, ale že prostě teď by to mohlo být pozitivní, ale už by nemusel být nakažlivý, jak se to pozná, když to ukazuje ještě já nevím kolik měsíců pozitivitu, tak jsem to myslela. Opravdu ho potřebuji vyšetřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
18.3.22 08:58
@Tools píše:
Ano to já vím, že to je možné, ale že prostě teď by to mohlo být pozitivní, ale už by nemusel být nakažlivý, jak se to pozná, když to ukazuje ještě já nevím kolik měsíců pozitivitu, tak jsem to myslela. Opravdu ho potřebuji vyšetřit.

Rozumím. Ale nemyslím, že by byl ještě po téměř měsíci falešně pozitivní. A hlavně, i kdyby, tak pokud bys jí řekla, že je mu špatně, hodně kašle a potřebuješ ho nechat poslechnout, neměla by tě odmítnout. Pokud ano, je to skoro na stížnost na komoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4595
18.3.22 08:59
@unuděná píše:
Rozumím. Ale nemyslím, že by byl ještě po téměř měsíci falešně pozitivní. A hlavně, i kdyby, tak pokud bys jí řekla, že je mu špatně, hodně kašle a potřebuješ ho nechat poslechnout, neměla by tě odmítnout. Pokud ano, je to skoro na stížnost na komoru.

Nevím, no v tom šoku jsem se zapomněla zeptat když bude pozitivní co jako bude následovat.
Tak snad pozitivní nebude a nebudu to muset řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí