Kakání miminka

6423
24.6.11 19:18

Kakání miminka

Zdravím všechny maminy :mavam:
Mám miminko,9 denní holčičku,je plně kojena a krásně mi kakala po každém kojení a dnes poprvé od rána od 7 mi nekakala a ani nemohla usnout a furt se kroutila a vztekala,bylo mi ji líto tak jsem jí pomohla trubičkou a je klídek a spinká
Prosím máte zkušenosti jestli musej kakat po každém kojení,nebo je to v pohodě,když nekaká i den,dva?
Je to moje druhé dítě,prvního mám kluka,on sice trpěl hodně na prdíky,ale aspoń mi pravidelně kakal,tak mně tohle u holčičky překvapilo :nevim:
předem děkuju za rady :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36544
24.6.11 19:22

Ahojky Jani :mavam: :mavam:

Plně kojené mimča se nevykadí i 14dní, takže je to normální :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
24.6.11 19:23

Pokud si dobře vzpomínám, tak by plně kojený novorozenec měl kadit min 2× denně. Po měsíci už může kadit s velkými několikadenními pauzami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6423
24.6.11 19:25

Ahoj Moni,je to normální? Tak to jsem ráda,ale teda to jsou chudáčci když nekadí po každdém kojení,tak se mi vzteká a kroutí,tak snad se to srovná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6423
24.6.11 19:27

Holky právě kluk sice trpěl na prdíky,ale aspoň pravidelně kakal co kojení to plná plína,jako průtokáč :-D
A Terinka mi taky kakala co kojení to kadení a dnes od rána nic,tak jsem ji pomohla,právě mně to překvapilo,že je ještě malinká

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
24.6.11 19:29

cituji z www.kojeni.net

8. Stolice a močení – v tomto věku by dítě mělo mít alespoň 2 stoličky za den konzistence i vzhledu míchaných vajec. Stolice může být i řidší, ale stále by měla být žlutá. Občasný výskyt zelené stolice nevadí, může se jen měnit složení mléka, žena mohla sníst něco, co stoličku takto zabarvilo. Zelená stolice není „hladová“. Po 6. týdnu může být stolice méně častá, třeba jen 1× týdně. Důležité je sledovat počet pomočených plenek (bezbarvou močí) – mělo by jich být za den alespoň 6 a to pomočených docela důkladně (50 a více ml) – svědčí to o prospívání dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
24.6.11 19:29
mamina25 píše:
Ahoj Moni,je to normální? Tak to jsem ráda,ale teda to jsou chudáčci když nekadí po každdém kojení,tak se mi vzteká a kroutí,tak snad se to srovná

Jj, kámošky to mají taky… :wink: takže nestresuj, a kdyžtak cinkni mudře, třeba něco poradí :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
24.6.11 19:30
Alpaka píše:
cituji z www.kojeni.net8. Stolice a močení – v tomto věku by dítě mělo mít alespoň 2 stoličky za den konzistence i vzhledu míchaných vajec. Stolice může být i řidší, ale stále by měla být žlutá. Občasný výskyt zelené stolice nevadí, může se jen měnit složení mléka, žena mohla sníst něco, co stoličku takto zabarvilo. Zelená stolice není „hladová“. Po 6. týdnu může být stolice méně častá, třeba jen 1× týdně. Důležité je sledovat počet pomočených plenek (bezbarvou močí) – mělo by jich být za den alespoň 6 a to pomočených docela důkladně (50 a více ml) – svědčí to o prospívání dítěte.

Ale stává se to i v 6tinedělí :kytka: Každé miminko není „učebnicové“.........

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6423
24.6.11 19:38

Alpaka

děkuju moc za článek,budu to sledovat a hlídat :hug: :kytka:
Moni taky děkuju moc za rady,ještě že je e mimino,aspoň se má člověk kam obrátit o rady,děkuju vám maminy :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
24.6.11 19:39
mamina25 píše:
Zdravím všechny maminy :mavam:
Mám miminko,9 denní holčičku,je plně kojena a krásně mi kakala po každém kojení a dnes poprvé od rána od 7 mi nekakala a ani nemohla usnout a furt se kroutila a vztekala,bylo mi ji líto tak jsem jí pomohla trubičkou a je klídek a spinká
Prosím máte zkušenosti jestli musej kakat po každém kojení,nebo je to v pohodě,když nekaká i den,dva?
Je to moje druhé dítě,prvního mám kluka,on sice trpěl hodně na prdíky,ale aspoń mi pravidelně kakal,tak mně tohle u holčičky překvapilo :nevim:
předem děkuju za rady :kytka:

Určitě nemusí, dokonce ani každý den. Jak už tu bylo napsáno děti, které jsou plně kojené nemusí mít stoličku i několik dní. My to tak měli taky. Naše malá jí mívala max. 1 zy týden a všichni doktoři mě utvrzovali v tom, že je to ok. MM je pro mimčo dobře stravitelné a zpracuje téměř vše, proto kaká tak málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
24.6.11 19:39

Jani, nemáš zač.. a co ty víš, do půlnoci času dost :wink: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
24.6.11 20:00

Mě teda kadil pořád, ale na předporodním kurzu říkala dětská sestra, že kadit nemusí i několik dní, že když mají mlíka akorát, tak ho stihnou spotřebovat. Co je na tom pravdy nevím :nevim: , ten náš byl opak, ten měl pokaděnou skoro každou plínku :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6423
24.6.11 20:05

Maminy děkuju moc za rady,hned jsem klidnejší :hug: :kytka:
V uterý máme poradnu,tak se zeptám i doktorky co řekne na to,ale jsem už klidnejší :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
24.6.11 20:39

Taky nekakáme každý den,ani v porodce jsme nekakali každý den.
Dr nám říkala,že klidně i tři týdny nemusí kakat,oni to mlíko natráví všechno.
My máme teda problém s prdíkama,takže pomáháme rourkou a pokaždě se u toho pokadí.Ale sama kadí tak jednou za tři dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6423
24.6.11 21:02
Zuzkka píše:
Taky nekakáme každý den,ani v porodce jsme nekakali každý den.
Dr nám říkala,že klidně i tři týdny nemusí kakat,oni to mlíko natráví všechno.
My máme teda problém s prdíkama,takže pomáháme rourkou a pokaždě se u toho pokadí.Ale sama kadí tak jednou za tři dny.

A jak casto pomahas rourkou? nebo taky zaciname na prdiky taky :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí