Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky, dělám v těchto vedrech malýmu na ven bylinkový čajík, který je vhodný pro děti od ukončeného 2 měsíce. Jiný prozatím nemůžeme. Začala jsem ho dělat, protože kolikrát nestojí přímo o kojení, ale stačí mu se napít. Ale dr. mi říkala, že max 100 ml za den, jenže v těchoto vedrech on to do sebe láduje a když mu to vezmu po vypití třeba půlky lahvičky, tak se vzteká a chce ještě? Myslíte, že by vadilo, kdyby třeba vypil víc?
ani nevím
dávám čajík kterej mi doporučila dr. ale je neslazenej. A vody by mohl víc?
Příspěvek upraven 22.06.11 v 16:42
Ahoj,a kojíš plně?
Pokud ano,mimi nepotřebuje žádné jiné tekutiny,třeba jen můžeš častěji přikládat.
Jinak se taky přikloňuji k vodě.
Pájinka25 píše:
ani nevímdávám čajík kterej mi doporučila dr. ale je neslazenej. A vody by mohl víc?Příspěvek upraven 22.06.11 v 16:42
Ja jsem od zacatku davala obycejnou vodu, doktorka mi rekla, ze caje apod. zbytecne zatezuji zazivani. Verim ji. A davala jsem ji i pri kojeni, i kdyz se tvrdi, ze kojeni staci… Viky mela proste po mliku zizen a jeste mela problemy se zazivanim.
A urcite vody muze vic nez caje. ![]()
Pokud se koji plne, nejsou zadne dalsi tekutiny treba, jen si mimco rekne casteji o prso.
Pokud pridat tekutinu, tak bych taky volila vodu, ale jen po lzickach, malicko.
O co vic ti vypije toho caje, o to min si da mleka.
Pájinka25 píše:
ani nevímdávám čajík kterej mi doporučila dr. ale je neslazenej. A vody by mohl víc?Příspěvek upraven 22.06.11 v 16:42
voda mu nebude tak chutnat, tak se jen napije vyloženě na žízeň.
Problém bych v tom trochu viděla, zaplní si žaludek čajem, nebude se chtít kojit, kojení se orientuje dle poptávky - nabídky, takže nastane pokles tvorby mléka.
Raději na žízeň nakojím, dítě si jen cucne hlavně toho předního a je spokojený ![]()
Ahoj, mám o kousek starší holčičku. Asi týden má lehce zvýšenou teplotu a dr. mi doporučila TROCHU čaje nebo pár lžiček převařené kojenecké vody. Snažila bych se asi trochu víc kojit, je chvilku, aby si malý vytáhl jen to přední mléko na žízeň…
Ahoj,mám půl ročního syna a pije 600ml za den je na UM. už od měsíce pil neslazené čaje a koj.vodu a určitě vypil víc než 100ml. malý měl v měsíci zánět ledvin a ne jeden doktor mi doporučil,že miminka mají pít i jiné tekutiny než jen mlíčko. proplachují se ledviny a zabranuje se zácpě. A i když pil hodně,tak nikdy nespapal méně mlíčka.