Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Já mám zapsáno 15.11. 2010 (tj.7m a kousek)-začínám lezení trénovat a pěkně péruji. Nejdřív se začínám plazit a během měsíce lezu po čtyřech jako turbomyš ![]()
Některé děti to vynechat můžou, ale je lepší tím projít, procvičují se tím zase svaly a je to přirozený vývoj, někde jsem četla, že je dobré dávat plazícímu mimču do cesty překážky, aby byl nucený na ta kolínka. Jinak bych se poradila s fyzio, jak ho v tom podpořit ![]()
Já jsem myslela, že lezení malý přeskočí a nakonec s tím začal až někdy kolem 11. měsíců
, plazil se cca od osmi, předtím válel sudy. Já sama jsem ale lezení přeskočila jako malá úplně.
Mala se plazila od sedmi mesicu, kolem devateho mesice se zacala vytahovat do kleku, a teprve potom v desatem zacala lozit a sedla si.
Syn se plazil v 6 m,pak v 7 přešel na lezení,v 8 se postavil.
Moje dítko v 6 měsících válelo sudy, v 7 měsících se plazilo, v 8,5 si sedlo, v 9 začalo lézt a zároveň se postavilo a od 11 měsíců chodí ![]()
začal se plazit v 9.měsíci a v 10.lezl a sedl si,v 11.si stoupnul
ahoj,
malé je 7,5 měsíce, na břiše se nějak posunuje, cca od 6. měsíce se začala opírat o kolínka (bříško stále položené) a chviličku před 7. měsícem klečí a péruje dopředu a dozadu osto šest
a tak to je zatím doposud (cca 2-3 týdny). Zatím takhle péruje, neleze, jen na tom bříšku se nějak tak točí
, co udělá nového, dalšího z kleku, na to čekáme ![]()
Mája se začala plazit asi před měsícem (v cca 9m), před 14ti dny strávila celej den na kolínkách, od tý doby si sedne, snaží se lézt na stupínky a podobně. Asi před týdnem jsem si všimla, že ta malá koza, když si myslí, že ju nikdo nevidí, popolízá ![]()
Maty to měl hodně podobně. Kolem 9. měsíce se začal plazit, měsíc se jen plazil, další měsíc se plazil a zároveň trénoval lezení a pak měsíc lezl. A v roce si jedno ráno udělal pár dřepů a odpoledne chodil.
Ahoj,malej se plazil od 8m,a v 10,5m začal lézt,a současně si i sedl.
V mezidobí péroval na kolínkách,vytrvale,nicméně mu to chviĺku trvalo.
Lezení se může přeskočit,nicméně pro vývoj zad a správnou koordinaci pohybů-ruka-noha je důležitý.
Ovšem,asi se stím dá dělat málo ![]()
max. navštívit fyzioterapeuta.
Naše malá se od osmi měsíců plazila a pružila na kolínkách a o měsíc později přišly první krůčky po čtyřech,teď je jí deset měsíců a leze jak kdyby měla v zadečku vrtuli:-))
ahojky holky moje mala začala v pěti měsících se jakoby plazit ted v 6 měsících při ležení na bříšku se zvedá na špičky nohou je to dobré??? přijde mi to trochu divné,vždy vystrčí zadeček a nohy má natažené a je na špičkách nohou a takhle se posouvá akorát hlavu zapomíná zvedat občas je i na kolínkách ale to málokdy normálně ještě neleze.. ![]()
Me se Lexa v sestem mesici zacal plazit, druhy den se postavil u nabytku a behem tydne nabytek obchazel. Tak je to dodnes. Lezeni se nejak zatim nekona.
makykyna píše:
ahojky holky moje mala začala v pěti měsících se jakoby plazit ted v 6 měsících při ležení na bříšku se zvedá na špičky nohou je to dobré??? přijde mi to trochu divné,vždy vystrčí zadeček a nohy má natažené a je na špičkách nohou a takhle se posouvá akorát hlavu zapomíná zvedat občas je i na kolínkách ale to málokdy normálně ještě neleze..
To dělá hodně dětí, to je v pořádku ![]()
Plazit se začal po 6.měsíci, v sedmém šel na kolínka, od 7m a 3 týdny leze - neleze (prostě to není ideální lezení).No a před dvěma dny si stoupnul, takže mi lezení víceméně taky přeskočili (teda spíš odflákli
).