Plazení - lezení

16837
23.6.11 10:39

plazení-lezení

.

Příspěvek upraven 24.01.17 v 09:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35545
23.6.11 10:45

Já mám zapsáno 15.11. 2010 (tj.7m a kousek)-začínám lezení trénovat a pěkně péruji. Nejdřív se začínám plazit a během měsíce lezu po čtyřech jako turbomyš :mrgreen:
Některé děti to vynechat můžou, ale je lepší tím projít, procvičují se tím zase svaly a je to přirozený vývoj, někde jsem četla, že je dobré dávat plazícímu mimču do cesty překážky, aby byl nucený na ta kolínka. Jinak bych se poradila s fyzio, jak ho v tom podpořit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4542
23.6.11 10:45

Já jsem myslela, že lezení malý přeskočí a nakonec s tím začal až někdy kolem 11. měsíců :-), plazil se cca od osmi, předtím válel sudy. Já sama jsem ale lezení přeskočila jako malá úplně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
23.6.11 11:18

Mala se plazila od sedmi mesicu, kolem devateho mesice se zacala vytahovat do kleku, a teprve potom v desatem zacala lozit a sedla si.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
23.6.11 11:35

Syn se plazil v 6 m,pak v 7 přešel na lezení,v 8 se postavil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
23.6.11 11:53

Moje dítko v 6 měsících válelo sudy, v 7 měsících se plazilo, v 8,5 si sedlo, v 9 začalo lézt a zároveň se postavilo a od 11 měsíců chodí :-)

• Citovat
  • Upravit
2691
23.6.11 12:03

začal se plazit v 9.měsíci a v 10.lezl a sedl si,v 11.si stoupnul

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
23.6.11 12:21

ahoj,

malé je 7,5 měsíce, na břiše se nějak posunuje, cca od 6. měsíce se začala opírat o kolínka (bříško stále položené) a chviličku před 7. měsícem klečí a péruje dopředu a dozadu osto šest :mrgreen: a tak to je zatím doposud (cca 2-3 týdny). Zatím takhle péruje, neleze, jen na tom bříšku se nějak tak točí :-) , co udělá nového, dalšího z kleku, na to čekáme :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
23.6.11 13:01

Mája se začala plazit asi před měsícem (v cca 9m), před 14ti dny strávila celej den na kolínkách, od tý doby si sedne, snaží se lézt na stupínky a podobně. Asi před týdnem jsem si všimla, že ta malá koza, když si myslí, že ju nikdo nevidí, popolízá :srdce:
Maty to měl hodně podobně. Kolem 9. měsíce se začal plazit, měsíc se jen plazil, další měsíc se plazil a zároveň trénoval lezení a pak měsíc lezl. A v roce si jedno ráno udělal pár dřepů a odpoledne chodil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
23.6.11 13:19

Ahoj,malej se plazil od 8m,a v 10,5m začal lézt,a současně si i sedl.
V mezidobí péroval na kolínkách,vytrvale,nicméně mu to chviĺku trvalo.
Lezení se může přeskočit,nicméně pro vývoj zad a správnou koordinaci pohybů-ruka-noha je důležitý.
Ovšem,asi se stím dá dělat málo :think:
max. navštívit fyzioterapeuta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
23.6.11 14:35

Naše malá se od osmi měsíců plazila a pružila na kolínkách a o měsíc později přišly první krůčky po čtyřech,teď je jí deset měsíců a leze jak kdyby měla v zadečku vrtuli:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
makykyna
24.6.11 11:43

ahojky holky moje mala začala v pěti měsících se jakoby plazit ted v 6 měsících při ležení na bříšku se zvedá na špičky nohou je to dobré??? přijde mi to trochu divné,vždy vystrčí zadeček a nohy má natažené a je na špičkách nohou a takhle se posouvá akorát hlavu zapomíná zvedat občas je i na kolínkách ale to málokdy normálně ještě neleze.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
5257
24.6.11 11:51

Me se Lexa v sestem mesici zacal plazit, druhy den se postavil u nabytku a behem tydne nabytek obchazel. Tak je to dodnes. Lezeni se nejak zatim nekona.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
24.6.11 11:53
makykyna píše:
ahojky holky moje mala začala v pěti měsících se jakoby plazit ted v 6 měsících při ležení na bříšku se zvedá na špičky nohou je to dobré??? přijde mi to trochu divné,vždy vystrčí zadeček a nohy má natažené a je na špičkách nohou a takhle se posouvá akorát hlavu zapomíná zvedat občas je i na kolínkách ale to málokdy normálně ještě neleze.. :nevim:

To dělá hodně dětí, to je v pořádku :wink:

• Citovat
  • Upravit
6555
24.6.11 11:57

Plazit se začal po 6.měsíci, v sedmém šel na kolínka, od 7m a 3 týdny leze - neleze (prostě to není ideální lezení).No a před dvěma dny si stoupnul, takže mi lezení víceméně taky přeskočili (teda spíš odflákli :lol: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí