Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Moja sa zacala plazit niekedy v siedmych mesiacoch, ale to hned skusala aj lezenie a stavala sa. Sice neslo, ona sa poskladala ako na lezenie a potom placla brucho na zem a kam chcela sa doplazila.
S tymi prekazkami to bude pravda, mali sme zraz mimin, malicka cez nich preliezala ked jej lezali v ceste a odvtedy relugerne lezie.
Míšánek začal s plazením přesně v 8 měsících, v 8,5 měsíce si stoupnul, lezení pořád nikde už sem byla nervní a přesně na 11 měsíc si sednul a o týden pozsěji rozlezl
Bábi Zlopočasná píše:
Moja sa zacala plazit niekedy v siedmych mesiacoch, ale to hned skusala aj lezenie a stavala sa. Sice neslo, ona sa poskladala ako na lezenie a potom placla brucho na zem a kam chcela sa doplazila.
S tymi prekazkami to bude pravda, mali sme zraz mimin, malicka cez nich preliezala ked jej lezali v ceste a odvtedy relugerne lezie.
nu u nás to bylo uplně to samý , na kolena a rup na břicho a, pazení, bylo to rychlejší:-DDDale překážky u nás nepomohli
tak u nás je to samé plazí se 5týdnů a asi 3 týdny pod sebe občas vsune kolínka ale to je tak vše. přitáhne se rukama, vsune kolínka vydrží pár sekund a zase zpátky na bříško. ![]()
Ahojky tak náš mladej se od 6. měsíce plazí. Od 7. měsíce péruje na všech čtyřech a občas se mu podaří posunout se o kousek dopředu. Je to tak měsíc zpátky co se začal přitahovat do kleku a občas se už postaví. Takže asi jsme lezení přeskočili
Jo a sedá si tak, že si klekne a pak jakoby spadne na zadeček ![]()
edit: A je mu 9 měsíců
U nás plazení prakticky neproběhlo, Spíš se všelijak žouželila, kutálela, sedala si (a rovnou bez opory) a přetáčela se. Pak se plazila asi tři dny a v 9,5 měsících začla zničeho nic lézt.
holky, malé je 8,5 měsíce, stále jen péruje na kolínkách, občas jako by poskočí dopředu…ale ještě nelezeme
tohle dělá už asi 2 měsíce. není to divný? doktor na kontrole nic neříkal, ale mě přijde, že by už mohla lézt, ne? motivuji ji hračkami, aby si pro ně dolezla, ale nic moc. jinak je moc čiperná, až moc (podle doktora), ale tohle mi trošičku vrtá hlavou…nebo se pozazuje na lýtka, zvedá jednu ručičku, natahuje se pro hračku..je něco, čím ji mohu ještě více podpořit v lezení?
Malej taky hrozně dlouho péroval a né a né se rozlézt..Pak začal spíš lezoplazit a v 8,5 měsících si stoupnul - no a s tím začal i perfektně lézt, ze dne na den …Takže kliiid.Péroval fakt min.přes měsíc ![]()
petratavali píše: …je něco, čím ji mohu ještě více podpořit v lezení?
Rehabka mi doporučila trakař, držíš za bříško a pánev a dítě leze jen rukama za hračkou.
Kaac píše:
U nás plazení prakticky neproběhlo, Spíš se všelijak žouželila, kutálela, sedala si (a rovnou bez opory) a přetáčela se. Pak se plazila asi tři dny a v 9,5 měsících začla zničeho nic lézt.
tak u nás se snaží plazit asi tak posledních pár dní, do toho se všelijak převaluje, válí sudy a odstrkuje dozadu, jo a péruje, ale asi tím stylem, že pár vteřin klečí na kolínkách a loktech, zapéruje a pak žuchne na břicho
, ale u nás je to velký pokrok, před týdnem ještě nejevila žádnou snahu dostat se na kolínka a jen se odšprtávala prsty na nohou…
Kaac píše:petratavali píše: …je něco, čím ji mohu ještě více podpořit v lezení?Rehabka mi doporučila trakař, držíš za bříško a pánev a dítě leze jen rukama za hračkou.
a nohy má na zemi nebo taky jsou zvedlé?
a nohy má na zemi nebo taky jsou zvedlé?
Zvedneš celou dolní polovinu těla, dáš někam dopředu hračku a dítě leze rukama (je to cvik na naučení střídání rukou). pozdějc jsem jen podpírala bříško a pánev, to když už se snažlia lézt i nohama. A když to nešlo, tak jsem je nadzdvihla.
Kaac píše:
petratavali píše:a nohy má na zemi nebo taky jsou zvedlé?Zvedneš celou dolní polovinu těla, dáš někam dopředu hračku a dítě leze rukama (je to cvik na naučení střídání rukou). pozdějc jsem jen podpírala bříško a pánev, to když už se snažlia lézt i nohama. A když to nešlo, tak jsem je nadzdvihla.
díky za tip ![]()
ještě aby malá za tou hračkou lezla a nestála, vyzkoušíme ![]()
petratavali píše:Kaac píše:díky za tip
petratavali píše:a nohy má na zemi nebo taky jsou zvedlé?Zvedneš celou dolní polovinu těla, dáš někam dopředu hračku a dítě leze rukama (je to cvik na naučení střídání rukou). pozdějc jsem jen podpírala bříško a pánev, to když už se snažlia lézt i nohama. A když to nešlo, tak jsem je nadzdvihla.
ještě aby malá za tou hračkou lezla a nestála, vyzkoušíme
jo na to mi malej prděl, zvedla jsem ho za nohy, aby šel po rukou a on si lehl
![]()
rozlezl se až v roce
bez jakéhokoliv cvičení
tak u nás trakař taky nefunguje, na kolínka se dostane už měsíc ale lézt to ani omylem, všude se doplazí.
petratavali-jak jste na tom vy?? ![]()