Kakání u 3letého

424
3.2.15 17:27

Ahojky. Mě synek začal dělat totéž, když nastoupil do školky. Pomohlo to, že jsem mu na nční stolek dala plenku jako výstrahu :lol: ale on věděl, že plínky nosí miminka a ty taky nesmí papat kokinka, takže jestli se pokaká, dostane plenku, a kokina budou až z té plenky vyroste. :mrgreen: jednou tu plenku dostal, od té doby pokoj :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
422
2.3.15 21:23

To jsem ráda, že jsem našla diskuzi, která se zabývá podobnou situací. Co jsem tu koukala, všichni řeší svoje děti, co kadí do plen a je jim třeba kolem dvou. Ale my jsme prostě asi nějak pomalejší, malá je přes den bez plínek cca od tří. Teď jsou jí tři roky a dva měsíce a co se čůrání týče, to se obslouží parádně, sama svlékne, vyčůrá, oblékne, ale.. To kadění.. Taky jsme si prošli takovými stavy, kdy nekadila třeba 10 dní, byli jsme v nemocnici, už si nás tam chtěli nechat, páč ani klystýr na ní nezabral. Má neuvěřitelnou sílu, se kterou to dokáže zadržovat. Teď teda už díkybohu kaká celkem pravidelně, ale jen a jen do plíny. V podstatě každé ráno je pokaděná, protože ví, že v noci je jediná šance, kdy má plínu. Co jsem tady pročítala ty rady, nechat to být, to psaly hlavně mámy, které měly právě třeba dvouleté dítě, ale nechat to být, když jí bude tři a čtvrt? Jako do kdy mám čekat? :nevim: Zatím naštěstí nemusím řešit školku, loni mi jí nevzali, tak půjde až letos v září, ale s tím, jak nám všechno trvá, si začínám myslet, že to do té doby umět nebude. Je dost chytrá a přijde mi, že si moc dobře uvědomuje, že dělá něco špatného. Přemýšlela jsem i o psychologovi, ale nevím, jestli na to není ještě malá. Jinak pozitivní motivace hračkami (ani ničím jiným) nefunguje, asi před měsícem se jí povedl malý bobeček do nočníku, tak jsem chválila a dala jí plyšáka, ale od té doby opět nic. Už jsem si i říkala, že to nebudu řešit, ale je dost těžké se nezlobit, když fňuká při utírání pokaděné prdky a může si za to sama :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
2.3.15 21:30

@Helča J vim ze je to tezke a k vzteku, ale nechala bych to, neresila, nekomentovala, myslim, ze mate za sebou nabeh na psychogenni zacpu, bud rada, ze se vykadi pravidelne aspon do te pliny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101759
2.3.15 21:33

@Helča J Neporadím, ale nejsi v tom sama… u nás kluk zadržuje a zadržuje… a jde až když se výrobek skoro nevejde do nočníku :zed: A jinak školka v těhle případech není problém, oni se tam nevykadí, nechají si to na doma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6077
2.3.15 21:36

@Helča J máme to úplně stejně. Do puntíku. Jen syn je ještě o něco starší, je mu 3 a 5měsíců. :oops: V dubnu jdeme k dětskému psychologovi, páč já si už nevím rady. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1490
2.3.15 21:38

I když jsem zastánce názoru, že dítě musí samo dozrát k tomu, aby začalo kakat do nočníku/záchodu, ze zkušenosti s dcerou můžu říct, že už byla krásně odplenkovaná a najednou ve 3 letech začala kakat do plíny (naštěstí ne v noci, ale přes den), zadržovala stolici, důvod byl ten, že dostala zácpu, kakání na nočníku ji bolelo, takže chtěla plínu, sama si někam zalezla a tlačila ve stoje nebo chtěla ať ji držím za ruce. Trvalo to přes 3 měsíce. Pomohlo nám pravidelné užívání Laktulosy, pohyb, dostatek tekutin a pohyb…taky nepomáhala motivace, odměny, nic, jen jsem ji trpělivě nabízela ať zkusí nočník, až jednoho dne řekla, že to tedy zkusí a zadařilo se (určitě sehrála roli ta Laktulosa) a od té doby si na plínu ani nevzpomněla…
Možná, že máte podobnou příčinu - zácpu a následný blok z kakání…myslím, že nezbyde než počkat, až se ji stolice upraví a přestane mít strach…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6980
2.3.15 21:51

Já chci skrz kakání zkusit kineziologii - nejstarší syn má právě psychogenní zácpu, kaká sice do nočníku, ale už právě zase řeším, že mu je téměř pět let a odmítá kakat do záchodu, navíc právě zadržuje, vždycky je to u nás s brekem (spíš řevem) a frekvence cca po 5dnech. A ještě navíc chce jenom svůj modrý nočník, na jiný nejde :? Prostřední si myslim to od něj okoukal a v necelých třech letech kaká jen do plíny, na nočník prostě ne a to jinak na čůrání si začal říkat zhruba v roce a půl, úplně sám od sebe - resp. odkoukal to od bráchy, jeden čas i do nočníku kakal, ale pak se to nějak zvrtlo a posledních zhruba 6měsíců jen do plíny, jinak to drží :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3578
2.3.15 21:58

@Helča J Měli jsme to taky tak.Byla jsem z toho už úplně vynervovana a světě div se z ničeho nic respektive ze dne na den začal chodit na nočník a během týdne začal chodit kakat i na klasicky záchod. Přišlo to ve 3 letech a 4 měsících. Podle mé čerstvé zkušenosti radim vydržet. A to chodí už od září do školky. Nechával si to vždy na večer do plinky. Když jsem mu vzala plinky zadržoval a plakal no hrůza. Plenky jsem nakonec vrátila a naráz to šlo opravdu samo ze dne na den. Držím palce.Vim jak ti je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
2.3.15 23:50

U nas to samé. Dělal to myslím do 2 a půl let urcite. Kadil do slipu. Jedine tam. Na nocnik záchod ani omylem. Hovinka byla obřích rozměrů. Také to zadrzoval. Takže lactuloza. Ani nevím, jak se to pak zlomilo. Několikrát i když byl starší jsem mu musela strikat projimadlo a to jen kvůli tomu, ze se bal kadit, ze to bude bolet. Byla to hruza. Ten hrozny řev a ta bolest. Taky pak chodil dost dlouho ladit na nocnik. Ostatní uz dávno na wc jeho vrstevnici. Vše se ale úplně srovnalo. Jednou se dokonce pokadil ve spánku. Uz to mel ad na krajíčku a bal se a tak jak usnul se mu ten scerac povolil a to taky teda bylo jak od koně. Ted jim dává tekuté colostrum a nevím, zda je to tim, ale chodí pravidelne bezbolestně každý den a to do něj nedostanu ani ovoce ani zeleninu. S colostrem ted budu končit a zacnu jen lactobacilky.tak jsem zvědavá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
3.5.15 18:55

Ahoj holky, dneska mě docela vyděsil syn.. Má 21 měsíců..
Kakat chodí většinou jednou denně, občas třeba den nebo dva nejde, nic zvláštního.. Proto mi ani nepřišlo divné, že teď 2 dny nebyl.. jenže dneska dopoledne se opakovaně snažil tlačit, až byl zpocený, nakonec se vykakal u mě v náručí, skoro u toho kňoural, a hrozně tlačil, asi ho to bolelo:( Nic zvláštního nejedl, nejsem si vědoma.. No, po snaze tedy bobek zdárně vytlačil, zčásti tvrdý, zčásti měkčí.. nic zvláštního,.. ale měl tam krev:( Což mě dost vyděsilo.. Žádnou trhlinku okem viditelnou neměl.. tak já nevím..:-/ Do teď žádné takové problémy neměl, tak mě to vystrašilo. Může se stát..?, nebo se mám děsit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
3.5.15 19:07

Může se stát. Teď je víc teplo a pokud pije pořád stejně jako v zimě tak je zácpa dost možná. Trhlinka nemusí být viditelná. Jestli byla ta krev čerstvá tak to bude ze zácpy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
3.5.15 19:12

Ta krev byla nejspíš od mechanického poškození při tom tlačení. Pohlídej mu pití a jídelníček, aby tam neměl nic ucpávacího, a snad to bude dobré :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
3.5.15 19:14

@Uju
Jako je pravda, že byla jakoby na jedné půlce toho bobku, jakoby rozmázlá po jeho stěně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
3.5.15 19:16

Snad ano, holky:) Díky moc.
Na papíře ani na vlhčáku už žádná krev nebyla.. tak snad to nic nebylo. :)
Hlavně doufám, že se tak nebude už trápit, jako dnes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
3.5.15 19:19

To bude dobré. Naše Kamila měla krev sraženou smíchanou s bobkem já lítala bylo to hodně krve, pak z ni třeba vytekla jen krvavá voda(no já na nervy) byla to alergie na mléko ale i dkyž si primář nebyl jistý tou alergií tak mi řekl, že krev ve stolici dostpělého značí průšvih, ale u dětí, že se to tak nebere, že to je v 99 procentech nějaká prkotina i když to vypadá hrozně. a když je čerstvá tak to bude natržená zadnice -neboj bude to ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí