Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ahoj holky,
vím, že tu už několik témat je, přesto zakládám aktuální.
Jaké máte zkušenosti s kalanetikou, s výsledky? Nechce se někdo přidat a podporovat se v pravidelném cvičení? Dost to zvažuji, tak jenom potřebuji nakopnout.
Ahoj, Taky chci začít s kalanetikou
Už jsem ji kdysi cvičila a bylo to super, teď teda narozdíl od tehdy vskutku je co tvarovat
Minulý týden jsem si zacvičila, ale pak zas ne, taky potřebuju trochu nakopnout
Chceš cvičit podle videa nebo jak?
@Mrňátko já už jsem pomalinku začala, postupně si přidávám a jedu podle knihy. Jsem zvědavá, kdy budou výsledky. Zatím mě to překvapivě i moc baví!
@KatkaX Taky pojedu podle knihy
To je nejlepsi, clovek si to casove prizpusobi, pozmeni pocet opakovani a tak. Ale koukam, ze kalanetika moc popularni neni, ze tu neni zadny ohlas
Skoda, ja ji mam rada ![]()
@Mrňátko já jsem doufala, že sem napíše pár holek, jaké měly super výsledky a mě to ze začátku nakopne, než uvidím ty svoje
Ale nevadí, no tak si tu občas napíšeme a pochlubíme se samy.
S knihou je to přesně jak píšeš - člověk si to upraví bez dlouhého přetáčení. Já nejsem ten typ, co začne hned v plném rozsahu. Mě pak druhý den vše bolí, takže následující cvičení posunuju a posunuju, až už je to týden a já jsem na sebe naštvaná a z prvního cvičení po dlouhé době je zároveň i poslední. Takže jsem si začala pěkně na 15 minutách a pár cvicích, teď jsem na 30 minutách, dělám tak zhruba tu půlku, ale druhý den se cítím celkem příjemně, žádné bolesti svalů a nemám problém si dát cvičení každý den. Až budu v kondici, že zvládnu vše, tak budu. Ale jsem zvědavá, kdy to začne být trochu vidět. Já si takhle svým tempem cvičím už pátý den a dnes jsem to lehce cítila i na kalhotech, což se mně nechce věřit, že bych po tak málo (rozuměj - cvičím jen pár cviků) dnech měla i nepatrný výsledek.
@KatkaX No nevim, tak jestli cvičíš zrovna dané partie, tak by to být trošku znát mohlo. To tam hlásá v tý knize, že to tak je
No tak já jdu taky do toho. Začínám s denním cvičením
No dost mě to překvapilo, že se ti nikdo neozval. Většinou tyhle cvičící diskuze jsou hned plné, a kalanetika nic. Ona asi byla dost vytlačená pilates, to frčí víc, přitom je to podobný.
Ahoj já chodila na kalanetiku pře pár lety, a bylo to opravdu super, tělo se krásně vytvarovalo, chtěla bych zase začít, ale doma mě to nějak nejde
@KatkaX Ahoj
S kalanetikou mám ty nejlepší zkušenosti. 4 roky zpátky jsem cvičila podle knihy Callan Pinckneyové a doplňovala to jejími videi, je to bezva retro
S ničím jiným jsem nedosáhla tak rychlých
a znatelných
výsledků.
Zajímavé bylo, že ze začátku cvičení jsem pozorovala, že se mi zhoršila celulitida, ale po pár týdnech celula zmizela. Měla jsem taky krásně „prodloužené“ nohy. Břicho bylo už po pár dnech o hodně plošší. Dokonce prsa se mi zdála nějaká lepší. Zkrátím to - bylo to období, kdy jsem měla tělo hezké a cítila se jako nový člověk.
Cvičení celé sestavy je fakt docela nudné(po delší pauze mi přišlo i namáhavé), hodně statické, pořád se kmitá, ale to otravné kmitání dělá skutečné zázraky
takže díky za založení diskuze a připomenutí, že bych se k ni měla vrátit ![]()
Dneska večer vychytám nějaký dobrý pořad v televizi a pustím se do toho. Nechci zvládnout celou sestavu a plný počet opakování jednotlivých pohybů. Ale 20 minut kalanetiky + 20 min. rotování mě nezabije. V minulosti jsem se do toho vždy vrhla maximálně, ale po čase jsem zase odpadla a cvičení se vyhýbala, takže tentokrát postupně.
@Ivettevi ahoj! Děkuju za zkušenost. Zatím se snažím cvičit denně, jednou týdně si dovolím výpadek, ale jsem tak na půlce doby, tj. teď tak půlhodinka. Nedělám zatím všechny cviky na břicho, zadek, protahování tak z půlky a i tu pánev dávám zatím jen to první kroužení a postupně si přidávám. Malé výsledky cítím při dopínání kalhot, ale cvičím zatím teprve 8 dní vlastně jen v poloviční zátěži, tak jsem zvědavá, co se bude dít tak po měsíci cvičení.
Cvičíš při koukání na TV? Asi to taky budu dělat, jinak je to fakt nuda. Jen tedy já pak zapomínám počty opakování, asi jsem trochu chlap a zvládám jen jednu činnost ![]()
Musím do toho ještě trošku pořešit jídelníček, protože mám obří pneumatiku na břiše a do léta musí pryč. Jak píšeš s tou celulitidou, tak mně se zase zdá, že mně vylezla ta michellinka na břiše. Asi se začínají pod ní trošku tvořit základy břišních svalů (dotěď neexistovaly
) a špeky vylezly… No jsem zvědavá, ale cítit malé výsledky i po pár cvičením je hrozně povzbuzující!
@KatkaX a já děkuju za povzbuzující zkušenost
Řekla bych, že výpadek jednou týdně je ideální, často v různých článcích od trenérů vidím stejné doporučení. Jak si zmínila cviky na pánev, tak já je vždycky dělám až k závěru, dost je zatím flinkám, ale na to kroužení musí být nálada ![]()
S tím dopínáním kalhot si mi připomněla jiný cvičební program, jde o pilates Ivany Davidové „Dopni zip“, cvičení trvá přes hodinu, je to pekelná makačka, ale ten zip jsem pak dopínala lehce.
Tak nám oboum něco vylezlo
Ale ono to podle C. P. je přirozené stadium. V knize jsou nafocené pokroky jednotlivých cvičenců a často je vidět ten přechod, kdy stádium mezi úplným začátkem a viditelným zlepšením je o hodně horší než stav na začátku a pak šup a a problémová partie vypadá bezproblémově ![]()
Jak píšeš o změně jídelníčku a zbavení se bříška, tak já jsem při tom minulém období kalanetikování přidala do jídelníčku nízkotučný tvaroh a kuřecí maso. A opravdu jsem byla štíhlá a zpevněná, ale naštěstí mi ty bílkoviny nezpůsobily svalnaté lýtka a stehna (jako tomu bylo u jiných cvičení). V tom vidím největší plus kalanetiky
(stejně jako pilates a jógy) - můžeš si dopřát rozmanitý zdraví prospěšný jídelníček a tělo nenabývá do podoby kulturistky, ale do linie krásně vytahlé ženské siluety. A o tom to je ![]()
Jsi vážně šikula, že se tak držíš, 8 dní hodně lidi nevydrží právě pro ten stereotyp. A tu telku fakt vyzkoušej
Osvědčily se mi reality show, třeba Výměna manželek a Prostřeno - to je úplně ideální, jen přežít reklamy. No a taky tohle stadium přibližování se k našemu cíli ![]()
Ahoj, holky - já bych se taky ráda přidala…spíš než knihu
bych brala odkazy na nějaká videa.
Po úrazech už u mne aerobik, inline a další „rychlosporty“
není myslitelný, sice ráda chodím, ale není to pohyb na tvarování zcela dostačující
.
@Jannnča Ahoj, já stahuju z uloz.to, zatím jsem našla kalanetiku z Hejbejse TV. Je to rozdělené na čtyři části. Jednotlivé úkony jsou prováděny s větší podporou (židle, přidržování se, opírání - toto je u originální kalanetiky Callan taky, ale tady je to mnohem znatelnější a pro začátky vyhovující).
Poznámky k odkazům - první díl je pouze ke stažení; 2.díl jsem nezkoušela stáhnout, tak se případně omlouvám, pokud nepojede; 3. a 4. díl se dají přehrát bez nutnosti stahovat.
http://uloz.to/…ve-svaly-flv
http://uloz.to/…-charova-flv
http://uloz.to/…ve-svaly-avi
http://uloz.to/…lanetics-avi
Pokoušela jsem se na youtube a uloz.to najít původní kalanetiku s C. P., kterou jsem kdysi stahovala, ale bohužel už je soubor vymazaný, objevila jsem jen tyto složky (nezkoušela jsem stahovat, tak fakt nevím, co z toho nakonec vyleze):
http://uloz.to/…ka-part1-rar
http://uloz.to/…ka-part2-rar
Pokud si po úrazech, které třeba i zanechaly nějaké stopy, je kalanetika perfektní, C. P. program sestavila právě pro takové jedince (stejně jako třeba i zakladatel pilates).
Chápu, že se ti nechce podle knihy cvičit, ono je to fakt nudné, než si zafixuješ jednotlivé kroky. Ale i tak je dobré se s knihou seznámit, cviky jsou tam přesně popsané. U kalanetiky je nesmírně důležité precizní provedení každého pohybu, v opačném případě se jen cítíš unavená a zhorší se ti např. držení těla, můžeš chytat křeče apod.
Přeju ti hodně zdaru do cvičení, když vydržíš, je to vážně úžasný pocit, C. P. tvrdí, že po deseti hodinách cvičení (ne non stop
) jsou výsledky pořádně znát. Když jsem cvičila poctivé, mohla jsem to jen potvrdit ![]()
@Ivettevi Díky - zkusím pohledat kalanetiku, případně i něco z pilates a uvidíme, zda to budu zvládat.
Ahoj ženy, kalanetiku s Callan mám staženou, má se cvičit 20 minut ráno, 20 večer. Je to prima. Jsem už pracující, takže se zase asi vrátím, až budu zdravá, k tomu, že to bude rozděleno do dvou dnů a ne do jednoho.